Erősen nyitott az Ultragrip 9

Az első komolyabb erőpróba


Sikeres debütálásnak tudhatjuk be, az idei Auto Zeitung téli gumi tesztet, ahol az Ultragrip 9 a második helyen végzett. (Az eredményekről itt olvashatsz részletesen>> )

Az egyik legjelentősebb újítás az előző generációhoz képest, a megújított (lágyított) abroncskeverék melynek feladata a tapadás fokozása, az energiahatékonyság megörzésével.

Először fordul elő az is, hogy a Goodyear, két különböző textúrával ad ki egy téli gumi modellt. Ez azt jelenti, hogy egyes változatokon lesz egy plusz központi borda.

Az abroncs tesztfázisa fél millió megtett kilómétert, 3000 prototípus gumit és mintegy 70 különböző minta variánst foglal magában. Nem kis konkurensharc várható a Michelin Alpin 5-ösével, mely szintén egy sikeres téli abroncscsalád új tagja.

Bár az első jelek szerint a Goodyear örülhet. A két abroncsot már összevetették nedves epoxy-val bevont – így erősen csúszós – burkolaton és a Michelin Alpin 5 átlag 2,5 méterrel hosszabb fékutat produkált, a Tyrereview saját szervezésű tesztjén.


,Kilencedik generációjához érkezett a Goodyear híres abroncscsaládja, az Ultragrip. A történet még 1971-ben kezdődött, ekkor jelent meg az első sorozat.

Most az Ultragrip 9 írhatja tovább a sikertörténetet és erre minden esélye megvan, jóllehet nem lesz könnyű dolga, hiszen a 8-as szériából, mintegy 8 millió példányt értékesítettek. Saját magának tette tehát magasra a lécet a gyártó. (A teljes Ultragrip abroncscsalád pedig már 60 millió eladott példánynál jár.)