Rólunk

A MARSO Kft. 1990-ben, nyíregyházi székhellyel alakult meg családi vállalkozásként, magyar cégként, magyar tulajdonosokkal és ma már a - gyártással nem foglalkozó – hazai gumiabroncs kereskedő cégek közül a legmagasabb árbevétellel rendelkezik - hazai árbevétele 2018-ban meghaladta a 25 Mrd Ft-ot - megelőzve az összes tradicionális márka magyarországi gyári képviseletét. A magyar anyacég mellett Romániában és Szerbiában is van leányvállalata.
A kezdetben mezőgazdasági gumiabroncsok export-importjával foglalkozó cég a termékkínálatát személy – és teherabroncsokkal, felnikkel szélesítette, majd a nagykereskedelmi hálózatának kiépítése mellett, kiskereskedelmi tevékenységbe is fogott. 

A vállalat hazai piaci helyzetét legjobban azon adat jellemzi, amely szerint ma Magyarországon minden személyautón legalább 1db gumiabroncs a MARSO raktárából származik. 

Export-import
A világ szinte minden tájára/tájáról képes a vállalat gumiabroncsokat értékesíteni/beszerezni, de természetesen az európai piacon a legismertebb.

Nagykereskedelem
A több mint 1000 viszonteladójából a leglojálisabb és legnagyobb forgalmú partnerei számára létrehozta 1999-ben 20-30 résztvevővel a MARSO Partner hálózat-ot, mely mára 110 tagot számlál. A legnagyobb gumiabroncs gyártók márkáit forgalmazza, mind személy-, teher-, mezőgazdasági- és munkagépabroncs tekintetében. Több márkát kizárólagosan értékesít a magyar, sőt leányvállalatai piacán

Kiskereskedelem:
1993-ban a nagykereskedelmi tevékenység mellett kiskereskedelmi értékesítésbe is kezdett, ezt követően a vásárlói igények miatt a gumiabroncshoz köthető szolgáltatást is felvette kínálatába.  2007-től pedig egyre több telephelyén független autószerviz szolgáltatással is várja ügyfeleit. 
A Marso autószervizeiben a márkaszervizeknél kedvezőbb áron végezzük el a gépjárművek szakszerű karbantartását a gyártók technológiai előírásainak megfelelően. Még a javítás megkezdése előtt tájékoztatjuk a számla várható végösszegéről. Az ár az anyagárból és a munkáért felszámított fix árból tevődik össze. A beszerelt alkatrészek minden esetben számlával igazolhatóak, gyári, vagy gyári minőségű után gyártott alkatrészek

2007 óta a Marso Kft. szolgáltatásai között megtalálható az autószerviz tevékenység is.
Mára az ország 10 pontján minden igényt kielégítő márka független szervizszolgáltatásokkal várjuk ügyfeleinket. A Marso autószervizeiben a márkaszervizeknél kedvezőbb áron végezzük el a gépjárművek szakszerű karbantartását a gyártók technológiai előírásainak megfelelően. Még a javítás megkezdése előtt tájékoztatjuk a számla várható végösszegéről. Az ár az anyagárból és a munkáért felszámított fix árból tevődik össze. A beszerelt alkatrészek minden esetben számlával igazolhatóak, gyári, vagy gyári minőségű után gyártott alkatrészek

Milyen szolgáltatásokat végez egy autószerviz?
Az előzetes bejelentkezést nem igénylő javításokat, rendszeres időközönként esedékes karbantartási munkákat, és az autó használata során kopó-fogyó alkatrészek gyors javítását, cseréjét:

 • abroncs, acél és könnyűfém keréktárcsák,
 • kenőanyagok,
 • olaj üzemanyag, levegő-pollenszűrők,
 • akkumulátorok,
 • izzók, ablaktörlő lapátok,
 • gyújtó- és izzítógyertyák,
 • ékszíjjak,
 • fékek,
 • lengéscsillapítók,
 • hibakód kiolvasás
 • műszaki vizsgára való felkészítés
   

Minőségpolitikánk

Társaságunk célkitűzései:
Egy modern, szervezetten, jól működő vállalat nyereséges működtetése a vevőigények messzemenő szem előtt tartásával, kihasználva az informatika kínálta lehetőségeket a profitmaximalizálás terén az integrált vállalatirányítási rendszer széleskörű alkalmazásával.

Professzionizmus a vállalat különböző organikus egységeiben, amelynek elengedhetetlen feltétele a szakképzettség, a továbbképzés és a különböző speciális tréningek, minden területen.
Komplex tervezési módszerek alkalmazása az értékesítés és a pénzügyi területen, amely alapját adja a kontrolling folyamatoknak.

Átlátható, alapvetően a vállalati folyamatokhoz igazodó, hierarchikus szervezeti struktúra kialakítása, amely biztosítani tudja a vállalat szervezett működését, lehetőséget ad a különböző - de folyamatában egymásra épülő - egységek közötti kommunikációra, az automatizmusok maximális kihasználása mellett.

Minőségirányítási rendszereink:
Céljaink elérése érdekében működtetjük minőségirányítási rendszereinket az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány valamint a NATO AQAP 2120:2009 normatív dokumentum követelményei szerint.

Betartjuk a minőségirányítási rendszer dokumentumaiban meghatározott követelményeket, a gumiabroncs és felni forgalmazással kapcsolatos mindenkori hatósági előírásokat. Szervízszolgáltatás során minden esetben szem előtt tartjuk a közlekedésbiztonsági rendszabályokat. A rendszert a változásoknak megfelelően naprakészen tartjuk, az ehhez szükséges belső felülvizsgálatokat elvégezzük.

Szállítóinkat úgy választjuk meg, hogy a beszállított termékeik és szolgáltatásaik a Társaságunk által támasztott minőségi elvárásoknak és az előírt követelményeknek megfeleljenek.

Folyamatosan képezzük munkatársainkat kereskedelmi, informatikai, műszaki területen egyaránt, hogy minden dolgozónknak alapvető magatartása legyen az eredményesség és a minőségre való törekvés.

A MARSO Kft. vezetősége biztosítja a minőségirányítási rendszer működtetésének feltételeit és teljes odaadással dolgozik a minőségpolitika megvalósításáért. A minőségirányítási rendszer megfelelő működtetéséért minden munkatárs a maga területén felelős.

Cégünk vezetése elvárja, hogy versenyképességünk megőrzése érdekében, minden közreműködő - szállítók és munkatársak - saját munkájukkal járuljanak hozzá a minőségpolitika gyakorlati megvalósításához, és megköveteli, hogy tudásának legjavát adva segítse a rendszer működését, folyamatos továbbfejlesztését, és munkáját a dokumentált minőségirányítási rendszer alapján végezze!

Marso Kft 2020 éves energetikai szakreferens jelentés

MARSO QSCert tanúsítvány