Itt a Goodyear Ultragrip abroncscsalád új téligumija!

Utóbbi gondolatokat, Fabien Desarcon, a Goodyear EMEA termékmarketing-igazgatója osztotta meg a bemutatón.

A két év során összesen hetven változatot próbáltak ki az abroncsból és harminc átépítést eszközöltek, mire az UG9 elérte végső, most bemutatott formáját, melyen a futófelületi mintával megegyező micro-mintaárkokat fejlesztettek ki, a jobb havas tapadás elérése érdekében.

Nyilván az új generációs téli abroncs még nem szerepelt az idei ADAC téligumi teszten, de például az ACE, az Auto Motor Sport vagy éppen az Auto Zeitung már górcső alá is vette az abroncsot.

Mindhárom szervezet „nagyon ajánlott” jelzővel illette az UG9 téligumit. (Bár hozzá kell tenni, mindhárom tesztelésen azonos abroncsméretet vizsgáltak - 205/55R16)


,Két éves abroncsfejlesztés eredménye az Ultragrip termékcsalád legújabb tagja, az Ultragrip 9 téligumi. A lecke eleve fel volt adva az abroncsmérnököknek. (Igazából ők maguk adták fel azzal, hogy az előd, azaz az Ultragrip 8-as olyan sikeres volt az abroncsvásárlók körében. Ebből a mintából 7 millió szettet is eladtak világszerte.)

Az UG9-et luxemburgi központjában mutatta be a Goodyear. Kimondott cél volt a fejlesztés során, hogy változó körülmények között, azaz erős havas, jeges téli időszakban, enyhébb szárazabb napokon és a kettő közötti latyakos, nedves burkolaton is megfelelő teljesítményű téli gumiabroncs kerüljön az autósok elé.