Szerbia területén autózol? Erre figyelj oda!

Azoknak, akik így cselekedtek, és elsők között vásároltak EÜ ládát valószínűleg deja vu érzésük lesz, hiszen a 2010-es év eleján vásárolt csomagok szavatossága lejár.

A hatóságok két lehetőséget vázolnak fel. Vagy új ládát kel az autósoknak vásárolni, vagy a meglévőt kell frissíteni különböző kötszerekkel.

Míg előbbi, azaz az új segélydoboz vásárlása nagyságrendileg 2300 dínárba kerül, a frissítés 1200-ba, ám utóbbi megoldás jóval több utánajárást okozhat, ugyanis a gyógyszertárakban nincs minden kötszerből kellő mennyiségben, így azokat igény esetén meg kell rendeljék az intézmények.

Ha a lejárt szavatosságú kötszerek miatt rendőrségi bírságra kerülne a so, a várható büntetés 5000 dínárra rúg, amely megközelítőleg 12 500 Ft-nak megfelelő összeg.

Ha Szerbiában autóztok jó ha tudtok mindezekről!

,A 2010-es év elején (nem sokkal a közlekedésbiztonsági törvény életbe lépése után) rengetegen vásároltak Szerbiában, az említett törvény által kötelezővé tett autós elsősegély csomagot. A benzinkutakon és a gyógyszertárakban is nagy volt a felhajtás az eset körül.