Gumiabroncs és autószerviz hálózat - 06-42-20-40-80!
SZEMÉLY GUMI
TEHER GUMI
MOTORGUMI
FELNI
EGYÉB
SZEMÉLYAUTÓ GUMI KERESŐ:
Méret szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
TEHER GUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
MOTORGUMI KERESŐ:
Gumi mérete szerint
Nem kötelező kitölteni
Új keresés
FELNI KERESŐ:
Új keresés
EGYÉB TERMÉK:
Új keresés
Ingyen szállítunk minden téli-, nyári személy-, 4x4 és kistehergépjármű gumiabroncsot!
FőoldalHírekNégyévszakos gumi hírekMennyire megbízhatóak a négyévszakos gumiabroncsok?

Mennyire megbízhatóak a négyévszakos gumiabroncsok?

A négyévszakos gumiabroncsok a nevükből is eredően, négy évszakon át tartó biztonságot nyújtanak az autósok számára. Ámde ennél sokkal árnyaltabb a helyzet. Egy olyan gumiabroncs, ami a hirdetések szerint, minden évszakban jó, pont a szélsőséges körülmények között nem teljesít jól.

A fenti sorokat olvasva sokan úgy vélhetik csak gumis lobbi, hogy a téli és nyári gumiabroncsok fontosságát próbáljuk erősíteni. Azonban gondoljunk csak bele, milyen szélsőséges időjárás jellemzi hazánkat? Nyáron nem ritkák a hőhullámok és a heves esőzések, télen akár -10, -20 fokig süllyed a hőmérséklet és kemény havazások is előfordulnak. Ezek tekintetében érdemes tudni, hogy a négyévszakos gumiabroncsok kompromisszumot jelentenek a nyári és téli gumik között, de nem képesek egyesíteni azok előnyeit. Inkább az ellenkező igaz, mindkét évszakban valamit feláldoznak.

A mintázatuk is egyfajta keverék. A gyártásuk során használt gumikeverék is kompromisszumok sorát köti. Extrém hidegben nem marad olyan rugalmas, mint a téli gumik (ez egyfajta vezetésbiztonsági veszély tehát) de nyári hőségben lágyabb lesz, mint a kimondott melegre optimalizált nyári mintázatok, így a kánikula jobban megviseli (koptatja) a négyévszakos abroncsokat.

Az alábbi videóban Márkus Tibor kereskedelmi igazgató helyettes osztja meg velünk észrevételeit a négyévszakos gumiabroncsokkal kapcsolatban.Abszurdumnak hathat, de négyévszakos abroncsokat inkább olyanoknak ajánljuk, akik megtehetik, hogy extrém időjárási körülmények között (legyen az zord tél vagy tikkasztó nyár) nem használják az autót. A köztes időben pedig főleg városi körülmények között autóznak.

Összességében elmondható, hogy ha igazán télire fordul az idő (azaz az utak eljegesednek vagy hó fedi őket) veszélyessé válhatnak a négyévszakos abroncsok. Teljes biztonságot - az abroncsok szempontjából - csupán a téli gumik biztosítanak!

Miért vásároljon a MARSO-tól?

Miért vásároljon a MARSO gumi és gyorsszervízben téligumit és nyárigumit?
  • Óriási raktárkészlet 12 márkával
  • Téligumi és nyári gumi tárolása
  • Gumi gázfeltöltés
  • Magas színvonalú garancia
  • Telefonos előjegyzés
  • Szakértő ügyfélszolgálat
  • Kiszállítás az ország egész területére
  • Online bankkártyás fizetés

Rólunk mondták

"Az ügyfélszolgálaton készségesek voltak, a weboldal átlátható, könnyen kezelhető. A rendelés is egyszerű. A nyári gumi szériát is innen rendeltem, azok michelin gumik voltak. Kiváló minőség. Nagyon jó, hogy minden időszakban van akció. Más internetes áruházakhoz képest is ez a legjobb számomra.
A kiszállítás, gyors és megbízható volt. Az áruszállító is készséges volt. És még nyeremény akcióik is vannak. Legközelebb is innen vásárolok, és ajánlom mindenkinek az oldalt, szerintem nem fog csalódni"
Kristóf Márk, www.arukereso.hu