Autónk téliesítése 7 lépésben - INFOGRAFIKA

  1. Szélvédőmosó + ablaktörlők

    Ablakmosó folyadéktartályunkat mindenféleképpen téli folyadékkal töltsük fel, amely ellenáll a fagynak! A megfelelő törlés érdekében pedig ablaktörlő lapátjainkat is ellenőrizzük - ha kell cseréljük. (Ha pl. sávosan törölnek a lapátok, elkoptak a gumibetétek, csereéretté váltak a lapátok.)
  2. Hűtőfolyadék

    Használjunk fagyállót a motorhűtéshez. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a hűtőfolyadék tartalmaz etilén-glikolt (fagyállót)
    Ellenkező esetben könnyen ottragadhatunk.
  3. Motorolaj

    Téli időszakban érdemes alacsonyabb viszkonzitású motorolajat tölteni a tartályba!
  4. Akkumulátor

    Bizonyosodj meg, hogy az akkumulátor megfelelő töltésszint mellett működik! Ennek télen megnövekedett jelentősége lehet.
    Egy megfelelő állapotban lévő akksi a -40-50 fokot is elviseli, de egy olyan amelyikben alacsony a töltés, még a jóval enyhébb fagy mellett is megadhatja magát!
  5. Jégoldó

    Szerezz be jégoldó folyadékot, amit - fagyás esetén - az autózárba fecskendezhetsz. Ellenkező esetben igen nagy a késve indulás esélye.
  6. Téli gumiabroncsok

    Evidens, hogy télen téli gumiabroncsokat használjunk! Nem kell hozzá hó - sőt még csak extrém hideg sem - hiszen 7 fok alatt csak a téli gumik nyújtanak megfelelő tapadást, stabilitást és menetbiztonságot. Rendszeresen ellenőrzendő a téligumik nyomása és profilmélysége is!
  7. "Túlélő csomag"

    Van pár olyan tárgy, amivel érdemes felszerelni autónkat. Vészhelyezetkben (baleset, elakadás, dugó) jól jöhet ha bekészítünk egy pokrócot, elemlámpát, kis ásót, pótakkumulátort mobiltelefonunkhoz, kekszet, kesztyűt, stb...

,Már az idei télen is bőven megtapasztalhattuk, nagyban megváltoznak ebben az időszakban a vezetési körülmények. Emiatt minden autósnak több koncentrációra van szüksége, valamint pár olyan íratlan szabály betartására, ami segít átvészelni az évszakot.

Az alábbi infografikán 7 olyan tippet láthattok, ami ezek közé sorolható. Hogyan téliesíthetjük tehát autónkat, 7 apró lépésben?