Vásárlás és szállítás

Általános Szerződési Feltételeink a következő linken érhető el: http://web.marso.hu/letoltheto_anyagok/aszf.pdf
 

Személyes átvétel MARSO telephelyen: Szállítási költséget nem számolunk fel, a garancia érvényesítéséhez szükséges számlát pedig a termékkel együtt adjuk át.

Felhívjuk figyelmét, hogy webáruházunk nem a valós idejű készletünket mutatja. Kollégánk a leadott rendelések után egyeztetni fog Önnel a rendelt termék elérhetőségével és szállításával kapcsolatosan is.

Utánvétel esetén a megrendelését az Ön által a rendelés véglegesítéskor megadott napon szállíttatjuk ki. Kérjük, hogy az átvétel érdekében olyan címet és időpontot adjon meg amelyiken biztosan talál a futár átvételre jogosult személyt. A számla végösszegét (amely tartalmazza a szállítási költséget is) a termék átvételekor kell kifizetni a futárnak. Amennyiben az árun sérülés található, ill. a mennyiség vagy a termék eltér az Ön által megrendeltektől kérjük, ne vegye át, hanem a futárral küldje vissza nekünk. Ebben az esetben felvesszük Önnel a kapcsolatot a hiba kijavítása érdekében.

Bankkártyás fizetés bármely bank által kibocsátott dombornyomott VISA és VISA Electron (ha azt a bank engedélyezi), EuroCard/MASTERCARD, JCB kártyák és internetes kártyák használatával, a szükséges kártyaadatok megadásával történhet. Bankkártya adatai magas védelmi szintű authentikációs titkosítási módszereket használó csatornákon keresztül jutnak el a Bankhoz, illetéktelenek nem férhetnek hozzá. A vásárlás és fizetés folyamatának különválasztásából adódóan a MARSO a bankkártya adatokról nem szerez információt, csak a fizetés tényéről értesül. Ügyfelekinktől kapott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat csak a szolgáltatás teljesítése érdekében használjuk fel, nem kerülnek mentésre.
Felhívjuk figyelmét, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében az alacsony és a rendelésre készletszinttel jelzett termékeknél internetes bankkártyás fizetési lehetőség nem elérhető!

Hitel: Referencia THM: 0%, 500 000 Ft, illetve 1 000 000 Ft hitelösszeg és 6 hónap futamidő esetén.
Fix, éves ügyleti kamat: 0%. Kezelési díj: 0 Ft. Futamidő: 6 hónap. Az igényelhető hitelösszeg: 25 000 Ft-tól 1 000 000 Ft-ig terjedhet. Szükséges önrész, a vételár függvényében: 200 000 Ft-ig önrész nélkül, 200 001 Ft-tól 300 000 Ft-ig min. a vételár 10%-a, 300 001 Ft-tól min. a vételár 20%-a.

Reprezentatív példa a hiteltermékek összehasonlítása céljából: Vételár: 625 000 Ft, önrész 125 000 Ft, hitelösszeg 500 000 Ft, futamidő 10 hónap. Fix, éves ügyleti kamat 0 %, kezelési díj 0 Ft, referencia THM 0%, havi törlesztőrészlet 50 000 Ft, törlesztőrészletek összege: 500 000 Ft, a fizetendő teljes összeg (önrész nélkül): 500 000 Ft.

A Marso Kft. webáruháza a Magyar Cetelem Bank Zrt. hitelközvetítője, a Bank a hitelbírálathoz szükséges dokumentumok meghatározásának, valamint a hitelbírálatnak a jogát fenntartja. A Bank a pénzügyi szervezetek Magatartási Kódexének alávetette magát.

A referencia THM a megjelölt hitelösszeg és futamidő figyelembevételével került meghatározásra, a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm.rend. 9. §-a alapján.
 

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

Minden webáruházunkban található személy, 4x4 és kisteher abroncsunk szállítási díja bruttó 990,-Ft/db.
Bruttó 50.000,-Ft feletti, vagy akár 1 db nokian gumiabroncs rendelés esetén a szállítás ingyenes!*
(*Kivételt képeznek a teher (3900Ft/db), mezőgazdasági és munkagép abroncsok (5900Ft/db) szállítás költsége.) (Összevont vásárlásra sem vonatkozik az ingyenes szállítás! Pl. 1 számlára mezőgazdasági és személy abroncs vásárlás! Teher, Mezőgazdasági és munkagép abroncsok vásárlása esetén a végösszeghez nem számolódik hozzá a a fentebb leírt postaköltség, azt utólag kolléganőink vezetik fel a számlára!)

Példa:
4db Matador MP52 Nordicca basic 175/65R14 esetén
termék ára:  4 * 10.990,-Ft = 43.960,-Ft
szállítási díj: 4 * 990,-Ft = 3.960,-Ft
Összesen:   43.960,-Ft + 3.960,-Ft =  47.920,-Ft

4db Continental WinterContact TS810 195/60R15
termék ára:  4 * 24.990,-Ft = 99.960,-Ft (a termékek összértéke meghaladja a brutto 50.000,-Ft-ot)
szállítási díj: 4 * 0,-Ft = 0,-Ft
Összesen:   99.960,-Ft + 0,-Ft =  99.960,-Ft
 

GARANCIA

A MARSO KFT. a magyar törvényi előírásoknak megfelelően az általa forgalmazott termékekre garanciát vállal az alább felsorolt garanciális feltételek szerint:
 

I. A garancia időtartama

Személygépkocsi gumiabroncsok:

Nokian, Michelin, BFGoodrich, Riken, Taurus – Az abroncs „teljes”lefutásáig, azaz amíg a futó felület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint)

Goodyear – 5 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint )

Bridgestone, Firestone, Laponia, Premiorri, Nordexx, Onyx - 2 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva, de nem hosszabb mint 5 év a gyártás idejétől, az abroncs falán feltüntetett DOT szám alapján. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm
maradványbordamélységet (TWI – kopásjelzőszerint )

Continental, Semperit, Barum, Matador, Viking - 3 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva, de nem hosszabb mint 6 év a gyártás idejétől, az abroncs falán feltüntetett DOT szám alapján. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet ( TWI – kopásjelző szerint)

Hankook - 4 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelzőszerint)

Kingstar, Laufen - 3 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelzőszerint)

Debica - 3 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelzőszerint )

Tehergépkocsi abroncsok
- MATADOR, BARUM, UNIROYAL, CONTINENTAL, NOKIAN, BRIDGESTONE–a gyártástól számított - 5 év
- KORMORAN–agyártástól számított - 3 év
- MICHELIN, REMIX – az abroncs teljes lefutásáig örök élet
- OROSZ/UKRÁN–agyártástól számított - 2 év
- BANDAG – 5 év

A fenti időtartamon belül a garanciális kötelezettség az abroncs meghatározott csatorna mélységéig áll fenn: tehergépkocsi abroncs esetén az eredeti futócsatorna mélység 3 mm-ig történő lecsökkenéséig, amennyiben az abroncsokat az előírásnak megfelelően, rendeltetésszerűen szerelték fel és használták.

1. Mezőgazdasági és munkagép abroncsok:
a. CONTINENTAL, MITAS – gyártástól számított - 5 év
b. BKT, NOKIAN, OROSZ/UKRÁN – gyártástól számított - 2 év

2. Targonca abroncsok:
a. MITAS – gyártástól számított - 5 év
b. CONTINENTAL – gyártástól számított - 3 év
c. BKT, OROSZ/UKRÁN – gyártástól számított - 2 év
A fenti időtartamon belül a garanciális kötelezettség az abroncs meghatározott csatorna mélységéig áll fenn: mezőgazdasági abroncs esetén az eredeti bordamagasság 10%-ig, amennyibenaz abroncsokat az előírásoknak megfelelően, rendeltetésszerűenszerelték fel éshasználták.

II. A garancia nem érvényes

- helytelen tárolás miatti hibákra,
- a szabványok valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti szerelési vagy üzemeltetési hibákra,
- nem a rendeltetésnek megfelelő használat miatti hibákra pl.: normál traktor abroncs földmunkagépentörténőhasználata,
- jármű vagy tartozékainakhibája általokozotthibákrapl.:hullámos kopás,
- baleset, rongálás vagy egyéb külső behatás okozta hibák l.: átszakadás külső sérülés miatt, „legyalogolt”abroncs, egyébkülsőmechanikai sérülés,
- az abroncs túlterhelésemiattihibákrapl.:peremrobbanás,nyomatéktörés,
- javított abroncsokra,
- gyors kopásra.
 

III. A garanciális igény bejelentése

A garanciális igényeket a MARSO Kft-nél vagy más a Kft-vel kapcsolatban álló forgalmazónál kell írásban bejelenteni. A bejelentésnek tartalmaznia kell:
- a bejelentő nevét
- az abroncs részletes adatait: méret, mintázat, terhelhetőség, gyártási szám, maradvány csatornamélység
- a hiba leírását
- a vásárlói számla sorszámát
- a használt járművön az abroncs felszerelési helyét.
IV. A garanciális igény elbírálása
Az elbírálást a MARSO Kft végzi. A jogos reklamációnak elismert abroncsot a MARSO Kft. a vevő kérésére új abroncsra cseréli vagy annak árát megtéríti. A bejelentés időpontjában érvényes eladási árból a MARSO Kft. az elismert reklamációs követelés ill. a maradvány csatornamélység arányában engedményt ad. A csatornamélység az abroncs legkopottabb részén a főcsatornában mérendő. A térítés összege az alábbi képlet szerint számítandó ki:

Személyabroncs:
Térítés = aktuális ár * ((mért csatona mélység - 1,6mm)/eredeti csatornamélység)

Teherabroncs:
Térítés = aktuális ár * ((mért csatona mélység - 3mm)/eredeti csatornamélység)

Mezőgazdasági abroncs:
Térítés = aktuális ár * ((mért borda magasság - 3,8mm)/eredeti csatornamélység)
A reklamáció elbírálását a MARSO Kft. „Reklamációs jegyzőkönyvben” rögzíti, amelyet később az igénybejelentő is megkap. Ha a vevő az elbírálással nem ért egyet, akkor a vásárlás helyén kérheti a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szakvéleményének beszerzését. A vizsgálat költségét abban az esetben a vásárlónak kell megtéríteni, ha:
- a hiba rendeltetésellenes használat, helytelen kezelés, tárolás
- elemi kár vagy erőszakos behatás miatt következett be

Amennyiben a vásárló a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség véleményét nem tudja elfogadni, panaszával bírósághoz fordulhat, igényét a kereskedővel szembeni polgári peres eljárás keretében érvényesítheti.

Készlet információ

Készleten: A megrendelt termékeket belföldön, telefonos visszaigazolás után a Magyar Posta vagy GLS Futárszolgálat szállítja házhoz!

Alacsony készlet: Webáruházunkban és szervizeinkben történő folyamatos készletváltozásnak köszönhetően előfordulhat, hogy mire feldolgozzuk rendelésed, a rendelt termék elfogy, ilyen esetben helyettesítő terméket ajánlunk. Figyelem! A kellemetlenségek elkerülése érdekében az alacsony készletszinttel jelzett termékeknél internetes bankkártyás fizetési lehetőség nem elérhető!

Rendelhető: Az ilyen státusszal ellátott termékek jelen pillanatban nem áll rendelkezésünkre. Ezeknél a termékeknél a rendelés leadását követően ügyfélszolgálatunk megvizsgálja a magyarországi gyártói beszerzési lehetőségeket és értesítést küldenek a rendelhetőségről. Tájékoztatjuk, hogy a kizárólag külföldről beszerezhető termékek esetében a feltüntetett ár nem minden esetben alkalmazható!

Árváltozás

A termékekre, szolgáltatásokra vonatkozóan megjelenített árak - beleértve az akciós árakat is -, minden esetben bruttó árak, melyek tartalmazzák a törvényben előírt 27%-os ÁFA-t. A termékárak nem tartalmazzák a szállítás költségét, illetve a szerelési szolgáltatások és szerelési segédanyagok árait. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

A weboldalon közétett árak változtatásának jogát fenntartjuk azzal a feltétellel, hogy a módosítás mindig a weboldalon való megjelenéssel együtt lép életbe. A módosítás az árváltozás időpontja előtt már megrendelt áruk vételárát és szállítási költségét nem befolyásolja, kivéve, ha az árváltozást adatbeviteli vagy egyéb hiba okozta. Árváltozás után az árra történő reklamáció esetén nem fogadjuk el a weboldal keresőkben tárolt változatát.
Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy az árösszehasonlító portálokon, árukereső oldalakon (pl. árgép, árukereső, olcsó, olcsóbbat, shophunter, grando, shopmania stb) a termékek mellett megjelenő árak - az eltérő időben történő frissítések miatt - esetenként eltérhetnek. Minden esetben a weboldalunkon szereplő árak az érvényesek.
 

Adatkezelés

A www.arukereso.hu (arukereso.hu Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 13282156-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-727285) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az arukereso.hu Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.
 

pályázati logó