Nyári gumiabroncsokat tesztelt az osztrák autóklub



Magyarországon is a két legnépszerűbb kategóriát vették górcső alá, a kis kategóriába sorolható 185/60 R14 és az alsó-középkategóriás 205/55 R16-os gumiméretet. A gumiabroncsok kiválasztásának másik szempontja a sebesség index volt, mind a két kategóriában „H” index jelű gumiabroncsokat választottak.  A „H” jelzésű gumik maximum 210 km/h sebességig biztonságosak.


A vizsgált abroncsok közül mind a két méretben hat abroncs kapta meg a legmagasabb értékelést „nagyon ajánlott”. R14-es méretben 8 olyan gumiabroncs volt, amely megkapta az „ajánlott” besorolást, az R16-os méretben pedig 12 nyári gumiabroncs kapta meg ezt az értékelést. A pontozást súlyozottan figyelték, tehát elsődlegesen a száraz és nedves úton való tapadást és viselkedést nézték az ÖAMTC munkatársai.

A tesztből leszűrhető, hogy a prémium márkák általánosan jól szerepeltek a teszten, de néhány olcsóbb kategóriába sorolható abroncs is jól teljesített, mint például a 185/60 R14 Nokian Line és a Hankook Kinergy Eco K425.




































































A biztonságos közlekedéshez használjon Ön is nyári gumiabroncsokat. Ne feledje, egyes márkák esetében 4 darab gumiabroncs vásárlása esetén értékes ajándékok, nyeremények várnak Önre! A nyeremény játékok általában április végéig tartanak, további információért látogasson el nyárigumi akciós oldalunkra!
,
Egyre jobb az időjárás, így ideje lecserélni a téli gumiabroncsokat nyárira. Nem gondolják ezt másképp az osztrák autóklub (ÖAMTC) munkatársai sem, akik összesen 35 féle nyári autógumit teszteltek két méretben.