Nemes ügy mellé állt a prémium gumigyártó

300 ezer dollár jut Libériába, 200 ezer Nigériába és fél millió a UNICEF alapítványnak, aki szintén komoly erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezése végett.

Hogy van-e összeföggés a támogatás és egy magyar történet között, nem tudom, de a Bridgestone egyik tatabányai alkalmazottját már ki kellett menekíteni Libériából (a jelenlegi támogatás egyik célországából) pont a járvány miatt.  A munkavállaló több hetes házi karanténba vonult és a hírek szerint komoly pánikhangulat tört ki a tatabányai Bridgestone üzemben.

Az esetről az Origo is beszámolt.
,A BBC-től a CNN-ig mindenhol találkozhattatok a hírrel, miszerint megjelent az első Ebola fertőzött beteg az Egyesült Államokban. Egy ízben pedig már hazánkban is kitört a pánik, de arról az esetről kiderült, hogy nem ebola, hanem „csupán” egy súlyos maláriafertőzés volt. (A két betegség tünetei eleinte nagyon hasonlóak.)

A japán gumiabroncs gyártó Bridgestone, saját eszközével – azaz anyagi támogatással – próbál segíteni a járvány megoldásában és 1 millió dollárt adományoz a leginkább veszélyeztetett területeknek.