Gumiabroncs és autószerviz hálózat - 06-42-20-40-80!
SZEMÉLY GUMI
TEHER GUMI
MOTORGUMI
FELNI
EGYÉB
SZEMÉLYAUTÓ GUMI KERESŐ:
Méret szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
TEHER GUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
MOTORGUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
FELNI KERESŐ:
Új keresés
EGYÉB TERMÉK:
Új keresés
Ingyen szállítunk minden téli-, nyári személy-, 4x4 és kistehergépjármű gumiabroncsot!
FőoldalMARSO SzolgáltatásokGumiszerviz szolgáltatásainkMARSO garancia
MARSO garancia

A MARSO garanciát vállal a szervieiben vásárolt és szerelt gumik épségére


Általános feltételek

MARSO garancia szolgáltatás adható annak a vásárlónak, aki valamely MARSO telephelyen történő vásárláskor négy darab – egy garnitúra – azonos márkájú, méretű és mintázatú személygépkocsi-, 4x4, kisteher gépkocsi gumiabroncsot vásárol és az abroncsokat helyben felszerelteti, illetve a MARSO garancia kártya átvételekor a meghatározott ajánlott fogyasztói árat a telephely felé megfizeti. Kivételt képeznek azok a szerelési csomagok melyek a garancia árát is tartalmazzák (Garancia illetve Prémium Új abroncs szerelési csomagok).

MARSO garancia szolgáltatási köre

A MARSO garancia szolgáltatás az alábbi - rendeltetésszerű használat során keletkező - külső sérülésekből származó károk esetén nyújt védelmet:

- defekt (futófelületen keletkezett szúrt, vágott sérülés)
- külső mechanikai sérülés által az oldalfalon okozott károsodás (szövetszál szakadás, dudor, padkázás, kátyúkár, szúrt, vágott sérülés)
- szándékos rongálás, lopás (rendőrségen tett feljelentés igazolása szükséges)

MARSO garancia szolgáltatásból kizárt károk

A nem rendeltetésszerű használatból vagy a jármű nem megfelelő üzemi állapotából adódó kár, valamint olyan elváltozások, melyek az abroncs további rendeltetésszerű és biztonságos használatát nem befolyásolják.

- nem a gyártói előírások által engedélyezett paraméterekkel rendelkező abroncs (abroncsméret, sebességi, terhelési index)
- megfékezett abroncsok
- túlterhelés miatti sérülés
- keréktárcsa vagy szelephibából adódó levegővesztés miatti gyaloglás
- nem megfelelő légnyomás miatti rendellenes kopás
- futómű beállítási hibák okozta féloldalas kopás
- fűrészfogas kopás
- szakszerűtlen szerelésből adódó meghibásodások (peremszakadás, peremsérülés, nem megfelelő szelep beépítése)
- szerkezeti elváltozással nem járó felületi sérülés (kicsípődés)

MARSO garancia kártya

A MARSO garancia szolgáltatásra való jogosultságot a vásárlás helyén kapott MARSO garancia kártya igazolja. Amennyiben a vásárló a vásárlás napján nem kapott garancia kártyát a MARSO azt utólagosan is kiadhatja illetve egyedi esetben a vásárló a hálózat központjában MARSO Kft.-nél is megigényelheti a jogosultság igazolása mellett (számla másolat), de csak az eredeti vásárlás dátumára kiállítva. Az utólagos igénylés határideje a vásárlástól eltelt 30 naptári nap. 30 napon túli igénylés esetén garancia kártyát nem adunk ki

MARSO garancia időtartama

A szolgáltatás időtartama 3 év vagy nyári gumiabroncs esetén 1,6 mm, téli gumiabroncs esetén 4 mm profilmélység, amelyik hamarabb bekövetkezik. A javított abroncsokra továbbra is érvényes a garanciaszolgáltatás, viszont a cserélt abroncsokra új garanciát kell vásárolni az ügyfélnek, ha az új abroncsra is szeretné későbbiekben igénybe venni a szolgáltatást. Ilyen esetben lehet 1 db gumiabroncsra is kiadni új garancia kártyát.

MARSO garancia igénybevétele

A MARSO garancia szolgáltatás lényege, hogy kár esetén nem pénzbeli visszatérítés jár a vásárlónak, hanem a vásárló megrongálódott gumiabroncsát a MARSO telephely javítja vagy cseréli. A vásárló csak akkor részesülhet kárrendezésben, ha rendelkezik MARSO garancia kártyával. A telephelyen lévő szakember dönt az abroncs javíthatóságáról a szakmai és biztonsági előírások figyelembevételével. A vásárló a vásárlás helyszínétől független bármely kijelölt MARSO telephelyet igénybe veheti a kárrendezés során. A kijelölt kereskedések adatai a www.marso.hu/garancia oldalon megtalálhatók.

A MARSO garancia ügyintézése javítás esetén

A gumiabroncs sérülését a MARSO telephely feltárja és az előírásoknak megfelelően megjavítja.

Javítás csak az alábbi esetekben végezhető:


- a sérülés a futófelületen található
- a sérülés átmérője az 5 mm-et nem haladja meg

Az abroncs további javítása nem megengedett ha:

- az abroncs defekttűrő
- a sebesség indexe V (240 km/h) vagy a feletti (W, Y, ZR)

Ezen esetekben a csere esetén érvényes ügyintézés lép életbe. Amennyiben a javítás nem a fenti előírások figyelembevételével történik, a javított abroncsra vonatkozó bármilyen további garancia igényt a MARSO Kft. kizárja. A vásárló a javítható abroncs esetén nem kérhet cserét.

A MARSO garancia ügyintézése csere esetén

A gumiabroncs sérülése alapján – ha az nem javítható – a MARSO partner csereabroncsot biztosít a vásárlónak. A javíthatóságot első körben a MARSO telephely bírálja el, de bizonyos paraméterek esetén csak az abroncs cseréjével biztosítható a szolgáltatás. A vásárló a profilmélységnek megfelelő költségtérítés mértékét az alábbi táblázat mutatja.

Nyári gumiabroncs   Téli gumiabroncs  
Profilmélység Költségtérítés
Profilmélység
 Költségtérítés
 7 mm -
 10%  7 mm -
 15%
 6 - 7 mm
 25%  6 - 7 mm
 40%
 5 - 6 mm
 40%  5 - 6 mm
 65%
 4 - 5 mm
 55%  4 - 5 mm
 85%
 3 - 4 mm
 70%    
 1,6 - 3 mm
 85%    


Például:
NOKIAN 195/65 R15 91T WR D3 (Szgk.téli abroncs)
Profilmélység: 6,5 mm
Aktuális fogyasztói ár: 16.990 Ft (bruttó) Térítés mértéke:
Vevő költsége: 6.796 Ft (bruttó) 40%
MARSO költsége: 10.194 Ft (bruttó) 60%

A sérült abroncs átlagolt maradvány profilmélységét legalább 3 ponton szükséges mérni a futófelületi árkokban. A költségtérítés számítási alapja az aktuális fogyasztói ár, amely a www.marso.hu oldalon érhető el.

A MARSO garancia ügyintézés díja

A MARSO garancia ügyintézés önmagában ingyenes. Csere esetén az abroncs szerelési díját a szolgáltatás nem tartalmazza, annak költségét a vásárló tartozik megfizetni.


A MARSO garancia ügyintézés ideje

A MARSO garancia ügyintézés ideje a vásárló bejelentésétől számított 15 nap. Amennyiben a MARSO telephely nem tudja a vásárlót kiszolgálni a fenti időtartamon belül (pl.: nem érhető el csereabroncs) erről a bejelentést követő 72 órán belül értesíti, illetve az esetleges fejleményekről tájékoztatja.

Egyedi esetek szabályozása

Ha a MARSO telephely a javíthatóságot valamely oknál fogva nem tudja megállapítani, vagy a vásárló nem fogadja el a MARSO telephely szakvéleményét a MARSO telephely jelzi a MARSO Kft. felé a problémát. A MARSO Kft. ezt követően (nagykereskedő vagy garanciális szakértő bevonásával) eljár. A vásárló az eljárás eredményét illetően újabb kifogással már nem élhet.

Nem elérhető csereabroncs

Ha az abroncs készlethiány miatt semmilyen országos készletről (nagykereskedők, gyártó, stb.) nem beszerezhető, vagy az abroncs a termékpaletta változása miatt nem beszerezhető (gyártás, megszűnt, kifutott), akkor a vásárló az adott mintázat utódjának számító, technikailag azonos jellemzőkkel bíró (méretű, terhelési-, sebesség-indexű) abroncsból kap csereabroncsot, vagy a vásárló kifejezett kérésére az eredetitől eltérő márka is biztosítható csereabroncsként, ha az abroncs technikailag hasonló jellemzőkkel bír. Ilyenkor az értéktöbbletet a vásárló tartozik megfizetni, negatív értékkülönbözet készpénzre nem váltható.
Ajánlatkérés
A * jelölt mezők kitöltése kötelező!

Miért vásároljon a MARSO-tól?

Miért vásároljon a MARSO gumi és gyorsszervízben téligumit és nyárigumit?
  • Óriási raktárkészlet 12 márkával
  • Téligumi és nyári gumi tárolása
  • Gumi gázfeltöltés
  • Magas színvonalú garancia
  • Telefonos előjegyzés
  • Szakértő ügyfélszolgálat
  • Kiszállítás az ország egész területére
  • Online bankkártyás fizetés

Rólunk mondták

"Az ügyfélszolgálaton készségesek voltak, a weboldal átlátható, könnyen kezelhető. A rendelés is egyszerű. A nyári gumi szériát is innen rendeltem, azok michelin gumik voltak. Kiváló minőség. Nagyon jó, hogy minden időszakban van akció. Más internetes áruházakhoz képest is ez a legjobb számomra.
A kiszállítás, gyors és megbízható volt. Az áruszállító is készséges volt. És még nyeremény akcióik is vannak. Legközelebb is innen vásárolok, és ajánlom mindenkinek az oldalt, szerintem nem fog csalódni"
Kristóf Márk, www.arukereso.hu