Megvan a Superbike gumiszállítója 2018-ig

Javier Alonso, WSBK ügyvezető igazgatója elmondta, boldogok a Pirellivel való szerződéshosszabbítás miatt, mivel az olasz gyártó stabilitást ad a motoroknak és a megrendelőnek is.

A Pirelli tehát nem akármilyen szerepet vállal – továbbra is – a különböző technikai sportágakban, legyen az Forma-1, Superbike, Rally vagy épp Motocross.

Ezen sorozatok, a kommunikációs lehetőségek mellett jelentős tesztelési csatornát biztosítanak a Pirellinek. Az új abroncsokat – illetve technológiai újításokat – extrém terhelés mellett, független szakértőkkel (istállók és pilóták) élesben próbálhatják ki az abroncsmérnökök.

,Az FIM-mel (Fédération Internationale de Motocyclisme) kötött megállapodás értelmében, a Pirelli marad a Superbike világbajnokság egyedüli abroncsszállítója, a 2018-as szezon végéig.

A kapcsolat (a motoros szövetség és az olasz abroncsszállító között) 2004 óta tart, ami nemzetközi viszonylatban is rekordot jelent. Ilyen hosszú megállapodás nem volt még semelyik ismert versenysorozat, illetve abroncsgyártó között.