Kapaszkodunk? Íme a világ 10 leggyorsabb autója!

10) Ascari A10

A brit csodaautó, részben áramvonalas formájának, részben pedig az erősen átalakított, BMW V8 5.0-s motorjának köszönheti, 354 km/órás csúcssebességét. A gyorsulása se semmi az autónak, az Ascari ugyanis kevesebb, mint 3 másodperc alatt van 0-ról 100 km/órás sebességen.

9) Noble M600

A típus, három különböző motor variánssal kapható, melyek közül van, amelyik 650 lóerős. A Noble végsebessége 362 kilométer óránként. A sportkocsi szakértők szerint, a világ 9. leggyorsabb autója elfogadható áron kapható. Ez mintegy 72 millió forintot takar.

8) Pagani Huayra

A 370 km/órás sebesség nem mutat akkora különbséget az előző típushoz képest, mint amekkora árkülönbség van a két autó között. A Pagani szupergépe, nem kevesebb, mint 282 millió forint, azaz körülbelül négy Noble M600-as jönne ki belőle.

7) Zenvo ST1

A dánok nem túl ismertek az autópiacon, mégis van egy modelljük a világ 10 leggyorsabb autója között. Mégpedig a közel 375 km/órára képes Zenvo, melynek az ára a Pagani magasságait ostromolja. (Alapár: 271 millió Ft.)

6) McLaren F1

A Forma 1 világából ismert márka a polgári közlekedésben is fel tud mutatni egy villámgyors járgányt. A 386 km/óra nagy ugrás az előző ötöshöz képest, ráadásul árban nem éri el az előző két méregdrága jószágot. ("Csupán" 215 millió Ft.)

5) Koenigsegg CCX


A svéd autóipar villámgyors képviselője a Koenigsegg CCX. Kimondani is durva, de 806 lóerőt építettek a motorháztető alá. Ha az előbb nagy ugrásról beszéltem, akkor mit mondjak most? A Koenigsergg CCX 426 km/óránál is többre képes! Az ára pedig a fele pl. a McLaren-nek. Végsebességét tekintve, még előkelőbb helyre is odaférne a listán. Ami miatt "csak" ötödik, az a gyorsulás, ami miatt egy hajszállal alulmaradt az első négy modelltől.

4) Saleen S7 Twin Turbo

A furcsa nevű sportautó, az egyedi autók tudoráról, egyben a modell megálmodójáról, Steve Saleen-ről kapta a nevét. Bár igazolt végsebessége nem éri el a svédek gépét, hiszen "csak" 402 km/órát mértek a műszerek. A gyorsulása azonban veri az elődöket.

3) SSC Ultimate Aero

Nem is mondok többet a "száraz" tényeknél. 1200 lóerő(!) 414 km/óra és 2,7 mp-es gyorsulás 0-ról 100 km/órára! Az SSC mögött még Steve Saleen is alulmaradt.

2) Hennessey Venom GT

A GM által szerelt motorral a Venom meg semm áll a 419 km/órás végsebességig. Szintén 1200 lóerő fért a motorba, az ára pedig 220 millió magyar forint.

1) Bugatti Veyron Super Sport

Gondolom sokan kitaláltátok, hogy ez a modell is szerepelni fog a cikkben. Sőt, a világ leggyorsabb autójának is vallhatja magát az őrületes, 431 km/órás rekordjával. Még egy érdekesség, hogy az autó szerepel a "világ legdrágább gumiabroncsai" listán is. Hogy hanyadik helyen áll a több mint 2 millió forintos abroncsszett és milyen gumik előzik meg, olvasson itt tovább>>

ÉS a lista még egyszer, egy ábrán:
(A képre kattintva nagyítható)




,Őrületes számok és igazi autócsodák jönnek! 10 gép, ami garantáltan megdobogtatja a sebességőrültek szívét.
Na de ki a leggyorsabb?