Melyik abroncs kerül a Ferrari F12 berlinettára?

A megoldás végül a Bridgestone Potenza S007 lett. Az abroncsból előre egy 255/35 ZR20 méretű, míg a hátsó tengelyre egy tekintélyt parancsoló, 315/35R20 106Y Potenza S007 kerül gyárilag.

Ami a fejlesztést illeti, a Bridgestone mérnökök, kimondottan a korábbi, 14 éves Forma 1-es tapasztalataikból merítettek. (A 99-től 2010-ig a Bridgestone, szintén a Potenza család F1-es verzióit szállította, többek között a többszörös bajnok Ferrarinak.)

Ami a Berlinettát illeti, bizony nem kis kihívást jelent, nem csak a vezetők, de az abroncsok sszámára is, a 8,5 másodperces gyorsulás. Ennyi idő alatt a sportautó, nulláról 200 km/órás sebességet ér el. A legmagasabb sebessége pedig 340 km/óra.

Ha kedvet kaptatok, webáruházunkban megtaláljátok a Bridgestone Potenza abroncscsaládot. 2014.05.02-ig pedig részt vehettek a Bridgestone nyárigumi nyereményjátékban is!részt vehettek a Bridgestone nyárigumi nyereményjátékban is!

,Nem meglepetés, hogy az olasz luxusautóra egy olyan, ultra nagy teljesítményű sportabroncsot keresett a Ferrari, ami ha lehet még tovább fokozza a sportos száguldás élményét, a luxust és a presztizsértéket.

Egy abroncsot, ami kimondottan a sebességőrültek számára lett fejlesztve, amely megbirkózik a komoly leszorítóerővel és kimagasló száraz és nedves tapadási tulajdonsággal bír. Ja, és persze dögös a textúra, hiszen egy Ferrariról beszélünk.