Őrület! Kiterjesztett valóság, vezetés közben!

A telefont a különböző alkatrészekre irányítva, a szoftver számos információval látja el a sofőrt. Pl. megmutatja a helyes (gyárilag előírt) gumiabroncs tölőnyomást, vagy a műszerfalon lévő kapcsolók, jelzőfények funkcióját.

Amit azonban a Continental – igen a prémium abroncsgyártó – alkot, ennél sokkal komolyabb! Egy kiterjesztett valóságon alapuló kijelzt képzeljünk el, ami a különböző vezetési sziuáiókhoz nyújt – nem kevés – segítséget, többlet információt. (Követési távolság, sebesség, kanyar vagy emelkedő szöge, stb.)

A 2017-re tervezett piacbevezetésig persze bőven fejleszt még a renddszeren a Conti (partnereivel egyetemben) de már azt is tudni lehet, hogy a GPS funkciókat is ellátja majd az AR display. Mindezt úgy, hogy nem kell egy másodpercre se levegyük szemünket az útról.
A közölt képek már-már a sci-fi, de legalább a James Bond filmek világát tárják elénk.

Ami a display méreteit illeti, egy 130 cm hosszú és 60 cm magas területre vetíti ki az információkat a Continental megoldása, mintegy 7,5 méterre előrenyúlva a sofőr látóterében.

Az adatok generálásához kamerák, szenzorok és GPS adatok nyújták az alapot.























































,Személy szerint mindig nagy lelkesedéssel tekintettem a kiterjesztett valóságon (Augented Reality) alapuló megoldásokra. Nekem már az AR kézikönyv is tetszett, aminek a lényege, hogy az autók műszaki leírását beleintegrálták egy AR applikációba.