Alapvető kérdések a Run Flat típusú gumiabroncsokról II.

Mivel a run flat abroncsok valamivel drágábbak hagyományos társaiknál, egy-egy defekt után értelemszerűen felmerül a kérdés, javíthatók-e ezek a speciális termékek?

A válasz sajnos egyértelmű nem. Ahogy a Bridgestone is fogalmaz, ezek az abroncsok, defekt esetén mindenképpen cserére szorulnak. Ezt az indokot szokták – a valamivel magasabb ár mellett – a run flat abroncsok ellenzői felhozni.

Már a felszerelést sem érdemes akárkire bízni, csak jó hírű, magas szakértelemmel rendelkező gumiabroncs szervizt válasszunk!

Mennyi ideig használhatom a run flat gumiabroncsot, defekt esetén?


Az idei vonatkozó ajánlás körülbelül 70-80 kilométeres távot irányoz elő, persze limitált sebesség mellett. Ekkora távolság alatt jobb eséllyel találunk egy szervizt, és az abroncsok sajátosságából kifolyólag lekerülhetjük a veszteglést.

Használhatom a run flat gumiabroncsokat utánfutóra, lakókocsira is?


Ahogy az előző részben már szó volt róla, a run flat abroncsok csak olyan autókra szerelhető fel, amik el lettek látva TPMS (azaz guminyomás monitoring) rendszerrel. Az utánfutók lakókocsik nem tartoznak ezen járművek közé, így a válasz, nem.
,Előző írásomban tisztáztuk, hogy mi a feltétele a run flat gumik telepítésének, régebbi autókra, illetve, hogy kombinálhatók-e ezen speciális abroncsok a hagyományos nyári és téli gumikkal.
(Ha lemaradtatok a cikkről, kezdjétek itt az olvasást>> )

Néhány további kérdés erejéig maradunk ezeknél a speicális abroncsoknál: