Adatkezelési tájékoztató

A MARSO Kft. elkötelezett személyes adataid védelmében és biztosítunk azok megfelelő kezeléséről. Személyes adataid megadása nélkül nem tudjuk teljesíteni az általad leadott megrendeléseket. Kizárólag csak azokat az adatokat kezeljük, amelyek feltétlen szükségesek ahhoz, hogy a rendelésed feldolgozhassuk, illetve azokat is, amelyek kezeléséhez hozzájárultál.  Kiemeljük, hogy a lenti rövid ismertető nem helyettesíti a MARSO Kft egyes adatkezelésre vonatkozó hivatalos szabályzatait, tájékoztatóit. Az adatkezelésről e tájékoztatók nyújtanak teljes körű tájékoztatást. Kérünk, hogy ezt vedd figyelembe és a pontos információkért kattints a lent található linkekre.

A MARSO Kft. az alábbi adatkezelésekkel kapcsolatban kezeli a személyes adataidat

A marso.hu weboldalon történő vásárlás és ehhez kapcsolódó szolgáltatások

Az itt megadott adataid segítségével tudjuk a MARSO Kft. és közted létrejött szerződést teljesíteni. Ez teszi lehetővé, hogy vásárolni tudj webáruházunkban. Az általad megadott adatok alapján tudjuk a számodra kiállítani a számlát, és házhozszállítás esetén, így tudjuk biztosítani a kiszállítást. Továbbá az itt megadott adatok szolgálnak a kapcsolattartásra, így tudunk elérni téged, ha szeretnénk közölni valamit a megrendeléseddel kapcsolatban.

Weboldalunkon történő vásárlással kapcsolatos részletes adatkezelési tájékoztató az alábbi linken tudod megtekinteni: Adatkezelési tájékoztató webshop

Hírlevéllel kapcsolatos adatkezelés
Hírlevelet csak abban az esetben küldünk neked, ha erre külön feliratkozol és hozzájárulásod adod. Ezek a levelek marketing célt szolgálnak, amelyben a MARSO Kft aktuális akcióit, kedvezményeit tartalmazzák. Hozzájárulásod bármikor visszavonhatod, a hírlevél alján található Leiratkozás gomb megnyomásával,  vagy kérheted e-mail címed törlését az adatkezeles@marso.hu e-mail címen. 

A hírlevelekkel kapcsolatos részletes adatkezelési tájékoztatót az alábbi linken tudod megtekinteni: Adatkezelési tájékoztató hírlevél

Nyereményjátékokkal kapcsolatos adatkezelés
Bizonyos időszakokban nyereményjátékokat szoktunk szervezni. Ahhoz, hogy a nyerteseket ki tudjuk választani és értesíteni tudjuk nyilvántartást vezetünk a játékban résztvevőkről. A nyereményjátékban való részt vételhez minden esetben hozzá kell járulnod az ehhez kapcsolódó adatkezeléshez. 
A nyereményjátékokkal kapcsolatos részletes tájékoztatót mindig az éppen aktuális nyereményjáték oldalán érheted el.

Szervizben történő vásárlással kapcsolatos adatkezelések
Szervizeinkben történő vásárlás alkalmával az adataidat a vállalatirányítási rendszerünkben elektronikus módon tároljuk, számlázás után természetesen papír alapon is tároljuk az adataidat. Természetesen ezek tárolásáról és kezeléséről gondoskodtunk. Az adatkezelés célja, hogy vásárolni tudj szervizeinkben és ki tudjuk állítani a vásárlás alkalmával a számlát. Az adatkezelés során a nevedet, számlázási címedet, a termék vagy szolgáltatás nevét és árát tároljuk. 

Ügyfélszolgálathoz és panaszkezeléshez kapcsolódó adatkezelés
Annak érdekében, hogy vásárlóinkkal tudjuk a kapcsolatot tartani ügyfélszolgálatot tartunk fent. A MARSO Kft. ügyfélszolgálatát a 06 (42) 20 40 80 –as telefonszámon és az ugyfelszolgalat@marso.hu e-mail címen érheted el. Ezen a platformon érdeklődhetsz meglévő rendeléseddel kapcsolatban további, itt kezeljük az esetleges minőségi kifogásokat is. Minőségi kifogásodat szervizünkben is előterjesztheted, ebben az esetben jegyzőkönyvet veszünk fel, amely esetében jogszabály írja elő a kezelt adatok körét. 

Hitellel kapcsolatos adatkezelés
Lehetőséget biztosítunk, hogy a webáruházunkban vásárolt termékeket ne egy összegben, hanem részletekben is fizethesd. Ebben az esetben a MARSO Kft. csak közvetítő szerepet tölt be közted és a hitelt nyújtó bank között. Hitellel kapcsolatos személyes adataidat semmilyen formában nem kezeljük. Hitelt kizárólag online vásárlás esetén igényelhetsz, a vásárlás gomb megnyomása után automatikusan átirányítunk a hitelt nyújtó bank felületére és ott tudod megigényelni a részletfizetést. 

Kamerarendszerek
Személy- és vagyon védelmi okokból szervizeink kamerákkal lettek felszerelve, amelyek folyamatosan rögzítik az eseményeket. A kamerák közvetlen és rögzített megfigyelést tesznek lehetővé. 
A kamerarendszerekkel kapcsolatos részletes adatkezelési tájékoztatónkat az alábbi linken tekintheted meg:

Süti kezelés
Weboldalunk a megfelelő felhasználói élmények miatt sütiket használ. A böngésződ kis adatcsomagot tárol, ennek segítségével vihetsz végig például egy vásárlási folyamatot. Továbbá segít nekünk felismerni, hogy korábban jártál-e már az oldalunkon, pontosabb statisztikákat láthatunk és segíti a marketingünket is.
A süti kezelésre vonatkozó beállításaidat a következő linken ellenőrizheted, illetve módosíthatod: 
A fenti beállításokon túl a böngészők is lehetőséget adnak a süti-beállítások megváltoztatására. Általában a böngészők automatikusan elfogadják a sütiket, de ezt a böngésző beállításainál módosíthatod. A legnépszerűbb böngészők süti-beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhatsz:

Milyen sütiket használunk a weboldalunkon?
Funkcionális sütik
Ezekre a sütikre azért van szükség, hogy a weboldal alap funkcióit biztosítani tudjuk számodra. Nélkülük egy egyszerűnek tűnő vásárlási folyamatot sem tudsz végig vinni, de a bejelentkezés sem működik. Segíti a kosár működését és a fizetési folyamat lebonyolítását, valamint a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférést.

Statisztikai sütik
A statisztikai sütik névtelen formában gyűjtenek adatokat és segítenek megérteni nekünk, hogy honnan érkeznek weboldal látogatóink.

Marketing sütik
A marketing sütiket a látogatók weboldal tevékenységének nyomon követésére használjuk. Ennek segítségével tudunk személyre szabott hirdetéseket megjeleníteni számodra. Célja, hogy minél relevánsabb hirdetéseket tegyünk közzé, ez a Te érdekedet is szolgálja, hiszen olyan tartalommal találkozhatsz, ami valójában érdekel.

Fontos tudnod, hogy az adatkezeléssel kapcsolatban az alábbi jogaid vannak:

Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás

Jogosult vagy arra, hogy visszajelzést kérj tőlünk arra vonatkozóan, hogy kezelünk-e rólad személyes adatokat. Amennyiben igen, jogosult vagy személyes adataid és a velük kapcsolatos információk hozzáféréséhez. Ilyen információk többek között: az adatkezelés célja, kikkel közöljük személyes adataid és a személyes adataid tárolásának időtartama.

Helyesbítés joga
Kérés esetén jogosult vagy arra, hogy az általunk pontatlanul rögzített személyes adataidat helyesbítsük, vagy kiegészítsük.

Törléshez való jog
Bizonyos feltételek esetén jogosult vagy arra, hogy kérésedre haladéktalanul töröljük a személyes adataidat. Ilyen indokok többek között az alábbiak:

  • személyes adataidra már nincs szükség abból a célból, amire az Adatkezelő a személyes adatokat kezeli és kéred azok törlését
  • ha visszavonod az adatkezelés alapjául szolgáló hozzájárulásod és nincs más jogalapja
  • ha tiltakozol az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre
  • ha a személyes adatokat jogellenesen kezelték

Adatkezelés korlátozásához való jog
Amennyiben a lenti feltételek teljesülnek, akkor jogosult vagy arra, hogy kérésedre személyes adataid kezelését korlátozzuk.

  • mint érintett vitatod a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizd személyes adataid pontosságát
  • az adatkezelés jogellenes, és mint érintett ellenzed az adatok törlését, és e helyett kéred azok felhasználásának korlátozását
  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adataid adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez 
  • az érintett az Adatkezelő közérdeken vagy jogos érdeken alapuló adatkezelése kapcsán tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben

Adathordozhatósághoz való jog:
Jogosult vagy a rendelkezésünkre bocsájtott személyes adataid tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapd, továbbá jogosult vagy arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsd anélkül, hogy ez akadályozná (ahol technikailag lehetséges) azt az adatkezelőt, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsájtottad, ha az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy szerződés teljesítéséhez szükséges és az adatkezelés automatizált módon történik.

Visszavonás joga
Bármikor jogosult vagy a hozzájáruláson alapuló adatkezelés visszavonására. Ilyen eset lehet például, ha feliratkoztál hírlevelünkre, akkor bármikor kérheted, hogy többé ne küldjünk számodra hírlevelet.

Milyen lépéseket tettünk személyes adataid védelme érdekében?

Fontosnak tartjuk, hogy személyes adataid biztonságban tudjuk, ezért a MARSO Kft. korszerű hardver és szoftver megoldásokat alkalmaz. Adataid biztonsága érdekében többek között vírus- és behatolás védelmet, tűzfalakat, jelszavas védelmet és egyes esetekben titkosítást alkalmazunk. Ezek a technológiai alkalmazások védik az adataidat jogosulatlan hozzáféréstől, a megváltoztatástól, továbbítástól, nyilvánosságra hozataltól, törléstől illetve a megsemmisítéstől. Személyes adataidat csak a szabályzatban meghatározott adatkezelők és munkatársaik ismerhetik meg. 

Adatfeldolgozók

A szerződés teljesítése érdekében, hogy megkaphasd a megrendelt terméket a hatályos jogszabályoknak megfelelően illetve hozzájárulásod alapján Adatfeldolgozókat alkalmazunk. Ilyen Adatfeldolgozók többek között, de nem kizárólagosan:

  • futárszolgálatok
  • MARSO Kft. munkavállalói

Az Adatfeldolgozók önálló döntéseket nem hozhatnak és folyamatosan ellenőrizzük őket. 
Személyes adataidat soha nem adjuk el, azokkal nem kereskedünk!
 

Eljárás a fentebb ismertetett jogaid gyakorlásával kapcsolatban

A MARSO Kft indokolatlan késedelem nélkül, de legfeljebb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon (30 napon) belül válaszol.

A rendszerünkben tárolt személyes adataiddal kapcsolatos bármely kérdésedet vagy kérésedet kérünk, juttasd el az adatkezeles@marso.hu e-mail címre vagy írásban a 4400 Nyíregyháza Pf.:251 postacímünkre. Kérünk, tartsd szem előtt, hogy személyes adataiddal kapcsolatban csak akkor tudunk felvilágosítást adni illetve intézkedést tenni, ha hitelt érdemlően igazolni tudod személyazonosságodat. Erre a Te érdekedben van szükség, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá adataidhoz.

Ha úgy véled, hogy a jogaid megsértették, a MARSO Kft, mint Adatkezelő azt javasolja, hogy kezdeményezz egyeztetést az Adatkezelővel közvetlen kapcsolatfelvétel útján. Ha az ilyen egyeztetés nem vezet eredményre, vagy ha nem kívánsz részt venni ilyen tevékenységben, a bírósághoz vagy a NAIH-hoz fordulhatsz. Bírósági eljárás kezdeményezése esetén dönthetsz úgy, hogy az eljárást a lakcímed vagy lakóhelyed szerint illetékes bíróság előtt indítod meg. 
A NAIH kapcsolati adatai a következők: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; weboldal: www.naih.hu

Adatkezelési tájékoztatóink:

Adatkezelési tájékoztató ügyfél

Adatkezelési tájékoztató telefon

Adatkezelési tájékoztató cookie

Adatkezelési tájékoztató hírlevél

Adatkezelési tájékoztató webshop

Adatkezelési tájékoztató ajándéksorsolás

Adatkezekési tájékoztató applikáció