Milyen téli gumiabroncsot válasszak?

A gumi piac kínálata széles skálán mozog, így mindenki talál az igényeinek megfelelő gumiabroncsot.

Azonban az átlagember nehezen tud eligazodni vásárlás előtt, és sokszor támaszkodik rossz tanácsokra, mint például – ne rakj fel téli gumit, a nyári is jó lesz vagy vegyél használt gumit. (Következő cikkünkben részletesen kitérünk majd a nyári gumiabroncsok téli használatának, és a használt gumi vásárlásának veszélyeire.)  Szerencsére a döntésünket segítik a szakemberek, de a tesztekre is támaszkodhatunk. A Nokian készített egy táblázatot, amelyben összeszedték, hogyan teljesítenek téli útviszonyok között a téli-, négy évszakos-, és nyári gumiabroncsok. Az eredmények nem meglepőek: 




A vásárlás előtt többféle szempontot veszünk figyelembe:


Milyen körülmények között használjuk autónkat?

Ha rövid távokon, óvatosabb tempóban és főként a városban furikázunk, akkor nincs feltétlenül szükségünk prémium kategóriás téli gumiabroncs vásárlására. Ellenkező esetben, ha nagyobb tempóval, hosszabb távon, például autópályán közlekedünk, akkor érdemes befektetnünk egy magasabb minőségű téli gumiabroncsba.

Milyen tulajdonságokkal bír az autónk?

Vegyük figyelembe az autónk teljesítményét, azzal összhangban lévő téli gumiabroncsot válasszunk. Fontos, hogy egy nagyobb teljesítményű prémium autó esetében, ne elégedjünk meg egy gazdaságos abronccsal. A guminak el kell bírnia a nagyobb teljesítményből adódó többletterhelést. Szabályként megjegyezhetjük, hogy a gumiabroncs tudjon többet, mint sem az autó.

A fent felsoroltakon kívül tisztában kell lennünk a saját elvárásainkkal is. A legfontosabb tényező sokak számára mégis az ár.
Megfelelő körültekintéssel és a téli gumi tesztek böngészésével lehet olyan abroncsokat találni, melyek felveszik a versenyt a magasabb árfekvésűekkel.  

A lényeg, hogy ha biztonságosan szeretnénk közlekedni télen, akkor körültekintően járjunk el a gumiabroncs vásárlás előtt vagy kérjük ki szakember segítségét.

Tekintse meg téli gumiabroncs akciónkat, ahol több mint 1.100 akciós termék közül válogathat.
,
Lassan közeledik a téli gumiabroncs cseréjének ideje és sokakban merül fel a kérdés, hogy milyen téli autógumit válasszon. A megfelelő gumiabroncs kiválasztása relatív, mivel ami megfelel egy ismerősünknek az nem biztos, hogy nekünk is. Eltérő a felhasználás, az autó és az igények is. Posztunkban megpróbáljuk összeszedni, hogy mire figyeljünk, mielőtt megvásároljuk a téli gumikat.