A Continental nyári abroncsai uralták az idei teszteket – I. rész

ContiSportContact™ 5 nyári gumi


Nem is egy, azonnal két teszten is győzött a ContiSportContact™ 5. A Continental nyári gumiabroncs mintázata az osztrák ARBÖ (autoklub) és a német GTÜ (műszaki szakértői szervezet) közös rendezésű tesztjéről, valamint a szintén német, Auto Club Europa tesztjéről is elhozta az első helyezést.

Előbbi esetben, 11 nyárigumi mérte össze tudását száraz és nedves útfelületen (elsősorban féktesztek formájában) valamint környezeti kritériumok szerint. Az intervallum egészen nagy. Az utolsó helyen záró – kínai – nyárigumi, 5 méterrel később tudott csak állóra fékezni (100 km/órás sebességről), mint a ContiSportContact™ 5 .

Ugyanezen abroncs, 11 társát utasította maga mögé az Auto Zeitung összehasonlító tesztjén. (A vizsgált abroncsméret: 225/50 R 17)

Epic nyárigumi teszt – 50 résztvevővel


Az AutoBild nem kevesebbre vállalkozott, minthogy ötven különböző nyári abroncs mintát hasonlít össze tüzetesen. A több körös teszt a Forma 1-es kvalifikációhoz hasonlított olyan szempontból, hogy az utolsó körre csak a 15 legjobb gumi került be. (Köztük természetesen a ContiSportContact™ 5 mintázattal, amely „Példás” minősítést kapott a szaklaptól.)

A rendezvény érdekessége volt még az az indiai abroncs, melynek futófelülete egész egyszerűen levált a tesztelés során. A magas sebességű terhelést nem bírta el.

Az Auto Motor und Sport egy érdekes összesítést is közzétett. A szaklap 50 éve, azaz 1964 óta végez nyárigumi teszteket. Ezek során a Continental tizenötször került ki győztesen, tizenhat második helyezése mellett tíz harmadik helyezést is magáénak tudhat, azaz az elmúlt 50 esztendő – mondhatni – legsikeresebb nyárigumi gyártója.

,Kiemelkedő eredményekről számolt be a Continental, az idei nyári gumiabroncs teszteket illetően. Több mintázatuk is előkelő helyen végzett, többek között az Auto Zeitung, az Auto Motor und Sport vagy épp az osztrák autóklub nyárigumi tesztjén.