A HankookVentus S1 evo2 K117 gumiabroncs minta

Kontrol

A Hankook, magas szilkát tartalmú gumikeveréket használt fel az Evo2 K117 gyártása során, ami alapfeltétel a megfelelő nedves és száraz tapadás eléréséhez. (A gumikeverék minősége az egyik olyan terület, ahol lényeges különbség mutatkozik egy ún. low-budget és egy prémium téli vagy nyárigumi között.)

A keveréknek egyébiránt szerepe van az abroncs gördülési ellenállásában – ezáltal gazdaságosságában is.
Az Evo2 K117 tapadását és irányíthatóságát – a keveréken túl – egy széles acélöv réteg is fokozza.

Abroncsbiztonság

Gyakorta kiemelik a Hankook abroncsával kapcsolatban a remek vízkiszorító tulajdonsággal bíró középvonalat, illetve a kanyarokban mért precíz válaszreakciókat.

Az abroncsról nagyon hatásos termékvidót is láthattok:



Teszteredmény

A tavalyi évben, az Auto Express már tesztelte az abroncsot, 17 colos abroncsátmérővel. A teszten a negyedik helyezést érte el a Ventus S1 Evo2, de például – az említett vízkiszorító tulajdonsága miatt – az aquaplaning kategóriát még előkelőbb helyen zárta.
A rezulteo által közölt – az ADAC, a Sport Auto, az Auto Express és az Evo Magazin adatai alapján készített – értékelések:















,Viszonylag ritkábban mutatok be egy-egy kiragadott gumiabroncs mintát. Ez valószínű változni fog és a jövőben ilyen jellegű írásokkal is találkozhattok. Ma például a rácalmási Hankook gyár egyik legismertebb termékével, a Ventus S1 evo2-vel.