A világ talán legvarázslatosabb autós fesztiválja

A szervezők pedig minden évben egy témakör, egy jelmondat köré építik fel az eseményt, fokozva ezzel annak egyediségét. Az idei Goodwood fesztivál az Addict to WInning, azaz a győzelem megszállotja mottó alatt zajlott. Ez persze a Michelin gumigyárnak is szólt.

A francia cég, 1891 óta(!) szereplője, különböző versenyeknek (ekkor még bicikli abroncsaikkal) és az egyetlen olyan abroncsgyártó, amelyik minden olyan versenysorozatban fel tud mutatni egy győztest, amelyben elindult.

A 2014-es Goodwood – amely egy izgalmas hegyi futamot is magában foglalt – olyan autócsodákat vonultatott fel – természetesen Michelin gumikkal szerelve – mint a Porsche 918 Spyder, McLaren P1, Ferrari 458 Speciale és LaFerrari, Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, Nissan GT-R Nismo, Noble M600, Pagani Huayra, Bentley Continental GT V8S és a Honda NSX koncepció autója. Egy mondatba el sem fért a lényeg, hiszen ott volt még a Lotus Elise V6 Cup, az Aston Martin Vanquish Volante, és  Jaguar F-Type Coupe R, csak, hogy még pár típust említsek.

(A Goodwood fesztiválról nem is érdemes egy videót kiemelni. Itt találjátok az esemény hivatalos Youtube csatornáját , hotroad-okkal, retro versenyautókkal, rallyautókkal és riportokkal.)

A Michelin egy külön termékkel is készült, amit Sebastien Loeb kapott meg. Mivel a sebesség fesztiválon nem használhatnak a versenyzők abroncsmelegítő paplanokat (amiknek a tilalmáról a Forma 1-ben is szó van, bár egyelőre a Pirelli tiltakozik) így a gumik olyan speciális keveréket igényelnek, ami a sebességnek és a hegymászásnak is megfelelnek.

És ez az, amit a Michelin, totális teljesítménynek nevez. Megfelelni minden vezetési körülménynek. A városi közlekedésen át (ahol az alacsony fogyasztás, a magas komfortérzet és megfelelő vezetésbiztonság a fő cél) a hegyi szakaszokon átívelő „ereszd el a hajam” típusú száguldásig.

Természetesen nálunk is megtalálhatók a Michelin prémium kategóriás gumiabroncsai, érdemes szétnézni webáruházunkban!

A Goodwood Fesztivál hangulatáról pár pillanatkép, a teljesség igénye nélkül:












































































































,Kétség kívül, ez a Goodwood Festival of Speed. Méghozzá a Michelin hathatós közreműúködésével. A francia gumiabroncs gyártó ugyanis az esemény hivatalos szállítója.

Nem csak az autócsodák a fesztivált igazán egyedivé, de az eseményt körülölelő milliő, az angol kertben rendezett party, ami embertömegeket vonz kedvenc autóikkal vagy épp motorjaikkal.

A versenyzők – közöttük nem egy ikonnal – pedig a civil vendégek között beszélgetnek, elvegyülnek.