Indul a zöld Forma 1-nek is emlegetett Formula E versenysorozat

Csapatok, versenyzők, guiabroncsok


Kezdjük a végén, azaz a versenygumikkal. Korábban már adtam róla hírt, miszerint a francia prémiumgyártó, Michelin szállítja a sorozat abroncsait. (Egyesek ezt a bejelentést tovább is gondolták és a cég, Forma 1-be való visszatérésének előszobájaként írták le. Azóta a Pirelli hosszabbított, de kizárni természetesen nem lehet.)

Az autókra 18 colos abroncsok kerülnek, melyekből 3 szettet kapnak a versenyzők egy versenynapra.
A csapatok nevét és az istállókhoz tartozó versenypárost az alábbi táblázatban láthatjátok. Érdemes végigfutni a névsoron, sok-sok ismerős pilóta.

,A pekingi futammal kezdetét veszi az FIA égisze alá tartozó, Formula E versenysorozat, amely az első, teljes mértékben elektromos meghajtású autóverseny lesz.

10 csapattal és 20 versenyzővel indul a viadal, akik között bőven akad ismerős név. Elég például Takuma Satot, Sebastian Buemit, Jarno Trullit, vagy éppen Bruno Sennát említenem, a Forma 1-es rajongók azonnal felkapják a fejüket. Sőt, tovább megyek, gyakorlatilag minden csapatban van volt Forma 1-es pilóta (valahol mindkét versenyző rendelkezik (F1 múlttal) így a versenysorozat – remélehtőleg – igen eseménydús lesz.