Rólunk

A MARSO Kft. 1990-ben, nyíregyházi székhellyel alakult meg családi vállalkozásként, magyar cégként, magyar tulajdonosokkal és ma már a - gyártással nem foglalkozó – hazai gumiabroncs kereskedő cégek közül a legmagasabb árbevétellel rendelkezik - hazai árbevétele 2021-ben meghaladta a 31,5 Mrd Ft-ot.  
A magyar anyacég mellett Romániában és Szerbiában is van leányvállalata. 
A kezdetben mezőgazdasági gumiabroncsok export-importjával foglalkozó cég a termékkínálatát személy – és teherabroncsokkal, felnikkel szélesítette, majd a nagykereskedelmi hálózatának kiépítése mellett, kiskereskedelmi tevékenységbe is fogott.  

A vállalat hazai piaci helyzetét legjobban azon adat jellemzi, amely szerint ma Magyarországon minden személyautón legalább 1db gumiabroncs a MARSO raktárából származik.  

Missziónk: 

A MARSO-nál mozgásban tartjuk ügyfeleinket, hogy mindig időben hazaérjenek! 

Víziónk: 

A MARSO-nál olyan jövőt látunk, ahol az autózással és szerviz üzemeltetéssel járó terheket levesszük az ügyfeleink válláról. Így szakértő csapatunkkal a partnereink változó igényeire gyors, kényelmes és átfogó megoldást nyújtunk a Közép-Kelet-Európai régióban.   

Kereskedelem: 

Export-import 
A vállalat ezzel a tevékenységével is a vevő igények minél rugalmasabb, magas színvonalú kielégítését kívánja szolgálni, legyen az belföldi, akár külföldi „hagyományos, vagy online” vevő.  
A világ szinte minden tájáról képesek vagyunk gumiabroncsokat beszerezni, értékesíteni. Import főleg Európa országaiból történik, de az Ázsiából történő beszerzés részaránya folyamatosan növekszik. Az export tevékenységünk fő iránya a szomszédos országok piacai. Ezek közül Romániában és Szerbiában saját önálló vállalatokkal rendelkezünk. 

Nagykereskedelem 
A több mint 1000 viszonteladóból a leglojálisabb és legnagyobb forgalmú partnereink számára létrehoztuk 20-30 résztvevővel a MARSO Partner hálózat-ot 1999-ben, mely mára 110 tagot számlál. A legnagyobb gumiabroncs gyártók márkáit forgalmazzuk, mind személy-, teher-, mezőgazdasági- és munkagépabroncs tekintetében. Több márkát kizárólagosan értékesítünk a magyar és leányvállalataink piacán. 

Flotta 
A MARSO életében a központi flotta, mint értékesítési és szolgáltatási csatorna évről évre egyre nagyobb szerepet tölt be. Kitűzött célunk a legújabb technológiai lehetőségek alkalmazásával biztosítani az elérhető legjobb abroncs menedzsmentet és szervizszolgáltatás az üzleti partnereink és ügyfeleink számára. 2022-ben több mint, 75 központi flotta partnert és 25 ezer autót kezelünk. Közöttük olyan nemzetközi nagyvállalatok találhatóak, mint a Leasplan, a Coca Cola, a Porsche Lízing, ALD Automotive, ARVAL és hazai lízing cégek, mint a Mercarius Flotta kezelő.  

Kiskereskedelem
1993-ban a nagykereskedelmi tevékenység mellett kiskereskedelmi értékesítésbe is kezdtünk. Ezt követően a vásárlói igények miatt a gumiabroncshoz köthető szolgáltatást is felvettük kínálatunkba. 2007-től pedig egyre több telephelyen független autószerviz szolgáltatással is várjuk ügyfeleinket.  
A Marso autószervizeinkben a márkaszervizeknél kedvezőbb áron végezzük el a gépjárművek szakszerű karbantartását a gyártók technológiai előírásainak megfelelően.  

Minőségirányítási rendszerek: 
Céljaink elérése érdekében működtetjük minőségirányítási rendszereinket az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány valamint a NATO AQAP 2120:2009 normatív dokumentum követelményei szerint. 

Hitrendszerünk és alapértékeink: 

A MARSO-nál mi hiszünk abban, hogy a siker csapat sport! Hisszük,  

  • hogy egy kiváló cég generációkon átívelően képes kimagasló ügyfélélményt nyújtani 

  • hogy a siker hosszú távon, évtizedekben mérhető 

  • hogy egy cég legnagyobb értéke a csapat 

  • hogy kiváló céget, csak kiváló emberekkel lehet építeni 

  • hogy hibázni nem bűn, a tanulságok levonása a folyamatos fejlődés alapja 

  • hogy a legjobb ötletek, mindig a cégen belül születnek 

  • hogy a hagyományok tisztelete és az innovációban kéz a kézben jár 

Végezetül pedig hiszünk abban, hogy kiváló céget csak kiváló alapértékek mentén lehet építeni, amivel az emberek azonosulni tudnak:  
A Korrektség, Emberség, Becsületesség és a Csapatszellem minden emberi és üzleti kapcsolatunkban elsődleges, legyen szó partnerekről vagy kollégákról.  

Társadalmi szerepvállalásunk 

MTC – (MARSO Tenisz Centrum) 

A MARSO Tenisz Centrum Egyesület 2017. év végén azzal a céllal vette át a nyíregyházi tenisz club üzemeltetését, hogy a város a hazai tenisz világában is kivívhassa az országos hírnevet. Célunk, hogy támogassuk a tehetséggondozást, utánpótlást, népszerűsítsük a szenior és szabadidő teniszt valamint sport programokat szervezzünk. Hisszük, hogy a terveink megvalósításával hosszú távú értéket teremtünk a városnak és felvértezve egy megbízható támogatói körrel, újra virágzó utánpótlás nevelő bázissal, országosan és a későbbiekben akár nemzetközi szinten is jó hírét kelti Nyíregyházának és a MARSO Kft.-nek is. 

link: https://www.facebook.com/marsotenisz 

IMKE – (Innovációt a mindennapokért közösségfejlesztő egyesület) 

Az Innovációt a Mindennapokban Közösségfejlesztő Egyesület elsődleges célkitűzése a kreatív gondolkodás, az öngondoskodás, az innováció iránti igény felkeltése, fenntartása az emberi, a mikroközösségi, a társadalmi szinteken és a környezetünk iránti igényesség fokozása. 

Céljaink megvalósítása érdekében együttműködünk minden állami, civil és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik az egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását. 

link: https://www.imke.hu/ 

Kultúra és egyéb támogatások 

A sikerek és az eredmények mellett nem felejtkezünk meg a társadalmi felelősségvállalásról sem, hiszen az előbbiek teremtenek lehetőséget a támogatáshoz, adományozáshoz. MARSO Kft. elkötelezett híve, hogy aktív társadalmi felelősségvállalással segítsen ott, ahol szükség van rá és ott, ahol tud! Lokálpatrióta vállalatként a nyíregyházi kultúra, egészségügy, sport támogatása mindig is prioritást fog élvezni, azonban nagyszabású kampányok vagy egyedi döntések alapján országosan is segítettünk már szervezeteknek, személyeknek. 

CSR tevékenységünk mottója: Biztonságban az utakon és segíteni másokon! #segitsaholtudsz 

Marso Kft 2020 éves energetikai szakreferens jelentés

MARSO QSCert tanúsítvány

pályázati logó