Gumiabroncs és autószerviz hálózat - 06-42-20-40-80!
SZEMÉLY GUMI
TEHER GUMI
MOTORGUMI
FELNI
EGYÉB
SZEMÉLYAUTÓ GUMI KERESŐ:
Méret szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
TEHER GUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
MOTORGUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
FELNI KERESŐ:
Új keresés
EGYÉB TERMÉK:
Új keresés
Ingyen szállítunk minden téli-, nyári személy-, 4x4 és kistehergépjármű gumiabroncsot!
FőoldalHírekTéli gumi hírekMiért fontos a DOT szám?

Miért fontos a DOT szám?

A DOT szám, azaz a gumiabroncs gyártására vonatkozó időpont megjelölés minden abroncs vásárlásnál előkerülő téma. A gumiabroncs oldalába a gyártási hét sorszámát és az évszám utolsó két számjegyét vulkanizálják.

A gumiabroncs nem romlandó


Sokan úgy gondolják, hogy a DOT-szám alapján a legfiatalabb gyártású gumiabroncsot kell választani, azonban ez a megállapítás téves. Nem egy romlandó termékről beszélünk, aminek lejár a szavatossága. A legfontosabb adat, hogy mikor szerelték fel, a rendeltetésszerű használat közben öregszik. Felszerelés előtt a raktárakban a gumiabroncs nincs nyomás alatt, nincs terhelve és a raktárhelyiségben viszonylag kis hőmérsékletingadozásnak van kitéve. A gumiabroncsokat úgy tervezték meg, hogy a különböző környezeti és használatból adódó hatásoknak kitéve, a gépjárműre felszerelve, megbízhatóan és hosszú éveken keresztül végezze a dolgát.A termék gyártási ideje helyett, a gumiabroncs felszerelésének időpontja számít igazán az öregedés szempontjából.


A felszerelt gumiabroncs erős fizikai hatásoknak vannak kitéve, olyan környezeti tényezők hatnak rá, melyekkel a tárolás alatt nem találkozott. A normális, rendeltetésszerű használat során különböző hőhatások és terhelések érik, amelyek által öregedésnek indul a gumiabroncs. Még akkor is használatban van, ha a jármű felfújt gumiabroncsokon áll.

Az ADAC (német autóklub) összehasonlításában újonnan gyártott és három éve raktárban tartott gumiabroncsokat tesztelt. A vizsgálat alapján megállapították, hogy az abroncsok között nincs teljesítménybeli különbség. Egy szaudi kutatás során megvizsgálták miként viselkedi a gumiabroncs 40 °C-on való tárolás közben, illetve 40.000 km megtétele alatt. A tanulmány során a gumi futófelület fizikai tulajdonságait vizsgálták. A vizsgálatok után a kutatók megállapították, hogy magas hőmérsékleten (40°C-on) tárolt gumiabroncs 20 év alatt öregszik annyit, mint a 40.000 kilómétert futott felszerelt abroncs. Összegezve, az egy évig használt gumiabroncs ugyannyira számít öregnek, mint egy 10 évig tárolt.

Több gumiabroncs gyártó és köztük a Michelin véleménye, hogy elővigyázatossági okokból 10 évnél öregebb gumiabroncsot ne használjunk. Felszerelt állapotban a gumiabroncsokat 10 év alatt számtalan fizikai behatás éri. A futómű beállítása nem mindig a legtökéletesebb, előfordul, hogy alul- vagy felülfújt állapotban közlekedünk és ezeken kívül számtalan további hatás éri. A legtöbb felhasználó ennél hamarabb lecseréli abroncsait, mert jóval előbb elhasználódnak.

Miután felszereltettük a gumiabroncsokat speciális karbantartást igényelnek; abroncsnyomás, futómű-beállítás, az abroncs átvizsgálása (külső sérülések), profilmélység ellenőrzés.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód Frissítés

Miért vásároljon a MARSO-tól?

Miért vásároljon a MARSO gumi és gyorsszervízben téligumit és nyárigumit?
  • Óriási raktárkészlet 12 márkával
  • Téligumi és nyári gumi tárolása
  • Gumi gázfeltöltés
  • Magas színvonalú garancia
  • Telefonos előjegyzés
  • Szakértő ügyfélszolgálat
  • Kiszállítás az ország egész területére
  • Online bankkártyás fizetés

Rólunk mondták

"Az ügyfélszolgálaton készségesek voltak, a weboldal átlátható, könnyen kezelhető. A rendelés is egyszerű. A nyári gumi szériát is innen rendeltem, azok michelin gumik voltak. Kiváló minőség. Nagyon jó, hogy minden időszakban van akció. Más internetes áruházakhoz képest is ez a legjobb számomra.
A kiszállítás, gyors és megbízható volt. Az áruszállító is készséges volt. És még nyeremény akcióik is vannak. Legközelebb is innen vásárolok, és ajánlom mindenkinek az oldalt, szerintem nem fog csalódni"
Kristóf Márk, www.arukereso.hu