A Michelin szerződést hosszabbított az FIA-val

A beszállítói szerződés nem csupán abroncsokora vonatkozik, hiszen mind az FIA, mind pedig a Michelin, felületet kap a másik fél social és mainstream csatornáin. Ennek értékét elég a nézőszámmal alátámasztani. A 201-as szezonban, 600 millió rajongó követte a WRC sorozatát világszerte. Ennyi emberhez juthat el a gumiabroncs gyártó üzenet, illetve arculati elemei.

Pascal Couasnon, a Michelin Motorsport igazgatója elmondta, az FIA Rally világbajnokság sorozata kiváló csatornát biztosít a Michelin minőség demonstrálására, sokszor a legextrémebb körülmények között.

A WRC sorozat két nap múlva, Németországban folytatódik. Az ADAC Rally Deutschland lesz az első, teljesen aszfaltos futam a szezonban. (Az eddigiek vagy murván vagy vegyes burkolaton zajlott.)

A sorozatban versenyzik – többek között – Robert Kubica is, akinek felívelő Forma 1-es karrierjét egy súlyos baleset vágta ketté.
Azóta a Forma autót egy Ford Fiesta WRC-re cserélte, a Pirelli-t pedig Michelin gumikra.
,A nemrégiben nyélbe ütött megállapodás értelmében, a prémium gumiszállító fogja továbbra is, az FIA World Rally Championship sorozatába a versenyabroncsokat szállítani. A hosszabbítás a 2016-os WRC szezon végéig érvényes.