„Adni jobb!” Önkéntes véradás a MARSO Kft. nyíregyházi székhelyén

Évente 400 ezer vérre, vérkészítményre szoruló beteg van Magyarországon, a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátást pedig mindig is a véradók biztosították és biztosítják a mai napig, hiszen a vért semmi mással nem lehet pótolni. 4 millió lehetséges véradóból csupán 250 ezer rendszeres donor van az országban, ezért is kiemelten fontos, hogy minél több munkaadó csatlakozzon az önkéntes véradás szervezéséhez. A véradás alkalmazottanként általában 45 perc kiesést jelent a munkából, feltételektől függően, óránként 10-20 vérvételt is lehet lebonyolítani, a munkavállalók pedig a segítés mellett általános képet is kapnak egészségi állapotukról.



Botáné Hadházi Mónika, a Magyar Vöröskereszt Megyei Véradó Szervező Koordinátora elmondta, a MARSO Kft. nyíregyházi székhelyén a munkavállalóknak évente kétszer is van lehetőségük önkéntes véradáson részt venniük és ezt mindig szép számmal meg is teszik. 2017. első önkéntes véradásán 16 fő vett részt, amely számmal – ha figyelembe vesszük az Országos Epidemiológiai Központ 2017. 02. hetéről kiadott influenza figyelőszolgálat adatait – elégedettek lehetünk. Sokszor csak akkor szembesülnek a véradás fontosságáról a lakosok, ha már őket személy szerint is érinti a vér vagy vérkészítmény esetleges hiánya. Mindig hálás köszönettel tartozunk azoknak – jelen esetben a 16 főnek –, akik fontosnak tartják a segítségnyújtást és segítik ezzel azokat a számukra ismeretlen embereket, akiknek szükségük van rá. Külön öröm látni, hogy vannak évről-évre „visszajáró” véradók is, ilyenkor mindig azt kívánjuk, bárcsak többen lennének!

A MARSO Kft. nyíregyházi székhelyén 2017-ben még lesz lehetőség csatlakozni az önkéntes véradáshoz, addig pedig a www.veradas.hu weboldalon lehet tájékozódni a feltételekről és a véradás menetéről is.
,
A MARSO Kft. mindig is elkötelezett híve volt a társadalmi felelősségvállalásnak, ezt bizonyítja az is, hogy már több mint 3 éve rendszeresen ad helyet a Magyar Vöröskereszt önkéntes véradás szervezésének a nyíregyházi székhelyén.