Nokian a világ vezető téli gumiabroncs szakértője II. rész

Modern felszerelésük és finom műszereik mellett sokat tapasztalt és rátermett tesztpilóták segítenek az úttörő termékek megalkotásában. A termék kutatás folyamatos fejlesztése és tanulmányozása révén egyedi, új innovációk születtek, amik a vezető kényelmét és biztonságát szolgálják nap, mint nap. Az intenzív tesztelés és a téli kondíciók alapos ismerete mind a kutatás-fejlesztés legfőbb célját szolgálja, a biztonságot.

Tapadás a maximumon

A fáradhatatlan tesztelés extrém körülmények között és a korlátok feszegetése elengedhetetlen része a világ első számú téli gumiabroncsának fejlesztése során. 2013 márciusában egy fantasztikus világrekordot ért el a Nokian, Janne Laitinen tesztpilóta 335,713 km/h sebességgel száguldott a Bothnia öböl jegén. Másodpercenként az autó 93 métert tett meg az egyenetlen jégen, a szegecsek 43 alkalommal érintették a jeget ez idő alatt. A tapadás és sebesség soha nem látott egységét a Nokian Hakkapeliitta 8 szegecselt abroncs biztosította. A Nokian Tyres Laitinen-nel karöltve - aki 25 éve dolgozik hivatásos gumiabroncs tesztpilótaként - tartja a korábbi Guinness Világ Rekordokat jégen történt vezetésért 331.61 km/h sebességgel valamint elektromos autóval 252.06 km/h.



Együttműködés a vezető autógyártókkal

A Nokian az egyedülálló szakértelmét a téli gumiabroncsok területén világszerte népszerű autó márkák is elismerik. A szigorú szabványoknak és igényes termékfejlesztésnek köszönhetően teljes mértékben megfelelnek számos különböző autó modellhez. Több mint 20 elismert márka választotta a Nokian Tyres téli gumiabroncsait téli teszt-programjába.

Ötletek, kemény munka és modern technológia

A Nokian gumiabroncsok biztonságát az északi zord körülmények és az innovatív technológiák ismerete és kombinációja biztosítja. Folyamatosan dolgoznak az abroncsaik biztonságának a javításán és az élettartamuk meghosszabbításán, miközben nem feledkeznek el a környezetünk védelméről sem. Munkájuk eredményeit olyan körülmények között tesztelik, amelyek között csak a legjobb megoldásokkal lehet eredményt elérni. A termékeik fejlesztése során az elsődleges szempont a mobilitás megőrzése, valamint a gépjármű vezetők és a közlekedésben részt vevők maximális biztonsága.
,
Folytatva előző cikkünket bemutatjuk, hogy a Nokian milyen nagy hangsúlyt fektet az innovációkba és a gumiabroncsok tesztelésébe. Finnország kemény és változatos éghajlata biztosítja a tökéletes feltételeket a gumiabroncsok fejlesztéséhez. A Nokian saját tesztpályáin, Ivaloban és Nokiában olyan extrém vezetési helyzeteket tesztelnek, melyek bármely évszakban, bármilyen körülmények között megtörténhetnek.