Okostelefonokkal a megfelelő guminyomásért?

Az applikáció egyrészt komoly adatbázissal rendelkezik a különböző autótípusok megfelelő gumiabroncs nyomásáról, másrészt képes riportálni abroncsaink nyomás tulajdonságáról. Az autó elektronikája wi-fi összeköttetésben van az okostelefonnal, így biztosítva az adatátvitelt.

A Continental alkalmazását Filling Assistant-ként vagy Tyre Inflation Assistant-ként érdemes keresni. A régi – benzinkutaknál kiállított – nyomásmérők esetleges pontatlanságait küszöbölhetjük ki a szoftverrel. Igaz még fejlesztési fázisban van a projekt, így teszteredményekről és hibahatárról nem tudok beszámolni, de nyilván a Continental maga fog további információkkal szolgálni saját gumiabroncs nyomás mérő alkalmazásukról.

Ami a technikai követelményeket illeti, az okostelefon mellett szükség van az autóba szerelt guminyomás figyelő rendszerre és egy integrált wi-fi interfészre. Nekem tetszik az ötlet, különösen, ha pontos lesz a szoftver.


,Erre a hétre az okostelefonos alkalmazásokat hoztunk, ami valamilyen módon kapcsolható a nyári és téligumikhoz. A gördülési ellenállással kapcsolatos, kalkulátor után íme egy újabb app.

De adtunk már hírt a Continental guminyomás monitoring rendszeréről, ami folyamatosan ellenőrzi a gumiabroncsok nyomását és rendellenes érték esetén egy műszerfali indikátor jelez a sofőrnek.

A Continental-nál még tovább gondolták a rendszert és várhatóan még az idén megjelenik az az alkalmazás, ami a gumiabroncs nyomás megfelelő szinten tartását szolgálja.