Online gumiabroncs vásárlás előtt…

1.    Írj össze MINDEN paramétert, ami releváns, az általad keresett gumiabroncsokkal kapcsolatban! Pontos méret, kerékátmérő, terhelési és sebességindex. Ehhez nem kell mást tenni csak leolvasni a gumi oldalfalán lévő jelzéseket, vagy fellapozni az autód kézikönyvét.

(A jelölések jelentéséről itt találsz segédletet>> )

2.    Gondold végig környezeted sajátosságait, illetve vezetési szokásaid. Ezek alapján próbálj 2-3 olyan tényezőt felsorolni, ami alapvető fontosságú a számodra ideális gumiabroncsnál. Egy szakértő kereskedő hamar leszűkíti a kínálatot, igényeidre szabva. De saját kutatómunkád is megkönnyíted, például célirányos abroncstesztek átböngészésével.

3.    Ellenőrizd le a garanciával és a szállítással kapcsolatos tudnivalókat!
Ez (részben) fogyasztóvédelmi kategória. Jó hadjuk mennyi időnk van az esetleges elállásra vásárlás után, hogyan kell intézni a garanciális dolgokat, stb.

Az sem mindegy, hogy a szállítás milyen módon történik. A legközelebbi telephelyre kell menjünk? Vagy házhoz szállítják a gumikat? Utóbbi esetben ki gondoskodik a szakszerű felszerelésről és kiegyensúlyozásról?

4.    Kapcsolódó szolgáltatások
Az abroncsok felszerelését jobb szakemberre bízni! Bizonyosodjunk meg ennek a mikéntjéről is. Az árban benne van a felszerelés díja vagy az külön tétel? Ha utóbbi, akkor mit tartalmaz még a szolgáltatás, és mennyivel emeli a fizetendő összeget?

Mind a szállításról, a garanciáról, mind pedig a vásárlási feltételekről részletesen (példákkal bemutatva) tájékozódhattok weboldalunkon.>>

Fontos tudni, hogy mikor nem érvényes a garancia, illetve, hogy a szavatosság hossza gumiabroncs márkánként eltérő lehet!

5.    Új vagy felújított gumi?
Több gumiabroncs kereskedő kínál felújított gumikat. Ez en termékek lehet, hogy jobb vételnek tűnnek és az állapotuk kielégítő mégis bizonyosan gyorsabb lesz a kopás, mintha új abroncsokat vásároltunk volna.
,Elérkezettnek látod az időt, hogy a következő téli gumi szetted online szerezd be? Egyrészről remek döntés, hiszen az online vásárlásnak számos előnye van, nem árt ha pár aprósággal tisztában vagy!

Ez a cikk pár olyan tényezőt szeretne bemutatni, amely közelebb vihet az optimális téli gumi vásárláshoz. Most elsősorban nem (vagy nem csak a megfelelő) márka és mintázat kiválasztásáról lesz szó, hanem magával a vásárlási folyamattal és az azt körülölelő, az elégedettséget befolyásoló kérdésekkel.