Közös gyárlátogatás a kölcsönös partnerség fejlesztése érdekében

A MICHELIN Hungária Kft. és a MARSO Kft. között évtizedek óta kiváló szakmai kapcsolat áll fenn, amelyre mindkét fél nemcsak gondosan ügyel, hanem folyamatosan erősítik, fejlesztik is azt. Ez adta az indokot arra, hogy a két, Nyíregyházán jelentős telephellyel bíró vállalat a 2017-es évben hagyományteremtő céllal egymás telephelyeit is megtekintsék.



Az év elején a MARSO nyíregyházi székhelyére érkezett a MICHELIN küldöttség, akik a raktár és szerviz részlegünk működését, folyamatát ismerték meg. Április elején pedig a MARSO tulajdonosai, az ügyvezető igazgató valamint kereskedelmi és beszerzési vezetők tettek gyárlátogatást a MICHELIN nyíregyházi gyárába, ahol először abba a mezőgazdasági tömlőgyártási részlegükbe nyertek betekintést, ahol 15,5 – 54 coll közöttimezőgazdasági tömlőketgyártanak. A szövetgyár részlegen a gumiabroncs felépítése közben használt nylon szövet előállítási folyamatával, technológiájával találkozott a küldöttség. A személyabroncs részlegen tett látogatás során pedig, láthatták, hogyan épülnek fel a különböző félkész elemekből napjaink csúcskategóriás abroncsai. A késztermékek végső formájának elnyerése a vulkanizáló egységben történik, amelynek megtekintésével zárult a MARSO szakmai látogatása. A gumiabroncsok gyártásának technológiáján túl a MICHELIN Cégcsoport munkáiról, elért eredményeiről is szót ejtettek a vendéglátók.

A hagyományteremtő céllal tett látogatást nem lehet egyszerűen csak szakmai látogatásnak nevezni, hiszen a MARSO tulajdonosai közül többen is a 80-as években még az akkori Taurus gyárban dolgoztak, így a mostani bejáráson több volt kollegával is találkozott a csapat.
,
A MARSO Kft. mindig is fontosnak tartotta és tartja most is, hogy kifejezetten jó kapcsolatot ápoljon valamennyi beszállító gyártóval, hiszen számára nemcsak egy for-profit piacot jelent a munka, hanem szakmai és már-már baráti alapokon működő emberi kapcsolatokat, amelyek mindkét fél számára kölcsönös eredményt nyújtanak.