Gumiabroncs és autószerviz hálózat - 06-42-20-40-80!
SZEMÉLY GUMI
TEHER GUMI
MOTORGUMI
FELNI
EGYÉB
SZEMÉLYAUTÓ GUMI KERESŐ:
Méret szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
TEHER GUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
MOTORGUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
FELNI KERESŐ:
Új keresés
EGYÉB TERMÉK:
Új keresés
Ingyen szállítunk minden téli-, nyári személy-, 4x4 és kistehergépjármű gumiabroncsot!
FőoldalHírekTéli gumi hírekAuto Bild négyévszakos abroncs teszt 2014

Auto Bild négyévszakos abroncs teszt 2014

Mivel a téligumi szezon még nem indult be teljesen, az átmeneti időszakban a négyévszakos abroncsok is kapnak némi teret. Egyrészt beszámoltam már az ADAC (eléggé kurta) tesztjéről , ahol leszerepeltek ezen termékek, másrészt megtudhattátok, miért népszerű mégis az ilyen abroncs, az Egyesült Államok piacán.

Ma pedig egy jóval részletesebb, több résztvevőt magában foglaló négyévszakos gumiabroncs tesztet hoztam, amit a német Auto Bild tett először közzé

Az eredmények ismertetése előtt egy-két tisztázandó dolog: Olyan abroncs, mely minden időjárási körülménynek, ugyanolyan magas szinten megfelel, nem létezik! A négyévszakos abroncsok mögött mindig nkompromisszumok rejtőznek. (Nem mindegy azonban, hogy vállalható kompromisszumról vagy egyenesen hiányosságról kell beszéljünk!)

A 10 fős mezőny a következő sorrendben zárt (a leggyengébbtől a legjobban teljesítő abroncsig)


10) Maloya Quadris
(Alacsony tapadás és vezetési élmény havon, veszélyesen hosszú fékút nedves felületen.)

9) Nexen N Priz 4S
(Havon elfogadható teljesítmény, de hosszú fékút nedves és száraz burkolaton is. Némi alulkormányzottság jellemzi)

8) Kumho Solus HA31
(Az egyik legjobban szereplő négyévszakos abroncs havon, de csak átlagos teljesítmény nedves, illetve száraz burkolaton, emellett lassú kigyorsítás és hosszabb fékút jellemzi utóbbi felületeken.)

7) Hankook Optimo 4S
(Kiegyensúlyozott, biztonságosan kezelhető abroncs hó fedte úton és szárazon, jó aquaplaning ellenálló képesség mellett, korlátozott tapadás nedves felületen, hosszú fékúttal. A mért magas gördülési ellenállás is negatívum.)

6) Falken EUROALL SEASON AS200
(Csupán átlagos tapadás és kanyarvételi képesség havon, kissé magas gördülési ellenállás és fékút. Nedves felüloeten azonban a legjobban szerepelt a mezőnyben. Emlékeztetőül, az ADAC-nál elégséges osztályzatot kapott a Falken terméke.)

5) Dunlop SP Sport 01 AS
(Kimondottan jó teljesítmény havon, dinamikus futás, rövid fékút havas és száraz felületen is. Negatívum a csupán átlagos teljesítmény kanyarokban és a nedves felületen mért hosszabb fékút, valamint a kisebb komfortérzet.)

4) Uniroyal AllSeasonExpert

(Az aquaplaning teszten a legjobban szereplő négyévszakos abroncs, gazdaságos üzemanyag felhasználás és megfelelő gyorsulással.)

3) Vredestein Quatrac Lite

(A száraz felületek specialistája volt a 10 versenyző között, csendes, dinamikus abroncs a zsűri szerint. Visszafogottabb teljesítmény az aquaplaning teszten. Érdekesség, hogy az ADAC-nál csupán elégségesre vizsgázott a gumi. A szintén német Auto Bild viszont a dobogó második fokára tette a Vredestein abroncsát.)

2) Goodyear Vector 4Seasons

(Meggyőző négyévszakos abroncs, biztonságos és kiegyensúlyozott kvalitásokkal, összességében minden felületen elfogadhatót nyújtott.)

1) Pirelli Cinturato AllSeason

(A teszten szereplő abroncsok legjobbja, a kategórián belül negatívumok nélkül.)

Az Auto Bild négyévszakos abroncsteszt dobogósait az alábbi ábrán is láthatjátok.

auto_bild_all_season_test.jpg

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód Frissítés

Miért vásároljon a MARSO-tól?

Miért vásároljon a MARSO gumi és gyorsszervízben téligumit és nyárigumit?
  • Óriási raktárkészlet 12 márkával
  • Téligumi és nyári gumi tárolása
  • Gumi gázfeltöltés
  • Magas színvonalú garancia
  • Telefonos előjegyzés
  • Szakértő ügyfélszolgálat
  • Kiszállítás az ország egész területére
  • Online bankkártyás fizetés

Rólunk mondták

"Az ügyfélszolgálaton készségesek voltak, a weboldal átlátható, könnyen kezelhető. A rendelés is egyszerű. A nyári gumi szériát is innen rendeltem, azok michelin gumik voltak. Kiváló minőség. Nagyon jó, hogy minden időszakban van akció. Más internetes áruházakhoz képest is ez a legjobb számomra.
A kiszállítás, gyors és megbízható volt. Az áruszállító is készséges volt. És még nyeremény akcióik is vannak. Legközelebb is innen vásárolok, és ajánlom mindenkinek az oldalt, szerintem nem fog csalódni"
Kristóf Márk, www.arukereso.hu