A Bridgestone pár tippel kíván zavartalan nyaralást az autósoknak

Abroncsbiztonság: Könnyű, mint az 1x1


Soha ne feledd, gumiabroncsaid az elsőszámú védelmi vonal, a potenciális veszélyforrásokkal szemben, az autóutakon. Alapvető, hogy a lehető legjobb állapotra törekszünk. Ezzel összefüggésben van a rendszeres abroncs(nyomás) ellenőrzés, a profilmélység mérése, illetve a kiegyensúlyozott vezetési stílus. Az alábbiakban egy-egy bekezdésben ki is fejti mindez a Bridgestone.(TIPP: Olvassátok el idekapcsolódó írásom, „Kerüljük el a defektet” címmel!)

Profilmélység:


Reménykedjünk a napsütésben, de készüljünk az esőre. Ez a Bridgestone mantra. Bizonyosodj meg róla, hogy abroncsaid mintaárok mélysége elegendő ahhoz, hogy a gumik betapadjanak a vizes úton is, illetve kellő hatékonysággal tudják a vizet elvezetni!

A nem megfelelő profilmélység (ergo túl kopott gumik) drasztikusan hosszabb fékutat produkálnak az eső áztatta úton. 3-4 mm alatt már nem érdemes használni az abroncsokat.

Abroncsnyomás:


Csak egy gyors ismétlés! 2-3 hetente ellenőrizzük le abroncsaink töltőnyomását. A mérést (2-3 órája üzemen kívüli) hideg abroncsokon végezzük!
TIPP: Ha kíváncsi vagy, mire kell külön figyelni, ha egy benzinkútnál mér(et)jük le a guminyomást, olvasd el ezt a cikket>>

Az abroncsok általános mállapota:


Ezt már KRESZ órán is oktatják. Minden indulás előtt járd körbe a gumikat, sérülések , idegen tárgyak (pl. beékelődött kavicsok) és szövetszakadás vagy dudor után kutatva!
,A nyári szünidő végre itt van! Annak érdekében, hogy valóban pihanéssel teljen ez az időszak, a Bridgestone pár hasznos tanáccsal látta el ovasóit.

Sajnos nem nevezhető túlzott elővigyázatosságnak a japán gumiabroncsgyár „intelme” ugyanis Európa szerte, az autósok 78 százaléka nem megfelelő nyomású és/vagy állapotú gumikon közlekedik.