4 érv a prémium abroncsok mellett






















1. Rövidebb fékút


Már száraz körülmények között is igaz (mind a téli, mind a nyári gumik esetében), hogy ugyanakkora sebességről fékezve, sokszor több autóhossznyival hamarabb áll meg egy autó, prémium abroncsokon, mint egy adott kategóriás low-budget szetten. Ennek egyértelműen vészfékezésekkor, azaz élesebb helyzetekben van jelentősége.

2. Jobb tapadás és kezelhetőség

Szintén nagyrészt a magas minőségű gumikeveréknek – és fejlettebb gyártási és tesztelési folyamatoknak – köszönhetően, egy prémium abroncs jobb tapadást garantál, mint olcsó társai. Ez minden úttípusra igaz, legyen az nedves, havas, jeges, vagy épp száraz felület.

3. Gazdaságosabb üzemanyag felhasználás


Általánosságban igaz, hogy a prémium abroncsok gördülési ellenállása kedvezőbb, mint a low budget gumiké. Ez pedig azt jelenti, hogy üzemeltetésük gazdaságosabb, kevesebb üzemanyagot használnak el!

4. Hosszabb élettartam

Gyakran a kopásállóságban is jelentős a különbség (a prémium gumik javára billenve.) Ha emellé tesszük az előző pontot, hosszú távon máris el-eltűnik az árbéli különbség.
,Új téli gumik vásárlása előtt, elsők között felmerülő kérdés, hogy milyen árszínvonalból válasszunk? „Spórolás gyanánt” válasszunk egy olcsó (esetleg kínai) ún. low-budget abroncsot? Vagy z arany középút mellett tegyük le voksunkat és a közép kategóriát böngésszük át?
Esetleg kizárólag a biztonság lebegjen szemünk előtt és a top gyártók termékeit válasszuk?

A válaszhoz nem árt tudni, mi okoz – gyakran jelentős – árkülönbséget téligumi és téligumi között. Komoly minőségbeli eltérés van például az abroncsok gyártásánál használt gumikeverékben. Többek között ez a magyarázat a következő négy érvre is, amely a prémium téli gumik mellett szól.