Nokian gumiabroncsok

A Nokian finn gumiabroncs gyártó 1932-től gyárt személygépjármű abroncsokat. Európában az egyetlen gyártó, aki saját téli tesztközponttal rendelkezik.

A Nokian nyári és téli mintázatainak középpontjában a biztonság áll. A több mint 80 éves tapasztalat biztosít minket arról, hogy a gumiabroncsok a legjobb felkészültség szerint készülnek. A finn gyár híres kiváló téli gumi kínálatáról, melyek folyamatosan kiemelkedő eredményeket érnek el a tesztek során, de a nyári gumi mintázatokról sem szabad megfeledkezni!

A Nokian mintázatai kitűnő teljesítményt nyújtanak száraz és nedves úton egyaránt. Használat közben pontos és stabil vezetési élmény mellett magas fokú komfort érzetet, alacsony zajszintet és kiváló kezelhetőséget tapasztalhatunk. Tapasztalatainkat az autós tesztek is alátámasztották, ahol rendre a prémium kategóriás abroncsok között végzett.

Nokian gumiabroncsot keresel?

Nokian
WR A4
Nokian
HKPL7
Nokian
HAKKAPELIITTA R2 SUV
Nokian
HKPL R2 SUV
Nokian
Nokian Hakkapeliitta R2
Nokian
NOKIAN ALL WEATHER+
Nokian
HKPL8
Nokian
NORDMAN 5
Nokian
WEATHER PROOF C
Nokian
HKPL9
Nokian
HKPL 7 SUV
Nokian
HKPL C3
Nokian
HKPL CR3
Nokian
Line SUV
Nokian
zLine SUV
Nokian
cLine VAN
Nokian
cLine CARGO
Nokian
NOKIAN CLINE
Nokian
ROTIIVA AT PLUS
Nokian
ROTIIVA HT
Nokian
Hakkapeliitta CS
Csúcsminőség A Nokian Hakkapeliitta CS egy kiváló minőségű téli kisteher abroncs kifejezetten az Európai kontinentális éghajlatra tervezve. Kiváló a tapadása a téli nedves hideg aszfalton még 180Km/h sebesség mellett is. Mesterien szerepelt a havon végzett kapaszkodási és fékezési teszteken is. DSI…

Csúcsminőség

A Nokian Hakkapeliitta CS egy kiváló minőségű téli kisteher abroncs kifejezetten az Európai kontinentális éghajlatra tervezve. Kiváló a tapadása a téli nedves hideg aszfalton még 180Km/h sebesség mellett is. Mesterien szerepelt a havon végzett kapaszkodási és fékezési teszteken is.

DSI

Az abroncs DSI szisztémával van ellátva, amely egy speciális csatornamélység jelző.

Jellemzők

 • Erősségek: kiváló kapaszkodás és féktáv havon magabiztos a nedves útfelületen
 • Hátrányok: Relatív kemény
 • Hegyvidéken: kiváló
 • Síkságon: jó
Nokian
WR C3
Nokian
WR D4
Nokian blokk-optimalizált bordázat Jobb téli tapadás, biztonságosabb kormányzásérzet. A futófelület minden egyes blokkjának és bordájának pontosan meghatározott alakja és szerepe van, ami a tökéletes tapadási és vezethetőségi tulajdonságokban érhető tetten. Nokian kettős szilikon gumikeverék Pontos…

Nokian blokk-optimalizált bordázat

Jobb téli tapadás, biztonságosabb kormányzásérzet. A futófelület minden egyes blokkjának és bordájának pontosan meghatározott alakja és szerepe van, ami a tökéletes tapadási és vezethetőségi tulajdonságokban érhető tetten.

Nokian kettős szilikon gumikeverék

Pontos tapadás, kiváló kopási ellenállás, alacsony üzemanyag-fogyasztás. A természetes gumit, szilíciumot és repceolajat tartalmazó Nokian Twin Trac Silica gumikeverék részecskéinek egyenletes eloszlása havas és nedves tapadás esetén is csúcsteljesítményt nyújt.

Miért válasszuk a Nokian WR D4-et?

 • Sosem látott tapadás nedves, száraz és havas úton egyaránt
 • Rendkívül stabil és kiegyensúlyozott vezetési élmény
 • Hatékonyan előzi meg a jégen- és a vízen csúszást
 • Könnyedén gördül, környezetkímélő és üzemanyag-takarékos
Nokian
Weatherproof
Az új, nagy teljesítményű Nokian Weatherproof téli gumi család véglegesen megoldja a vezetők tavaszi és téli gumicseréjével kapcsolatos problémát. A Nokian Tyres forradalmi All-Weather koncepció szerint készülő gumijai egyesítik a téli biztonságot a Nokian nyári abroncsaira jellemző pontos vezetési…

Az új, nagy teljesítményű Nokian Weatherproof téli gumi család véglegesen megoldja a vezetők tavaszi és téli gumicseréjével kapcsolatos problémát. A Nokian Tyres forradalmi All-Weather koncepció szerint készülő gumijai egyesítik a téli biztonságot a Nokian nyári abroncsaira jellemző pontos vezetési stabilitással és stabil kezelhetőséggel.

A Nokian Weatherproof termékcsalád tartós teljesítményt nyújt a közép-európai utakon és utcákon, és a modern személyautók és SUV-ok méretében egyaránt kapható. Valamennyi méretű abroncson látható a hópehely szimbólum (3PMSF), amely azt jelzi, hogy a gumiabroncs téli használatát hivatalosan jóváhagyták. A személyautókhoz való abroncs 13 és 18 hüvelyk közti méretben kapható. A nehezebb SUV -okhoz 16 és 18 hüvelyk közti abroncsok használhatók. Ez az egész évben történő használatra tervezett modern termékcsalád T,H és V sebességosztályú változatban is kapható.

Fontosabb jellemzői:

 • Havon kiváló, és nedves úton is tökéletes tapadást biztosít
 • Tartós, magas teljesítmény egész évben
 • Rendkívül stabil és kényelmes vezetési viselkedés
Nokian
iLine
Az új Nokian iLine gumikkal kényelmesen és biztonságosan közlekedhetünk nyáron bármilyen legyen is az időjárás. Kitűnő üzemanyag fogyasztást és ez által környezetkímélőbb működést biztosít kis és közepes méretű családi autók számára. A remek vezetési érzés még extrém körülmények között is stabil és…

Az új Nokian iLine gumikkal kényelmesen és biztonságosan közlekedhetünk nyáron bármilyen legyen is az időjárás. Kitűnő üzemanyag fogyasztást és ez által környezetkímélőbb működést biztosít kis és közepes méretű családi autók számára. A remek vezetési érzés még extrém körülmények között is stabil és megbízható marad. Az egyedülálló Venturi bordák hatékonyan előzik meg a csúszásveszélyt nedves úton, a gumihoz adott fenyő olaj pedig maximalizálja a gumi tartósságát.

 • Tartós biztonság.
 • Stabil, komfortos, alacsony zajszint.
 • Alacsony gördülési ellenállással üzemanyagot takarít meg és védi a környezetet.
Nokian
NOKIAN ELINE 2
Nokian
WR
Leggyorsabb a világon A finn Nokian abroncsgyár választéka kibővült egy személy és terepjáró (4X4) autókra kifejlesztett téli abronccsal, a Nokian WR-rel. Az abroncsot a tíz legelterjedtebb méretben T sebességkategóriában (190km/h), két méretben pedig H sebességkategóriában (210km/h) kínálják. Hakka…

Leggyorsabb a világon

A finn Nokian abroncsgyár választéka kibővült egy személy és terepjáró (4X4) autókra kifejlesztett téli abronccsal, a Nokian WR-rel. Az abroncsot a tíz legelterjedtebb méretben T sebességkategóriában (190km/h), két méretben pedig H sebességkategóriában (210km/h) kínálják.

Hakka

A Nokian WR forgásirányos abroncs, amely új egyedülálló Hakka lamellatechnológiával rendelkezik, amelyet előzőleg személy- és kisteher abroncsoknál alkalmaztak. Az abroncs mintázatát úgy tervezték, hogy néhány száz km futás után a lamellák közötti rések megnyílnak, és az így kiemelkedett futófelületi blokkok tovább javítják az abroncs tapadását a csúszós téli utakon.

Az abroncs fő értékesítési területei Közép-Európa és Észak-Amerika.

Nokian
H
Kopásálló Közép és felső kategóriás személygépkocsik számára jelent ideális megoldást a Nokian H nyári gumi, melyet kiváló kopásállóság jellemez. Gazdaságos A profil kialakításában fontos szerepet kapott az alacsony zajszint és a csökkentett üzemanyag fogyasztás. Aszimmetrikus mintázata gondoskodik…

Kopásálló

Közép és felső kategóriás személygépkocsik számára jelent ideális megoldást a Nokian H nyári gumi, melyet kiváló kopásállóság jellemez.

Gazdaságos

A profil kialakításában fontos szerepet kapott az alacsony zajszint és a csökkentett üzemanyag fogyasztás. Aszimmetrikus mintázata gondoskodik az optimális vízelvezetésről és a fokozott nedves tapadásról.

Kanyarstabilitás

Kitűnő kanyarstabilitás, alacsony gördülési ellenállás jellemzi.

Nokian
I3
Nokian i3 - Kiváló menetstabilitás Pontos kormányzás és alacsony zajszint Az aquaplaning megelőzését támogató tulajdonságok Kisebb gördülési ellenállás és kisebb üzemanyag-fogyasztás. A Nokian i3 gumiabroncsot elsősorban a közepes és kisebb családi autókhoz fejlesztettük ki. A három fő hosszanti barázda…

Nokian i3 - Kiváló menetstabilitás

 • Pontos kormányzás és alacsony zajszint
 • Az aquaplaning megelőzését támogató tulajdonságok
 • Kisebb gördülési ellenállás és kisebb üzemanyag-fogyasztás.

A Nokian i3 gumiabroncsot elsősorban a közepes és kisebb családi autókhoz fejlesztettük ki. A három fő hosszanti barázda hatékonyan megelőzi az aquaplaning kialakulását, valamint biztosítja a gumiabroncs csendes futását, továbbá a gépkocsi stabilitását nagyobb sebesség esetén is. A külső és belső vállbordák kialakítása, az aszimmetrikus mintázat száraz és nedves úton is pontosan átviszi az útra a kormánykerékről érkező manőverezési utasításokat. A Silica adalékanyagot tartalmazó új futókeveréknek köszönhetően a gumiabroncs nedves tapadása kiváló.

Nokian
HAKKA C VAN
Nokian
HAKKA C CARGO
Nokian
V
Precíz kormányzás Közép és felső kategóriás személygépkocsik számára ajánlott a Nokian V nyári gumi, melyet precíz kormányzási tulajdonságok mellett kiváló nedves tapadás jellemez. Gazdaságos A profil kialakításában fontos szerepet kapott az alacsony zajszint és a csökkentett üzemanyag fogyasztás. Aszimmetrikus…

Precíz kormányzás

Közép és felső kategóriás személygépkocsik számára ajánlott a Nokian V nyári gumi, melyet precíz kormányzási tulajdonságok mellett kiváló nedves tapadás jellemez.

Gazdaságos

A profil kialakításában fontos szerepet kapott az alacsony zajszint és a csökkentett üzemanyag fogyasztás. Aszimmetrikus mintázata gondoskodik az optimális vízelvezetésről és a fokozott nedves tapadásról.

Kanyarstabilitás

Kitűnő kanyarstabilitás, alacsony gördülési ellenállás jellemzi.

Nokian
WR G2
Nagy teljesítmény Az új Nokian WR G2 egy biztonságos high-performance téli abroncs, mely extrém nedves tapadással rendelkezik latyakos körülmények között és rendkívüli kezelhetőséggel havas és szárak körülmények között. Polírozott árkok Aszimmetrikus profiljában latyak kivetést szabályozó élek és polírozott…

Nagy teljesítmény

Az új Nokian WR G2 egy biztonságos high-performance téli abroncs, mely extrém nedves tapadással rendelkezik latyakos körülmények között és rendkívüli kezelhetőséggel havas és szárak körülmények között.

Polírozott árkok

Aszimmetrikus profiljában latyak kivetést szabályozó élek és polírozott árkok felelősek az extrém nedves tapadásért.

3D lamellák

Új önzáródó 3D lamellák és ablaktörlő lamellák fokozott nedves tapadást és stabilitást kölcsönöznek a járműnek, továbbá a támasztó bordák megnövekedett ellenállást tanúsítanak a keresztirányú és hosszirányú aquaplaning veszélynek.

Üzemanyag megtakarítás

A legújabb fejlesztésű, modern mintázat és az új Silica összetétel alacsonyabb gördülési ellenállást és üzemanyag megtakarítást eredményez. Egységes külső vállrész hatására alacsonyabb a zajkibocsátás.

Oldalfal információ

Az oldalfalon található az infó-gomb mely megmutatja az abroncs pozícióját és a helyes abroncs nyomást, továbbá egy hópehely szimbólum és egy juharfa levél, mely jelzi hogy a környezetbarát abroncs magas aromájú olajok felhasználása nélkül készült.

Nokian
WR C
Új standard A Nokian WR C Cargo és WR C Van a nagy és kis teherbírású áruszállítók ideális partnere télen. Az új mintázatokat a közép-európai téli időjárási viszonyokra szabták. WR C Cargo A Nokian WR C Cargo forgásirányos mintázattal rendelkezik, mely kiváló vízelvezetéssel bír. Kiváló tapadást biztosít…

Új standard

A Nokian WR C Cargo és WR C Van a nagy és kis teherbírású áruszállítók ideális partnere télen. Az új mintázatokat a közép-európai téli időjárási viszonyokra szabták.

WR C Cargo

A Nokian WR C Cargo forgásirányos mintázattal rendelkezik, mely kiváló vízelvezetéssel bír. Kiváló tapadást biztosít havon, jeges és nedves úton egyaránt. Megerősített szerkezeti felépítés a nagyobb teherbírás érdekében. Hosszú élettartam, alacsony zajszint jellemzi.

WR C Van

Az új aszimmetrikus mintázat példás aquaplaning ellenállása jobb tapadást biztosít a téli útfelületen még zord körülmények mellett is. Csatornamélység jelzővel felszerelt. Alacsony zajszint, nagy teherbírás.

Nokian
Z G2
Magas teljesítmény A gyors, sportos vezetési stílusra tervezett új Nokian Z G2 nyári gumi könnyen túlteljesíti a konkurenciát a kemény időjárási viszonyok között. Az új Nokian nyári gumi nem ijed meg az erős hőmérséklet ingadozásoktól vagy egy heves zivatartól. Nanotechnológia A Nokian Z G2 nyári gumiban…

Magas teljesítmény

A gyors, sportos vezetési stílusra tervezett új Nokian Z G2 nyári gumi könnyen túlteljesíti a konkurenciát a kemény időjárási viszonyok között. Az új Nokian nyári gumi nem ijed meg az erős hőmérséklet ingadozásoktól vagy egy heves zivatartól.

Nanotechnológia

A Nokian Z G2 nyári gumiban számos technológiai újítást hasznosítottak. Egyik a finn Nokian Cool Zone koncepció, mely növeli az irányítási stabilitást, nedves tapadást és élettartamot, a többrétegű Nano-Silica keverékű szerkezetnek köszönhetően.

Cool UHP Silica

A Nokian Z G2 nyári abroncs külső rétege új Silica gumikeveréket kapott. A Nokian Cool UHP Silica technológia hatékonyan tompítja a zajszintet aszfalton és biztos tapadást nyújt minden hőmérsékleten.

Új gumi geometria

A Nokian Z G2 nyári gumi belső-külső aszimmetrikus futófelülettel rendelkezik. Új abroncs geometriája páratlan kezelési tulajdonságokkal ruházza fel. A nyitott középső csatorna megnöveli a kezelési stabilitást nagy sebesség mellett, különösen a kanyarokban és sávváltásnál.

Nagyobb biztonság

A DSI technológiával felszerelt finnországi Nokian nyári gumik megmutatják az abroncs csatornamélységét. A főcsatorna minimum mélysége 4mm a hatékony vízen felúszási védelemhez.

Környezetbarát

A Nokian Z G2 nyári gumi teljesen mentes a magas aromájú mérgező olajoktól. Mint minden finn Nokian termék kizárólag környezetbarát megtisztított olajok felhasználásával készült.

Nokian
WR G2 SUV
Nagy teljesítmény Az új Nokian WR G2 SUV egy biztonságos high-performance téli terepjáró abroncs, mely extrém nedves tapadással rendelkezik latyakos körülmények között és rendkívüli kezelhetőséggel havas és szárak körülmények között. Polírozott árkok Aszimmetrikus profiljában latyak kivetést szabályozó…

Nagy teljesítmény

Az új Nokian WR G2 SUV egy biztonságos high-performance téli terepjáró abroncs, mely extrém nedves tapadással rendelkezik latyakos körülmények között és rendkívüli kezelhetőséggel havas és szárak körülmények között.

Polírozott árkok

Aszimmetrikus profiljában latyak kivetést szabályozó élek és polírozott árkok felelősek az extrém nedves tapadásért.

3D lamellák

Új önzáródó 3D lamellák és ablaktörlő lamellák fokozott nedves tapadást és stabilitást kölcsönöznek a járműnek, továbbá a támasztó bordák megnövekedett ellenállást tanúsítanak a keresztirányú és hosszirányú aquaplaning veszélynek.

Üzemanyag megtakarítás

A legújabb fejlesztésű, modern mintázat és az új Silica összetétel alacsonyabb gördülési ellenállást és üzemanyag megtakarítást eredményez. Egységes külső vállrész hatására alacsonyabb a zajkibocsátás.

Oldalfal információ

Az oldalfalon található az infó-gomb mely megmutatja az abroncs pozícióját és a helyes abroncs nyomást, továbbá egy hópehely szimbólum és egy juharfa levél, mely jelzi hogy a környezetbarát abroncs magas aromájú olajok felhasználása nélkül készült.

Nokian
Hakkapeliitta R
Nokian
HT SUV
Nokian HT SUV - Tartós SUV gumiabroncs, bármilyen terepre Tartós, hosszú élettartamú abroncsfelépítés Pontos és érzékeny kormányzás Kitűnő tapadás száraz és nedves úton, bármilyen környezeti hőmérséklet mellett A nagy teljesítményű SUV gépkocsik komoly megterhelésnek teszik ki a gumiabroncsokat,…

Nokian HT SUV - Tartós SUV gumiabroncs, bármilyen terepre

 • Tartós, hosszú élettartamú abroncsfelépítés
 • Pontos és érzékeny kormányzás
 • Kitűnő tapadás száraz és nedves úton, bármilyen környezeti hőmérséklet mellett

A nagy teljesítményű SUV gépkocsik komoly megterhelésnek teszik ki a gumiabroncsokat, különösen akkor, ha terepen közlekednek. A Nokian HT SUV gumiabroncs erős, rendkívül tartós és kopásálló, ennek ellenére rendkívül pontosan és azonnal reagál a kormányzási manőverekre. A Nokian HT SUV gumiabroncs az aszfalton is kiváló teljesítményt nyújt, de az igazi erejét a terepen mutatja meg. A folyamatos biztonság alapelvével összhangban a gumiabroncs a teljes élettartama alatt azonos tulajdonságokkal rendelkezik.

Nokian
Z SUV
Nokian Z SUV - Korlátozások nélküli vezetés Speciálisan SUV járművek részére kifejlesztett tartósság Kiváló tapadás extrém körülmények között is Egyedülálló teljesítmény A nagy teljesítményű, és különböző célokra használt SUV gépkocsik magas igényeket támasztanak a gumiabroncsokkal szemben. A Z SUV…

Nokian Z SUV - Korlátozások nélküli vezetés

 • Speciálisan SUV járművek részére kifejlesztett tartósság
 • Kiváló tapadás extrém körülmények között is
 • Egyedülálló teljesítmény

A nagy teljesítményű, és különböző célokra használt SUV gépkocsik magas igényeket támasztanak a gumiabroncsokkal szemben. A Z SUV gumiabroncsot nehéz körülmények közti használatra terveztük meg, a gumiabroncs teljesíti a gépkocsivezető minden elvárását, miközben könnyen gördül és mégis extrém erős. Magasabb sebességkategóriás SUV járművek 22 colnál nagyobb kerekeihez kifejlesztett gumiabroncs. Az innovációs megoldásokat rejtő gumiabroncs extrém körülmények között is garantálja a kiváló menettulajdonságokat. A gumiabroncs nem melegszik fel, továbbá bármilyen úton precízen és megbízható módon reagál a kormánykerékről érkező utasításokra.

Nokian
Hakkapeliitta C2
Kisteherautók számára ajánlott téli abroncs. Robusztus mintázat Hosszú élettartam Megerősített szerkezet a jobb teherbírás érdekében Kitűnő tapadás a téli útviszonyoknál Magas futásteljesítmény. …

Kisteherautók számára ajánlott téli abroncs.

 • Robusztus mintázat
 • Hosszú élettartam
 • Megerősített szerkezet a jobb teherbírás érdekében
 • Kitűnő tapadás a téli útviszonyoknál
 • Magas futásteljesítmény.
Nokian
W+
Optimalizált teljesítmény Kifejezetten a közép-európai téli körülményekre fejlesztette ki a Nokian. Kitűnő teljesítményt nyújt hóban és jeges úton. Magas sebességénél is megfelelő stabilitással rendelkezik. Nyíl alakú mintázat Mintázata forgásirányos, mely a jobb vízkiszorítást segíti elő. Méretfüggő…

Optimalizált teljesítmény

Kifejezetten a közép-európai téli körülményekre fejlesztette ki a Nokian. Kitűnő teljesítményt nyújt hóban és jeges úton. Magas sebességénél is megfelelő stabilitással rendelkezik.

Nyíl alakú mintázat

Mintázata forgásirányos, mely a jobb vízkiszorítást segíti elő.

Méretfüggő mintázat

Bal oldali mintázat:
 • 175/65R14 82 T
 • 185/65R14 86 T
 • 185/65R15 88 T
 • 195/65R15 91 T
 • 205/65R15 95 T
 • 195/60R15 88 T
 • 205/60R15 91 H
 • 205/55R16 91 T
 • 215/55R16 93 T
 • 225/55R16 95 H
 • 225/45R17 91 H
Jobb oldali mintázat:
 • 155/70R13 75 T
 • 165/70R13 79 T
 • 175/70R13 82 T
 • 165/70R14 81 T
 • 175/70R14 84 T
 • 185/70R14 88 T
 • 185/60R14 82 T
Nokian
WR D3
Megbízható tapadás vizes, száraz és havas utakon egyaránt Hatékony latyak elvezetés az aquaplaning megelőzésére Könnyed gördülékenységének köszönhetően környezetkímélő és üzemanyag takarékos …
 • Megbízható tapadás vizes, száraz és havas utakon egyaránt
 • Hatékony latyak elvezetés az aquaplaning megelőzésére
 • Könnyed gördülékenységének köszönhetően környezetkímélő és üzemanyag takarékos
Nokian
WR A3
Abszolút tapadás és kiváló kezelhetőség Stabil és könnyen kezelhető még nagy sebességnél is Könnyed gördülékenységének köszönhetően környezetkímélő és üzemanyag takarékos …
 • Abszolút tapadás és kiváló kezelhetőség
 • Stabil és könnyen kezelhető még nagy sebességnél is
 • Könnyed gördülékenységének köszönhetően környezetkímélő és üzemanyag takarékos
Nokian
Hakkapeliitta R SUV
Nokian
ROTIIVA AT
Nokian Rotiiva AT - A megbízható tartósság. Új agresszív mintázat Erős szerkezetű Új, lyukadás- és szakadásálló gumikeverék Az Nokian Rotiiva AT (all-terrain) gumiabroncs a SUV/4x4 gépkocsikra kínált gumiabroncs szortiment új terméke. Kitűnő menettulajdonságokkal rendelkezik aszfalton és kavicsos…

Nokian Rotiiva AT - A megbízható tartósság.

 • Új agresszív mintázat
 • Erős szerkezetű
 • Új, lyukadás- és szakadásálló gumikeverék

Az Nokian Rotiiva AT (all-terrain) gumiabroncs a SUV/4x4 gépkocsikra kínált gumiabroncs szortiment új terméke. Kitűnő menettulajdonságokkal rendelkezik aszfalton és kavicsos úton, illetve nem túl nehéz terepen. A gumiabroncs méretek lefedik a legtöbb SUV gépkocsi, kisebb haszongépjármű és furgon kerékméret tartományát. Az egyedülálló mintázat kiváló öntisztító és menettulajdonságokkal bír, legyen szó bármilyen útiszonyokról is. Az erős és tartós konstrukció, a modern gumikeverékkel együtt jobb védelmet biztosít a szakadásokkal és lyukadásokkal szemben, akár a nehezebb körülmények között közlekedő nagyobb tömegű járművek esetében is.

Nokian
Hakkapeliitta LT 2
Nokian
Line
Nokian Line – Maximális teljesítmény nedves úton Pontos és stabil, még a gyorsan változó időjárási körülmények között is Egyedülálló tapadás és biztonság nedves úton Komfort és hatékonyság A Nokian Line nagy teljesítményű nyári gumiabroncsot speciálisan a nagy teljesítményű gépkocsikhoz, a nyáron…

Nokian Line – Maximális teljesítmény nedves úton

 • Pontos és stabil, még a gyorsan változó időjárási körülmények között is
 • Egyedülálló tapadás és biztonság nedves úton
 • Komfort és hatékonyság

A Nokian Line nagy teljesítményű nyári gumiabroncsot speciálisan a nagy teljesítményű gépkocsikhoz, a nyáron gyorsan változó útviszonyokhoz fejlesztettük ki. A közép-európai útviszonyokhoz optimalizált gumiabroncs nedves utakon is biztosítja a maximális tapadást és a menetstabilitást. Az új innovatív megoldások: a Cross-Block lamellák és a túlfolyó mintázatárkok lehetővé teszik, hogy a Nokian Line pontosan reagáljon a kormánykerék elforgatására még nedves és csúszós utakon is. A Nokian Line gumikeveréke és felépítése logikus egységet képez, a gumiabroncs könnyen kezelhető és hatékonyan reagál a gépjárművezető által végrehajtott manőverekre a következő sebességkategóriák esetében: T, H, V és W.

Cross-Block lamellák

nokian_xline_x-block_sipes.jpg

A Cross-Block lamellák biztosítják a menetstabilitást és a jobb tapadást az út felületéhez, továbbá hozzájárulnak a gördülési ellenállás és a zajszint csökkentéséhez.

Nokian
zLine
Nokian zLine – Kompromisszumok nélküli teljesítmény Stabil, pontos és csendes Kiváló menettulajdonságok még nagy sebességnél is Rendkívüli biztonság vizes úton Az ultra-nagy teljesítményű (UHP), vagyis a legmagasabb személygépkocsi kategóriákhoz kifejlesztett Nokian zLine nyári gumiabroncsot a nagy…

Nokian zLine – Kompromisszumok nélküli teljesítmény

 • Stabil, pontos és csendes
 • Kiváló menettulajdonságok még nagy sebességnél is
 • Rendkívüli biztonság vizes úton

Az ultra-nagy teljesítményű (UHP), vagyis a legmagasabb személygépkocsi kategóriákhoz kifejlesztett Nokian zLine nyári gumiabroncsot a nagy sebességű gépkocsikhoz kínáljuk. A Nokian zLine sportos gumiabroncs, megbirkózik a szélsőséges körülményekkel és megbízhatóan halad a változó útviszonyok, valamint jelentős hőmérséklet változások között is. A legmodernebb abroncs- és nanotechnológiát alkalmazó futókeverék, a réteges szerkezet, és a külső illetve belső részén eltérő aszimmetrikus mintázat biztosítja a kiváló nedves tapadást és az egyedülálló menettulajdonságokat. A többrétegű gumikonstrukció csökkenti a gördülési ellenállást és a gumiabroncs felmelegedését.

Csendes futást biztosító mintázat

nokian_silent_groove_design.jpg

A félkör keresztmetszetű kereszt-mintázatárkok elvezetik a levegőt, meggátolják a kellemetlen sípoló hang kialakulását.

Nokian
WR SUV 3
Kitűnő kezelhetőség havas és száraz felületre Hatékonyan ellenállás az aquaplaninggel szemben Extrém nedves teljesítmény 3D-s lamellakialakítás …
 • Kitűnő kezelhetőség havas és száraz felületre
 • Hatékonyan ellenállás az aquaplaninggel szemben
 • Extrém nedves teljesítmény
 • 3D-s lamellakialakítás