Gumiabroncs és autószerviz hálózat - 06-42-20-40-80!
SZEMÉLY GUMI
TEHER GUMI
MOTORGUMI
FELNI
EGYÉB
SZEMÉLYAUTÓ GUMI KERESŐ:
Méret szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
TEHER GUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
MOTORGUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
FELNI KERESŐ:
Új keresés
EGYÉB TERMÉK:
Új keresés
Ingyen szállítunk minden téli-, nyári személy-, 4x4 és kistehergépjármű gumiabroncsot!
MATADOR téligumi akció
BRIDGESTONE téligumi akció
1
2

Heti legjobb téli gumi ajánlataink

Kormoran
Snowpro B2
165/70 R13 79T
14 994 Ft9 689 Ft
db
Nordexx
Nivius snow
165/70 R13 79T
15 803 Ft9 489 Ft
db
Hankook
Hankook W452
195/65 R15 91T TL
25 514 Ft15 819 Ft
db
Semperit
MASTER-GRIP 2
195/65 R15 91T
31 344 Ft15 189 Ft
db
 • A DOT szám jelöléséről
 • Akciók
 • Nyári gumik
 • Téli gumik
 • MARSO gumiabroncs és gyorsszerviz

A gumiabroncs DOT szám jelöléséről


Már korábban is írtunk a DOT szám jelölésről, és a gumiabroncsok élettartamáról, de újra és újra felvetődik a kérdés, hogy a korábban gyártott abroncsok minősége nem romlik-e a tárolás ideje alatt.

A szakszerűen tárolt abroncsok teljesítménye nem romlik, így akár egy 10 éves abronccsal is biztonságosan lehet közlekedni.

A Magyar Gumiabroncs Szövetség az alábbi közleményt tette közzé, amelyet teljes egészében olvashat a következőkben:

„Az utóbbi években több autós kiadványban és számos online felületen megjelent cikknek köszönhetően egyre több gumiabroncs-vásárló érdeklődik a megvásárolni kívánt gumiabroncs DOT számáról, mondván: ha a gumi nem az aktuális évben került gyártásra, akkor már nem is érdemes megvenni.

A DOT szám a gumiabroncsok oldalfalán található jelölés, ami a gumi gyártási idejét is mutatja. A DOT szám utolsó 4 karaktere árulja el a gyártás időpontját. Az utolsó 4 számjegyből az első kettő a gyártási év adott hetét, a második kettő a gyártási évet jelöli.

Mégis mi a gond a nem az adott évben gyártott gumiabroncsokkal? – vetődik fel a kérdés.

A gumiabroncs nem gyorsan romló termék, hanem tartós fogyasztási eszköz: szakszerű tárolás esetén a nem használt abroncs 5 évig mindenképpen újnak tekinthető, azaz felszerelhető!

A gyártási folyamat során a gumiabroncsba olyan adalékanyagok kerülnek, amelyek megakadályozzák a minőségromlást, az elöregedést és a futóteljesítmény romlását. Ezek az adalékanyagok biztosítják, hogy az abroncs tulajdonságai élethosszig megmaradjanak. A HTA szakértői szerint a gyártás után 5 évvel az abroncsok teljesítménye nem romlik, amennyiben azok tárolása szakszerű volt és a felszerelést követő további 5 évig használható.

Ugyanakkor hivatalos, legális vásárlás esetén semmiféle garanciális hátrány nem érheti a fogyasztót, mert a garancia a vásárlás napjától érvényes, nem a gumiabroncs gyártási idejétől. Ha több évvel korábban gyártott, korábban nem használt abroncsot találunk jó áron, nyugodtan vegyük meg, nem fogunk rossz üzletet kötni!

A HTA tagcégek gyakorlata szerint 5 évnél idősebb, de új gumiabroncsokat nem szoktak értékesíteni, általában a legtöbb értékesítésre kerülő abroncsot az aktuális vagy az azt megelőző évben gyártották, ritkábban két évvel korábban. Az 5 évesnél fiatalabb gumiabroncsok teljes értékű termékként forgalmazhatóak, az 5 évnél idősebbeket szokták már olcsóbban árusítani a kereskedők.

Jelenleg nincs olyan jogszabály, ami szabályozná, hogy mikor kell a gumiabroncsokat véglegesen lecserélni, de a HTA szakembereinek véleménye szerint 10 évnél idősebb - akár még nem használt - abroncsokat semmilyen körülmények között ne vásároljunk meg, és ne is használjunk már!”

A közlemény megtekinthető a Magyar Gumiabroncs Szövetség honlapján is.

Marso gumiabroncs webáruház és autógumi szervíz

Téli gumiabroncs akció és nyári autógumi akció a MARSO webáruház kínálatában!


Nyári gumi akció és téligumi akció köszön ránk mindenhonnan, amikor éppen szükségünk van egy garnitúra új autógumira. Már csak az a kérdés, hogy hol vásároljunk és mit kapunk a pénzünkért cserébe? A gumiabroncs nem éppen olcsó árucikknek számít, ezért nem árt jól átgondolni milyen gumit, hol és mennyiért vegyünk. Akciós autógumi vásárlásnál figyeljünk a DOT számra (gumiabroncs jelölések), mert abból kiderül a gumi gyártási éve, nehogy egy 5-6 éves gumiabroncsot sózzanak ránk, hiszen akár 4-5 évig is használhatjuk autónk „lábbelijét”. 
Elsősorban mindig az akciós gumi érdekli a vevőket, gondolom Önt is, de ez így van rendjén. Mi is széles választékot tudunk felvonultatni téli gumi akció és a nyárigumi akció keretein belül.

De miért vagyunk mi többek? Miért érdemes nálunk akciós gumiabroncsokat vásárolnia?
 • 23 éve vagyunk jelen a hazai piacon,
 • Márkánk, a MARSO egyedülállóan a gumiabroncs (nem gyártói) kereskedelmi piacon elnyerte a Superbrands, a Business Superbrands és a Magyar Brands elnevezést
 • Országos árukészletünk meghaladja az 5 Milliárd forintot. Ergo mindenki talál az igényeinek és pénztárcájának megfelelő gumiabroncsot és felnit akár azonnal, itt a webáruház használatával.
 • Csak olyan gumiabroncsokat és felniket forgalmazunk, melyekben megbízunk. A gyártói garancián felül egyedi garanciákat is kínálunk
 • Az autógumi márkákhoz szezonálisan árkedvezményt, ajándék, nyereményjáték akciókat szervezünk, közvetítünk nemcsak a saját értékesítési pontjainkon, de hálózatainkon keresztül is
 • Márka független szervizeinkben garantáljuk a precíz, megbízható, szakszerű munkavégzést, hiszen hozzáértő és tapasztalt autóés gumiszerelő kollégák modern szerelőgépekkel és szervizberendezésekkel végzik a munkájukat. Munkalap minden esetben készül a szerviz munkáról, így bármikor visszaellenőrizhető ki végezte el az adott munkát.
 • Értékesítő kollégáink az Ön igényeinek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat ajánlanak az Ön számára. Minden esetben árajánlatot adunk, amelyet az Ön jóváhagyásával kivitelezünk.
 • Értékesítő és szervizes kollégáink rendszeres képzésen vesznek részt, hogy még profibban tudják az Ön autójával kapcsolatos problémáit megoldani.
 • A márkaszervizek áraihoz képest mi jelentősen kedvezőbb óra és szervizdíjakkal dolgozunk.
 • Kellemes környezetben, kávét, üdítőt fogyasztva, a szervizben zajló munkákra rálátva tudja megvárni autóját. 

Akciós gumiabroncsaink listájához könnyedén hozzáférhet a gumi webáruházban a fenti Akciók menüből, vagy innen:

 

Ugyanígy megtalálhatja autó és gumi szervizi szolgáltatásainkat is a nyárigumi akció és téligumi akció mellett.

 

Tartósan 7 fok felett használjon nyári autógumit!

 

Amikor a hőmérséklet már tartósan 7 fok felett van, érdemes visszaváltani a nyári gumi használatára. Nyáron, a meleg aszfalton a téli gumi sokkal jobban kopik a nyári gumiabroncsokhoz képest, ezért hamarabb elfogyaszt az autó 2 garnitúra téli gumit, mint ha a nyári évszak beköszöntekor a nyári-gumi cseréjét biztosítanánk számára. Mi úgy gondoljuk, hogy senki sem a pénztárcájának az ellensége, ezért is igyekszünk minden szezonban akciókkal, kedvezményekkel és nyereményjátékokkal megkönnyíteni a vásárlást.

 


Nézzük, miért is fontos a nyári gumi!

 

Míg télen a hideggel, hóval, jéggel, latyakkal kell megküzdenie autónk az autóguminak, addig nyáron egészen más körülmények várnak ránk. Száraz, felhevült úttest, esetleg vizes, esős burkolat. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gumival is hajtunk ezekre a felületekre. Ezért is terveznek a gyártók külön téli és nyári gumi variációkat különböző tulajdonságokkal. Érdemes tájékozódni, hogy a kiszemelt nyári abroncsnak mekkora a zaj szintje, milyen konfort érzetet biztosítanak használat közben. Az üzemanyag fogyasztása és kopás is ide tartoznak. A széles piaci felhozatalból nehéz kiválasztani az ideálisat, de erre is örömmel nyújtunk segítséget a jobb oldalon található ingyen hívón keresztül, ahol szakképzett kollégánk várja kérdéseit és ad tanácsokat a megfelelő nyári-gumi kiválasztásához teljesen ingyen.

 


Hívhatja Call centerünket is a 06-40/20-40-80-as telefonszámon, vagy írhat nekünk e-mail-t a callcenter@marso.hu e-mail címre.

 

 

Vásároljon akciós nyári gumi kínálatunkból, vagy tekintse meg kifejezetten nyári gumira specializált oldalunkat, ahol minden fontos tudnivalót megtalál egy oldalon a nyári autógumikról.

7 fok alatt ajánlott téli gumiabroncsra váltani

 

A téligumi jelentőségéről soha nem lehet eleget beszélni. A síkos, csúszós utakon több autós is a jó szerencsében bízva, télen sem az évszaknak megfelelő téli gumi használatával közlekedik, mert bízik a nyáriban. Pedig ezzel nemcsak saját magukat veszélyeztetik, hanem a közlekedésben résztvevő többi autóst is. 


A 7 fok alatti téli gumiabroncs használat nem a kereskedők lobbija, akik mindenáron azt akarják, hogy új gumikat vásároljon az autós. Az ellentábor máris mondhatná, hogy „bezzeg régen milyen jól mentünk téli gumi nélkül is". Ez valóban így van. Azonban mindenki belátja, hogy megváltozott a közlekedés dinamikája és kultúrája és az autópark is sokat fejlődött. 


Került már olyan helyzetbe, amikor az Ön előtt haladó autós konvoj hirtelen fékezett egy gyalogátkelő-hely előtt? Érezte, ahogy kiverte a veríték és a tenyere nyirkos lett, mert éppen csak, hogy sikerült megállnia az előző jármű mögött? Ugye végig a visszapillantóba is lesett, hogy az autója mögötti jármű is meg tud-e állni? Nos, itt egy elgondolkodtató adat:


Havas úton egy 50 kilométer/órás sebességgel haladó, téli gumival felszerelt és blokkolásgátlóval ellátott gépkocsi már akár 35 méteres fékút megtétele után megáll, míg nyári abroncs esetén további, mintegy 8 méter fékút kell a biztos megálláshoz.


A járművek rengeteget fejlődtek az utóbbi 20 évben. Sokkal nagyobb teljesítményű, tömegű autók róják az utakat és ehhez fejlődött a négytenyérnyi biztonság is. A téli gumiabroncsok mély mintaárkai nedves időben a felgyülemlett csapadékot könnyebben el tudják vezetni, de nem csak az autó-gumi mintázata más, a futófelületi lamellázottság is segíti a tapadást, ráadásul jelentős különbség van a gumi összetételében is. A téli gumi nagy mennyiségben tartalmaz szillika-adalékot, mely lehetővé teszi, hogy a téli gumiabroncs hidegben is lágy maradjon, és megőrizze a jó tapadási tulajdonságát, ahogy az egy igazi téligumihoz illik.


Ezen információk tudatában reméljük nem a jó szerencsére bízza ezt a kérdést. Nézzen szét akciós téligumi kínálatunk között, vagy tekintse meg kifejezetten téli gumira specializált oldalunkat, ahol minden fontos tudnivalót megtalál egy oldalon a téli gumiabroncsokról.

A MARSO országszerte 22 telephellyel és több, mint 80 MARSO Partnerrel rendelkezik.

 

Gumiabroncs problémája van? Esetleg az autóval akadt egy kis gond? Forduljon bizalommal a MARSO szakembereihez nyitva tartás időben, vagy a nap 24 órájában várja Önt a MARSO webáruház.

Cégünk, a magyar tulajdonú MARSO Kft. 1990-ben, Nyíregyházán alakult. A kezdetek kezdetén mezőgazdasági gumiabroncsok export-importjával, nagykereskedelmével foglalkoztunk, később a termékkínálatunkat személy autógumik és tehergumik, valamint felnik szélesítették. Megnyitottuk kapuinkat a fogyasztók számára is. Folyamatosan növeljük telephelyeink számát, fejlesztjük gumiabroncs és autógumi szolgáltatásainkat. A magyar abroncspiac meghatározó nagyvállalatává nőttük ki magunkat, mintegy kétszáz embernek biztosítunk munkalehetőséget.

Ma már telephelyeink nagy részén - kényelmes, modern szervizkörülmények között - a gumiabroncs értékesítésen és-szerelésen túl gyorsszerviz és egyéb autódiagnosztikai szolgáltatásokkal is várjuk vásárlóinkat. Ezek közzé tartoznak pédául :


Nálunk szinte bárki megtalálja a számára szükséges gumiabroncsot, hiszen autógumi webáruházunkban megtalálható a motorkerékpároktól a személyautókon át a 4x4-es, terepre szánt modellekig, teherautókig, mezőgazdasági vontatóktól a pótkocsikon át az ipari munkagépekig színvonalas abroncsválasztéka, versenyképes áron.

 


16 településen, 22 telephelyen várjuk közvetlenül a vásárlókat, illetve egy nyolcvan tagot számláló hálózat is vásárlóink rendelkezésére áll. Az ügyfelek képzett szakemberek által ajánlott termékekre és szolgáltatásokra találhatnak, ahol figyelembe veszik egyedi igényeiket is, s minderre többféle garanciát is kapnak.

 

 


A MARSO gumi webáruház a nap 24 órájában nyitva áll Ön előtt, bármikor vásárolhat az autógumi webáruház oldalain. Telephelyeinken pedig a már említette gumi szerviz és autószerviz szolgáltatásainkkal is várjuk Önt.

 

 


A MARSO telephelyein vásárolt autógumik megbízhatóságukról híresek, különálló MARSO gumi garanciát is vásárolhat melléjük, vagy Prémium szerelési csomagunk esetén még defektbiztosítást is adunk!

 

Hírek

 • Nyíregyházáról indul az Autopilot rekordkísérlet

  2017.11.16
  A MARSO Kft. székhelyéről startol az az Autopilot rekordkísérlet 2017. november 18-án, amelyen a Teslak elengedett kormánnyal jutnak el Zsámbékra.
 • A Nokian abroncsok előkelő helyen végeztek több független európai téli gumiabroncs teszten

  2017.11.09
  A hideg reggelek beálltával egyre több felelős autótulajdonos dönt úgy, hogy nyári abroncsait télire cseréli. Ha még most keresi a megfelelő téli abroncsot, akkor ez a cikk Önnek (is) szól, hiszen összegyűjtöttük a legfontosabb európai független téli gumiabroncs tesztek eredményeit!
 • Nem mindennapi találkozás a NokianBoard-dal

  2017.10.15
  A MARSO képviseletében Márkus Tibor kereskedelmi igazgató-helyettes vett részt azon a prágai egyeztetésen, amelyre a Nokian Board meghívására érkezett.

 • 2017-es téli gumiabroncs tesztek

  2017.10.11
  Lassan, de biztosan eljön a téli gumiabroncsok cseréje. A reggeli és esti órákban már egyre jobban csökken a hőmérő higanyszála, ami a felkészült gépkocsi tulajdonosoknak egyet jelent a nyári gumiabroncsok leszerelésével. Télen nem csak a hőmérséklet csökkenésével kell megküzdenie gumiabroncsainknak, hanem a különböző állagú csapadékokkal is. Havas vagy ónos eső esetleg havazás idején a nyári gumiabroncsok képtelenek megfelelő tapadást nyújtani. A télhez közeledve sokakban merül fel a kérdés, hogy milyen gumiabroncsot válasszon. Számtalan gyártó és mintázat található a kereskedőknél, de valljuk be, nehézen lehet kiigazodni a kínálaton, ezen hívatott segíteni az évről évre megjelenő gumiabroncs tesztek. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb téli gumiabroncs teszteket, melyek segítségül lehetnek a választásban.

MARSO App
MARSO Nagyker
MARSOPONT Soroksár
autszerviz-banner.png
Pályázat banner

dotz_touge_graphite_imagewhite_460x460.jpgFelnikereső


A menüsor alatt található keresőnk új felni "fülére" kattintva próbálja ki felnikeresőnket, mi pedig megmutatjuk hogyan is áll autóján a kiválasztott felni! Sőt! Ha felnit és gumit együtt vásárol, további 3% kedvezményt kap az árukból!
Hírlevél feliratkozás
hirlevel.png
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Keress minket Google+ oldalunkon

Miért vásároljon a MARSO-tól?

Miért vásároljon a MARSO gumi és gyorsszervízben téligumit és nyárigumit?
 • Óriási raktárkészlet 12 márkával
 • Téligumi és nyári gumi tárolása
 • Gumi gázfeltöltés
 • Magas színvonalú garancia
 • Telefonos előjegyzés
 • Szakértő ügyfélszolgálat
 • Kiszállítás az ország egész területére
 • Online bankkártyás fizetés

Rólunk mondták

"Az ügyfélszolgálaton készségesek voltak, a weboldal átlátható, könnyen kezelhető. A rendelés is egyszerű. A nyári gumi szériát is innen rendeltem, azok michelin gumik voltak. Kiváló minőség. Nagyon jó, hogy minden időszakban van akció. Más internetes áruházakhoz képest is ez a legjobb számomra.
A kiszállítás, gyors és megbízható volt. Az áruszállító is készséges volt. És még nyeremény akcióik is vannak. Legközelebb is innen vásárolok, és ajánlom mindenkinek az oldalt, szerintem nem fog csalódni"
Kristóf Márk, www.arukereso.hu