Hivatalos: A Dunlop szállít az AMG Driving-Academy-nek

De mi is az az AMG Driving Academy?


A Mercedes által szervezett rendezvénysorozat – ahogy a németek foglmaznak – olyan „Performance élményt” nyújt a jelentkezőknek, amit sosem felejtenek el. A rendezvény alapvetően vezetéstechnikai tréningekből és élményvezetésekből áll, olyan extrém helyszíneken, mint például az Északi-sark.

Természetesen a Mercedes csúcsmodellek hathatós közreműködésével. Az AMD Driving Academy hivatalos honlapja ide kattintva elérhető.

Dunlop első szerelésű abroncsok a Mercedeseken


A Dunlop egyébként nem egy (luxus) modellre szállít gyári, első szerelésű abroncsokat. A két évvel ezelőtt piacra dobott Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé Black Series vagy épp a 45 AMG és a CLA 45 AMG is, a Dunlop Sport Maxx RT, kimondottan sportos abroncs szettjét kapja meg.

De a SLS AMG GT FINAL EDITION is választható ezzel a szettel. Sőt, bizonyos modelleket (immáron Kecskeméten is) kimondottan az adott típusra gyártott Dunlop gumikkal látnak el. Erre utal a gumik oldalfalán lévő egyedi jelölés is.
,Megállapodást kötött egymással a Mercedes AMG és a Dunlop, melynek értelmében, a mai gumiabroncsok ősét feltaláló gyártó fogja szállítani, prémium termékeit az AMG Driving Academy 2014/2015-ös szezonjára.

A két cég közötti kapcsolat persze nem új, már több éve a Dunlop, az AMG sportautó részlegének hivatalos partnere.