A Michelin nyerte a gumiszállítók csatáját Monte Carloban

Ogier ugyanis szegecselt téli gumikkal vágott neki a száguldásnak, míg Loeb szegek nélküli téli abroncsokat választott. A jeges foltok miatt 15 másodperccel bizonyult Ogier jobbank.

A futamon aztán elsöprő Michelin diadalt láthattunk, hiszen az első tíz helyezett versenyzőből kilenc is a francia gyártó abroncsain versenyzett. A legjobban teljesítő Pirellis a cseh Martin Prokop volt, Ford Fiesta RS WRC-jével.

A 2015-ös Monte Carlo rally fő futamán aztán Ogier be is húzta a győzelmet, ezzel jubilált is, hiszen 25. futamgyőzelmének örülhetett. összetettben már csak Carlos Sainz, Marcus Grönholm és Sebastien Loeb előzi meg. Mostani sikere egyben azt is jelentette, hogy
a francia befogta Colin McRea-t.



A dobogó második fokára a finn Jari-Matti Latvala, míg a harmadikra a norvég Andreas Mikkelsen állhatlott fel Monte Carlo-ban. (Sebasian Loeb most csak a 8. lett.)

A rally világbajnokság (WRC) a svéd futammal folytatódik, majd két tengerentúli verseny következik, sorrendben Mexikóban és Argentinában.

,A 2015-ös WRC szezon első futamának végkimenetele a gumiabroncs választáson is múlt. A Rally világbajnokság Monte Carlo-ban megrendezett szezonnyitóján végül a Michelin diadalmaskodott a Pirellivel szemben.

A futam első fele a Citroenes Sébastian Loeb és a VW-s Sébastie Ogier küzdelméről szólt. Gumiválasztás szempontból már a teszten egy pikáns csatáról számolhatok be.