Michelin gumiabroncsok

A francia Michelint Eduard Michelin alapította 1889-ben Clermont-Ferrandban. 10 évvel később pedig megszületett a Bibendum, közismertebb nevén a Michelin Emberke, aki a vállalat és termékei jelképévé vált.

A Michelin megalapítása óta a folyamatos fejlődésre és a társadalom igényeinek kielégítésére törekszik. Ezáltal érte el, hogy mára a legnagyobb gumiabroncs gyártó lett és a világ minden táján megtalálható. 69 gyára a világ 18 országában található, és ezekben 115,000 munkavállaló dolgozik.

A Michelin gumiabroncsok a prémium kategóriás gumikhoz sorolható. Termékeiben egyesül az innováció, a biztonság és a teljesítményt. Ajánljuk mindazoknak, akik fontosnak tartják a megbízhatóságot a változatos útkörülmények között.

A Michelin gumiabroncs mintázatai kiemelkedő teljesítményt nyújtanak autója számára. A Michelin csoport további tagjai: Taurus, Kormoran, Kleber, BFGoodrich

Michelin gumiabroncsot keresel?


Michelin
4X4 O/R XZL
Michelin
AGILIS 3
Michelin
Agilis 51 Snowice
Robusztus Az oldalfal védelme 60%-kal megnőtt, köszönhetően a közel 4 mm vastag oldalfalú guminak és a kettős gumibordáknak. 35%-kal növelt védelem az ütközések és egyéb külső behatások ellen a karkasz nagyobb (18%-kal) szálsűrűségének köszönhetően. Z-lamellák A gépjármű száraz úton való kezelését az…

Robusztus

Az oldalfal védelme 60%-kal megnőtt, köszönhetően a közel 4 mm vastag oldalfalú guminak és a kettős gumibordáknak. 35%-kal növelt védelem az ütközések és egyéb külső behatások ellen a karkasz nagyobb (18%-kal) szálsűrűségének köszönhetően.

Z-lamellák

A gépjármű száraz úton való kezelését az önzáró Z lamelláknak köszönhetően, a merev futófelület biztosítja.

Egyenletes kopás

A futófelület egyenletes kopásképet mutat a Silica alapú tartós gumikeverék miatt. Rendkívül nagy teherbírás a megerősített karkasznak köszönhetően.

Michelin
Agilis Alpin
Michelin
AGILIS CROSSCLIMATE
Michelin
AGILIS+ GRNX
Michelin
ALPIN 5
Több blokk a futón (+12%**), több lamella (+16%**) nagyobb csatornázottsági arány (+17%**). Új vonalvezetésű oldalirányú csatornák. A 3D lamelláknak köszönhetően egymásba záródó futóblokkok. Új funkcionális elasztomerek biztosítják az egyenletes anyageloszlást nagyobb mennyiségű…
 • Több blokk a futón (+12%**), több lamella (+16%**) nagyobb csatornázottsági arány (+17%**).
 • Új vonalvezetésű oldalirányú csatornák.
 • A 3D lamelláknak köszönhetően egymásba záródó futóblokkok.
 • Új funkcionális elasztomerek biztosítják az egyenletes anyageloszlást nagyobb mennyiségű Silica alkalmazásakor.
 • A Helio Compound™ 4G gumikeverék napraforgó olajat tartalmaz, mely optimalizálja az abroncsteljesítményt, alacsony hőmérsékleten.
Michelin
ALPIN 6
BIZTONSÁG ZORD TÉLI IDŐBEN - HOSSZÚ TÁVRA TERVEZVE  A Michelin kemény téli időszakra tervezett gumiabroncsok zászlóshajó terméke. A téli teljesítmény referenciaterméke - az elsőtől az utolsó kilométerig. 
Michelin
ALPIN 7
Michelin
Alpin A4
Városi autókhoz, egyterűekhez és családi autókhoz. Vezessen teljes nyugalomban egy téllel hosszabb ideig. MICHELIN FULL ACTIVE TREAD A Full Active Futófelület javítja a kapaszkodó képességet, a fékezést és a stabilitást a legnehezebb körülmények között is a nagyobb számú mintázati elemnek és a…

Városi autókhoz, egyterűekhez és családi autókhoz. Vezessen teljes nyugalomban egy téllel hosszabb ideig.

MICHELIN FULL ACTIVE TREAD

A Full Active Futófelület javítja a kapaszkodó képességet, a fékezést és a stabilitást a legnehezebb körülmények között is a nagyobb számú mintázati elemnek és a folyamatos futófelület kontúrnak köszönhetően.

Helio Compound +

Innovatív gumikeverék, amely javítja a kapaszkodást és a fékerőt, még nedves és jeges úton is. Segítségével minden időjárási helyzetben teljes biztonságban vezethet.

MICHELIN szakértelem

A MICHELIN Alpin gumiabroncs a leggazdaságosabb téli gumiabroncs; a piaci átlagnál 35%-kal nagyobb kilométerteljesítményt biztosít. 
A MICHELIN a gumikeverékek és gumiabroncsfelépítés terén fennálló know-howjára épít.

Energiahatékonyság

A GREEN X jelölés a MICHELIN gumiabroncsok oldalfalán garancia a piacon kínált egyik legjobb energia -hatékonysági szintre. 
Csökkentheti üzemanyagfogyasztását(5) és CO2-kibocsátását, miközben élvezheti a MICHELIN gumiabroncsok által az élettartam és a biztonság terén kínált előnyöket.

Michelin
CROSSCLIMATE
A Michelin CrossClimate eredeti újdonság: bármilyen időjárási körülményhez könnyen alkalmazkodik. Ez az egyetlen olyan gumiabroncs, amely magában foglalja a nyári és a téli abroncsok legjobb tulajdonságait: száraz felületen is rövid a féktávolsága, az európai abroncscímkézési rendszerben a legjobb,…

A Michelin CrossClimate eredeti újdonság: bármilyen időjárási körülményhez könnyen alkalmazkodik.

Ez az egyetlen olyan gumiabroncs, amely magában foglalja a nyári és a téli abroncsok legjobb tulajdonságait:

 1. száraz felületen is rövid a féktávolsága,
 2. az európai abroncscímkézési rendszerben a legjobb, „A” minősítést érte el a nedves tapadási kategóriában,
 3. Three Peak Mountain Snow Flake (3PMSF, „három hegycsúcs hópehely”) tanúsítással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy egész évben használható, még azokban az országokban is, ahol speciális téli felszereltséget írnak elő.

Az új Michelin CrossClimate abroncs mindemellett rendelkezik a hagyományosnak mondható Michelin abroncsjellemzőkkel: hosszú élettartamú, energiatakarékos és kényelmes utazást biztosít. Az új abroncs kiegészíti a Michelin nyári és téli abroncskínálatát - huzamosabb ideig tartó télies időszakban és bizonyos körülmények között azonban továbbra is a kifejezetten téli gumiabroncs használata javasolt.

Az új Michelin CrossClimate abroncsban három technológia egyesül:

Innovatív gumikeverékek

Az egyik a futófelületbe kerülő, optimális tapadást nyújtó, új gumikeverék. Az anyag rugalmassága lehetővé teszi, hogy a gumi kitöltse az útfelület apró egyenetlenségeit, hidegben és melegben egyaránt. Optimális tapadást biztosít bármely évszakban (havas, vizes, száraz felületen). A másik, a futó alá beépített új keverék az üzemi felmelegedés csökkentésével az üzemanyag-takarékosságra van jótékony hatással.

A Michelin fejlesztőinek sikerült megoldást találniuk arra, hogy csökkenthető legyen az elveszett energiamennyiség: új generációs, Silica-alapú adalékkal javították a gumikeveréket, így a Michelin CrossClimate üzemanyag-fogyasztása csökkent.

Egyedi, V-alakú futómintázat és új, önzáró (3D) lamellák.

A változó ferde szögű, V-alakba rendeződő mintázat optimális tapadást tesz lehetővé havas felületen:

 • Az oldalirányú erők ellensúlyozására a futófelület középső részén a gumiblokkok speciális szöget zárnak be.
 • A hosszirányú erők ellensúlyozására a vállzóna blokkjai nagyobb szöget zárnak be.

A V-mintázatú futófelületet új önzáró 3D lamellák egészítik ki: a hullámos formájú, különböző vastagságú és komplex geometriájú mély lamellák, mint apró karmok kapaszkodnak a havas felületen, így növelik az abroncs vonóerejét. A függőleges és oldalirányú hullámos lamellák önzáróak, vagyis egymásra záródva merevebbé teszik a futófelületet: stabilabb lesz a mintázat, akár hosszirányú (fékezés, gyorsítás), akár oldalirányú (kanyarodás) erők hatnak rá. A kormányzás ezáltal pontosabb, a menetteljesítmény száraz felületen általában jobb lesz. A beépített csúcstechnológiás megoldások eredményeképpen stabilabb, merevebb futófelületű, vagyis száraz felületen pontosabban kormányozható és ellenállóbb abroncsot kapunk.

Az innovatív technológiák kombinációja, és a vállzónába beépített EverGripTM technológia kitűnő havas felületi tapadást, száraz felületen pedig pontos kormányozhatóságot, valamint hosszú élettartamot tesznek lehetővé.

Ferde élű gumiblokkok

A ferde élű gumiblokkok optimális tapadást, vagyis nagyobb fékhatást biztosítanak száraz útfelületen. Az innovatív futóelemekből mély csatornák épülnek, így az abroncs teljesítménye havas felületen is optimális (vonóerő és fékezés).

Fejlesztési folyamat

Az innovatív Michelin CrossClimate abroncs fejlesztésekor a Michelin szakemberei a különféle vezetési szokásokról, magatartásokról való tudásra támaszkodtak. A Michelin törekvése, hogy minden felhasználási módhoz, minden vezetési stílushoz megtalálja a legmegfelelőbb megoldást. A fejlesztési folyamat három szakaszra tagolható:

Megismerés-elemzés.

Az autósoknak minden nap számítaniuk kell arra, hogy az időjárás megváltozik - eső, hó, hirtelen lehűlés… Sem a sofőrök, sem pedig a jelenleg rendelkezésükre álló műszaki megoldások nem tudnak tökéletes választ adni az időjárás kihívásaira. A Michelin által elvégzett és megrendelt vizsgálatok szerint:

 • az európai autósok 65%-a egész évben nyári gumit használ (Németországban, ahol kötelező a téli abroncs használata, ez az arány 20%, míg Franciaországban, ahol hatóságilag nem írják elő a téli abroncs használatát, 76%), azaz veszélyezteti saját biztonságát hideg időben, vagy havas és jeges útfelületen (Forrás: a GfK 2014-es európai közvélemény-kutatása).
 • Tízből négy európai sofőr azt állítja, hogy az abroncscsere kényelmetlenséget okoz számára, így a lehető legtovább szokta azt halogatni (Ipsos 2014/2015; abroncsvásárlási szokások vizsgálata). Egyesek nem is hajlandóak - vagy nem tudnak - időt/pénzt szánni a téli gumicserére.
 • 3% (Németország) és 7% (Franciaország) közötti azoknak az autósoknak az aránya, akik egész évben téli abronccsal járnak, ami kedvezőtlenül hat mind a tapadásra, mind az üzemanyag-fogyasztásra.
Innováció.

Ebben a szakaszban adott használati módra keresnek csúcstechnológiás megoldásokat. A Michelin minden évben több mint 640 millió eurót különít el kutatási-fejlesztési programjai finanszírozására, 75 000, a felhasználók bevonásával végzett tesztet végez el a világ minden táján, és mintegy 11 000 fővel készít kérdőíves közvélemény-kutatást.

Megvalósítás.

Az új Michelin CrossClimate valós közlekedésbiztonsági és felhasználói igényre ad választ.

6 számadat a Michelin CrossClimate kifejlesztésének kulisszatitkaiból

 • 7 országban tesztelték: Németország, Kanada, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Spanyolország és Svédország.
 • 36 hónapig tartott az egész fejlesztési folyamat, az első vázlatoktól egészen a 2015. március 2-i sajtóbemutatóig. Ez 3 év, míg az átlagos termékfejlesztési idő 4 év 8 hónap. Az új Michelin CrossClimate abroncs másfélszer gyorsabban született meg, mint általában szokás.
 • 70 Celsius fokos különbséggel tesztelték a terméket: -30°C és + 40°C közötti külső hőmérsékleten.
 • 150 mérnök és szakember dolgozott a fejlesztési folyamatban: design, teszt, beüzemelés, gyártás.
 • Több mint 1000 laboratóriumi teszt: alapanyag, futó, karkasz tesztelése.
 • 5 000 000 kilométernyi futás-, kopás- és tartóssági teszt. Ez 125 Egyenlítőnyi távolság.

Elérhetőség

Az új Michelin CrossClimate 2015 májusában kerül kereskedelmi forgalomba, 23 különböző, 15-17 col közötti méretben lesz kapható, így az európai személyautó járműpark mintegy 70%-a felszerelhetővé válik. További méretek forgalmazása 2016-tól várható.

Az új Michelin CrossClimate biztonságos, egyszerűen üzemeltethető és gazdaságos. Egész évben használható minden időben: Michelin CrossClimate.

Michelin
CROSSCLIMATE 2
A mintázat a korábbi CrossClimate 2 (Európa legkelendőbb négy évszakos gumiabroncsának) továbbgondolt, tökéletesített változata. Négy évszakos, kimagasló biztonságot nyújtó gumiabroncs minden időjárási körülményhez. Kiváló tapadás száraz és nedves úton Téli vezetéshez tanúsítva, amely…

A mintázat a korábbi CrossClimate 2 (Európa legkelendőbb négy évszakos gumiabroncsának) továbbgondolt, tökéletesített változata.

 • Négy évszakos, kimagasló biztonságot nyújtó gumiabroncs minden időjárási körülményhez.
 • Kiváló tapadás száraz és nedves úton
 • Téli vezetéshez tanúsítva, amely biztosítja a biztonságot és havas úton történő tapadást.
 • Futásteljesítménye rendkívül hosszú élettartamot és tartós teljesítményt szavatol.
 • Megbízható, bármelyik évszakban használható közúti gumiabroncs minden időjárási körülményhez.
 • Erőteljes a tapadása havas útviszonyok között, magas szintű biztonságot garantálva a téli vezetéshez (3PMSF).
 • Az okos választás minden éghajlaton!
Michelin
CROSSCLIMATE 2 SUV
Michelin
CROSSCLIMATE CAMPING
Michelin
CROSSCLIMATE SUV
Kitűnő száraz és nedved fékhatás teljesítmény Kiváló SZÁRAZ FÉKHATÁS teljesítmény  3PMSF TÉLI MINŐSÍTÉS: vonóerő és biztonság havas útfelületen  KOPOTT FUTÓVAL IS BIZTONSÁGOS: EverGrip Technológia Meggyőző vonóerő és biztonság havas útfelületen: téli használatra is MINŐSÍTVE  Ferde…

Kitűnő száraz és nedved fékhatás teljesítmény

 • Kiváló SZÁRAZ FÉKHATÁS teljesítmény 
 • 3PMSF TÉLI MINŐSÍTÉS: vonóerő és biztonság havas útfelületen 
 • KOPOTT FUTÓVAL IS BIZTONSÁGOS: EverGrip Technológia

Meggyőző vonóerő és biztonság havas útfelületen: téli használatra is MINŐSÍTVE 

Ferde élű, merev futóblokkok: optimális biztonság száraz útfelületen. 

Nedves útfelületen a maximális tapadást biztosító innovatív futókeverék  biztosít megfelelő úttartást: minden hőmérsékleten meggyőző kapaszkodás.

V alakú mintázat és önzáró 3D lamellák: vonóerő és fékhatás havas útfelületen az elsőtől az utolsó kilométerig. 3PMSF téli minősítés

 • Kitűnő teljesítmény száraz útfelületen 
 • Meggyőző vonóerő havas felületen 
 • Hosszú élettartam

Innovatív MICHELIN EverGripTechnologies - optimális biztonság, az elsőtől az utolsó kilométerig

 • 3D Full Depth lamellák
 • Innovatív polimerek
Michelin
CROSSCLIMATE+
BIZTONSÁG MINDEN IDŐJÁRÁSBAN - HOSSZÚ TÁVRA TERVEZVE A legkeresettebb négyévszakos abroncs Európában. Igen hosszú élettartam. Kitűnő száraz és nedves fékhatás teljesítmény Egyedülálló SZÁRAZ FÉKHATÁS teljesítmény Vonóerő és biztonság: téli MINŐSÍTÉS KOPOTT FUTÓVAL IS BIZTONSÁGOS:…

BIZTONSÁG MINDEN IDŐJÁRÁSBAN - HOSSZÚ TÁVRA TERVEZVE

A legkeresettebb négyévszakos abroncs Európában. Igen hosszú élettartam.

Kitűnő száraz és nedves fékhatás teljesítmény

 • Egyedülálló SZÁRAZ FÉKHATÁS teljesítmény
 • Vonóerő és biztonság: téli MINŐSÍTÉS
 • KOPOTT FUTÓVAL IS BIZTONSÁGOS: EverGrip Technológia

Ferde élű, merev futóblokkok: optimális biztonság száraz útfelületen. Nedves útfelületen a maximális tapadást biztosító innovatív futókeverék biztosít megfelelő úttartást: minden hőmérsékleten meggyőző kapaszkodás.

Az egyedülálló, V-alakú és kopásálló futómintázat maximális kapaszkodst biztosít havas felületen az első kilométertől az utolsóig. A merev szerkezetű futófelület hosszú élettertamot biztosít.

Michelin
CROSSCLIMATE2 A/W
Michelin
E PRIMACY
Üzemanyag-takarékos és környezettudatos abroncs Válassza a MICHELIN e-PRIMACY abroncsot, a gazdaságos, üzemanyag-takarékos és környezettudatos megoldást, amellyel akár 174 kg CO2 kibocsátást kerülhet el az abroncs hasznos élettartama alatt! Élvezze ön is a termékkategóriájában legalacsonyabb fogyasztást…

Üzemanyag-takarékos és környezettudatos abroncs

Válassza a MICHELIN e-PRIMACY abroncsot, a gazdaságos, üzemanyag-takarékos és környezettudatos megoldást, amellyel akár 174 kg CO2 kibocsátást kerülhet el az abroncs hasznos élettartama alatt! Élvezze ön is a termékkategóriájában legalacsonyabb fogyasztást és CO2 kibocsátást kínáló abroncs előnyeit. Energy Passive Compound futókeverékének köszönhetően kisebb az abroncs energiavesztesége. A környezettudatos és üzemanyag-takarékos autózáshoz mindemellett a vékonyabb, kevesebb alapanyag felhasználásával készült övbetét is hozzájárul.

Kényelmes, gondtalan elektromos autózás

Élvezze a gondtalan elektromos autózás örömeit a MICHELIN e·PRIMACY abronccsal: átlagosan 7%-kal nagyobb hatótáv, ami 400 kilométeres hatótáv esetén mintegy 30 további kilométer megtételét teheti lehetővé. Kimagaslóan hatékony EnergyAirShield futókeveréke révén kisebb az energiavesztesége, CoolRunning oldalfala pedig kevesebb energiát nyel el, az így megtakarított energia a hatótáv növelésére fordítható - hatékonyabb, stresszmentes elektromos autózás a mindennapokban. 

Magas szintű biztonság, hosszú távra tervezve

Élvezze a MICHELIN e-PRIMACY környezettudatos abroncs és a magas szintű biztonság előnyeit! Innovatív abroncsunk U alakú mintázati csatornái hatékonyan vezetik el a vizet, és a termék egész élettartama alatt meggyőző biztonságot nyújtanak. Ezzel az abronccsal még 30 000 kilométer után is az új abroncsok biztonsági minősítéséhez szükséges fékút teljesítménynél rövidebb fékútra számíthatunk. Esős időben is gondtalan autózás a családdal.

Kitűnő élettartam

Válassza a kitűnő élettartamú MICHELIN e·PRIMACY abroncsot! MaxTouch Construction technológiája révén maximális talpnyomat alakul ki, ezáltal a gyorsulás, fékezés, illetve kanyarodás közbeni erőeloszlás egyenletesebb, a futó kopásállóbb -  az abroncs egyéb teljesítményére mindez nincs hátrányos hatással. Használja ki a kivételesen hosszú élettartam előnyeit, használja tartós teljesítményre tervezett abroncsunkat!

Michelin
ENERGY SAVER+ GRNX
ENERGY SAVER+ GRNX Városi autókhoz, egyterűekhez és szedánokhoz Takarítson meg még több üzemanyagot teljes biztonságban Előnyök: Akár 60 liter üzemanyag-megtakarítás és 140 kilogrammal kevesebb szén-dioxid-kibocsátás az előző generációhoz képest. Továbbá a Michelin abroncsokra jellemző…

ENERGY SAVER+ GRNX Városi autókhoz, egyterűekhez és szedánokhoz

Takarítson meg még több üzemanyagot teljes biztonságban

Előnyök:

 • Akár 60 liter üzemanyag-megtakarítás és 140 kilogrammal kevesebb szén-dioxid-kibocsátás az előző generációhoz képest.
 • Továbbá a Michelin abroncsokra jellemző kimagasló biztonság és hosszú élettartam.

Véleményformálók és járműkonstruktőrök által többszörösen díjazott termék

 • ADAC elismerések: “Jó” (2013), “Közepes”  (2014, 2015, 2016 és 2017)
 • AutoBild elismerések: “Példás teljesítmény” (2013, 2015 és 2018) és “Eco Champion”  (2013 és 2018)
 • Konstruktőri homologizáció: Audi, BMW, Ford, Honda, Mercedes, Mini, Peugeot, Renault, VW

Optimalizált talpnyomat

Az előző generációs termékhez képest 10%-kal megnövelt felületű, optimalizált talpnyomat jobb tapadást biztosít 

Michelin
Latitude Alpin
StabiliGrip A mély és különböző szögben elhelyezett, három dimenziós, lamellák jobb kapaszkodást és nagyobb stabilitást eredményeznek havon. Ennek a technológiának köszönhetően jobb a jármű kezelhetősége és könnyebb a vezetés. Kiváló fékezés Nagyszerű kapaszkodás havas úton Nagyon hosszú élettartam…

StabiliGrip

A mély és különböző szögben elhelyezett, három dimenziós, lamellák jobb kapaszkodást és nagyobb stabilitást eredményeznek havon. Ennek a technológiának köszönhetően jobb a jármű kezelhetősége és könnyebb a vezetés.

 • Kiváló fékezés
 • Nagyszerű kapaszkodás havas úton
 • Nagyon hosszú élettartam
Michelin
LATITUDE ALPIN LA2
Michelin
Latitude Cross
Négy évszakos A Michelin Latitude Cross városi terepjárók és SUV-ok számára készült. A prémiumkategóriás négy évszakos gumiabroncs kifejezetten a nagy teljesítményű városi terepjárók számára lett kifejlesztve. Csendes és tapad Sima és csendes futás jellemzi könnyen kezelhetővé válik tőle az autó. Kiváló…

Négy évszakos

A Michelin Latitude Cross városi terepjárók és SUV-ok számára készült. A prémiumkategóriás négy évszakos gumiabroncs kifejezetten a nagy teljesítményű városi terepjárók számára lett kifejlesztve.

Csendes és tapad

Sima és csendes futás jellemzi könnyen kezelhetővé válik tőle az autó. Kiváló vízelvezető képessége lehetővé teszi a gumiabroncs stabil futását és kiváló tapadóképességét akár nedves útfelületen is. Mintázata révén jó kapaszkodóképességgel bír.

Acél övszerkezet

A megerősített acél övszerkezetnek köszönhetően hosszú élettartamú és strapabíró gumiabroncs, mely egyedülálló oldalfalmintázattal rendelkezik.

Michelin
LATITUDE SPORT
Michelin
LATITUDE SPORT 3
Michelin
LATITUDE SPORT 3 GRNX
Michelin
LATITUDE SPORT GRNX
Sportos használatra Ez a sportos típusú és a kizárólag közúti használatra szánt 4x4-es járművek nyári gumija. Nagy teljesítmény A sport 4x4-es gyártók a legújabb modelljeiket még inkább eltolják a sportos közúti teljesítmények felé. Audi Q7, az új BMW X5, Porsche Cayenne, VW Touareg… egyértelműen…

Sportos használatra

Ez a sportos típusú és a kizárólag közúti használatra szánt 4x4-es járművek nyári gumija.

Nagy teljesítmény

A sport 4x4-es gyártók a legújabb modelljeiket még inkább eltolják a sportos közúti teljesítmények felé. Audi Q7, az új BMW X5, Porsche Cayenne, VW Touareg… egyértelműen ezt a tendenciát követik azzal, hogy a teljesítmény és sportossági jellemzőket még jobban kiemelik és így átlag feletti járműveket hoznak létre.

Csúcssebesség

A gyorsulási értékek lehetővé teszik egy 2,5 tonnás tömegnek, hogy kevesebb, mint 5 mp alatt érje el 0 km/ó-ról a 100 km/ó sebességet. Versenypályán 300 km/ó sebességet is elérhet. 300-tól több mint 500 LE-ig terjedő teljesítmények.

Biztonságos

Az összes ilyen előrelépés csak úgy lehetséges, ha a gumiabroncsok megfelelnek ezeknek az elvárásoknak: ez az a kihívás, amit az új Michelin Latitude Sport felvállal, mint ahogy erről az alábbi káprázatos járművek piacra dobásakor már megszerzett első homologizációk is tanúskodnak.

Michelin
Latitude Tour HP
Országútra A Michelin Latitude Tour HP az összes országúti közlekedésre szánt 4x4-es járművek számára ajánlott. Nagy teljesítményű 4x4 gumiabroncs, amely nagyobb kényelmet biztosít és tartósabb is, mint elődei. Nagyobb kényelem 5%-kal csendesebb és 5%-kal kevesebb vibrálás a Michelin Energy MXV4+-hoz…

Országútra

A Michelin Latitude Tour HP az összes országúti közlekedésre szánt 4x4-es járművek számára ajánlott. Nagy teljesítményű 4x4 gumiabroncs, amely nagyobb kényelmet biztosít és tartósabb is, mint elődei.

Nagyobb kényelem

5%-kal csendesebb és 5%-kal kevesebb vibrálás a Michelin Energy MXV4+-hoz képest, amelyet azt a sikert könyvelhette el magának, hogy rögtön a 2000. évi piacra dobásakor a BMW X5 gyári abroncsa volt.

Tartósabb és biztonságosabb

20%-al több kilométer a Michelin Energy MXV4+-hoz képest nagyobb futásteljesítmény. Mindezekkel együtt nagyobb biztonság! Jobb úttartás nedves útfelületeken 4300 gépjárművezető körében elvégzett felmérés szerint.

Megfelel az elvárásoknak

A 4x4-es tulajdonosok körében az abroncsokkal szembeni elégedetlenség első számú forrása a kényelem (64%), második számú forrása pedig a futásteljesítmény (45%). A Michelin Latitude Tour HP mindkét szempontnak megfelel.

Michelin
LATITUDE TOUR HP GRNX
Michelin
PILOT ALPIN 4
Sűrűn barázdált futómintázat Sok barázdát és több lamellát tartalmazó futómintázat. Előnyök: vonóerő és fékezés havon és jégen. StabiliGrip Mély, háromdimenziós, változó szögben elhelyezett lamellák melyek: a nagyobb vonóerő érdekében több barázdát biztosítanak, áttörik a vízréteget hogy az abroncs…

Sűrűn barázdált futómintázat

Sok barázdát és több lamellát tartalmazó futómintázat. Előnyök: vonóerő és fékezés havon és jégen.

StabiliGrip

Mély, háromdimenziós, változó szögben elhelyezett lamellák melyek:

 • a nagyobb vonóerő érdekében több barázdát biztosítanak,
 • áttörik a vízréteget hogy az abroncs száraz burkolaton gördüljön,
 • megnövelik a gumiblokkok szilárdságát.

Előnyök: tapadás és pontos irányítás

Helio Compound™ 3G

A Helio Compound gumikeverék 3. generációja. Napraforgó olajat tartalmazó Silica alapú új gumikeverék, mely hideg időben jobb tapadást biztosít. Előnyök: jobb tapadás nedves úton, havon és jégen.

Ridge N Flex

Egy csúcstechnológia a téli útviszonyok közötti nagyobb tapadás és pontosabb irányíthatóság érdekében.

Michelin
PILOT ALPIN 4 ZP
Michelin
Pilot Alpin 5
Meggyőző úttartás, zord téli időben is - hosszú távra tervezve. Pontos kormányozhatóság és meggyőző fékhatás minden télies útfelületen. Jobb nedves és havas tapadás 
Michelin
Pilot Alpin 5 SUV
Michelin
PILOT SPORT 4
Úttartás, hosszú távra terveztve Készüljön fel: valódi örömautózásban lesz része -  ezek a biztonságos abroncsok szinte ösztönösen látják előre, milyen döntést hoz majd a sofőr. Teljesítmény - hosszú távra tervezve. Pontos irányíthatóság és magas szintű reakciókészség Dynamic Response technológia:…

Úttartás, hosszú távra terveztve

Készüljön fel: valódi örömautózásban lesz része -  ezek a biztonságos abroncsok szinte ösztönösen látják előre, milyen döntést hoz majd a sofőr. Teljesítmény - hosszú távra tervezve.

Pontos irányíthatóság és magas szintű reakciókészség

Dynamic Response technológia: aramid és nylon összetételű hibrid övbetét gondoskodik róla, hogy a leadott kormánymozdulatokat pontosan hajtsa végre az abroncs. Ultra-érzékeny futófelületi mintázat, amely folyamatosan képes alkalmazkodni az útfelülethez, így optimális kontaktfelületet biztosít.

Úttartás és biztonság nedves útfelületen - hosszú távra tervezve 

Új, speciális, ún. funkcionális elasztomereket és víztaszító szilikát tartalmazó gumikeverék: kiváló tapadás és fékhatás nedves útfelületen 
Széles és mély mintázati csatornák: kiváló vízkiszorítás nedves útfelületen

Michelin
PILOT SPORT 4 S
Lenyűgöző autózás - Hosszú távra tervezve MICHELIN PILOT SPORT 4S nyári gumiba versenytechnológiák kerültek beépítésre: magas sebességnél is megbízható úttartás és menetstabilitás - biztonságos, tartós termék, hosszú távra tervezett teljesítmény. Maximális teljesítménymix Kiváló teljesítmény…

Lenyűgöző autózás - Hosszú távra tervezve

MICHELIN PILOT SPORT 4S nyári gumiba versenytechnológiák kerültek beépítésre: magas sebességnél is megbízható úttartás és menetstabilitás - biztonságos, tartós termék, hosszú távra tervezett teljesítmény.

Maximális teljesítménymix

 • Kiváló teljesítmény a legfontosabb teljesítménykategóriákban 
 • Pályahasználat: a legjobb állóképesség és élettartam.

Különleges gyártási technológia

Magas szintű technológia és egyedi eljárások, valamint a Michelin szakembereinek gondos felügyelete. 

Esztétikus külső és extra peremvédelem

 • Elegáns megjelenés: bársonyhatású oldalfal.
 • Hatékony keréktárcsa védelem.
Michelin
PILOT SPORT 4 SUV
ÚTTARTÁS SZABADIDŐAUTÓVAL - HOSSZÚ TÁVRA TERVEZVE A MICHELIN Pilot Sport 4 SUV abroncs kifejezetten szabadidőautókra készült - kiváló úttartást és kényelmes vezetést biztosít járműve számára. Teljesítmény hosszú távra tervezve. VEZETÉSI ÉLMÉNY & BIZTONSÁG - HOSSZÚ TÁVRA TERVEZVE Kiváló
Michelin
PILOT SPORT 5
Éljen át minden egyes vezetési pillanatot a legteljesebb mértékben, fokozza a hosszú élettartamra tervezett MICHELIN Pilot Sport5 gumiabronccsal a tartós sportteljesítményt. Kiváló élettartamra és tartós teljesítményre tervezték Nagyfokú reakcióképességgel készült a precíz kormányzás érdekében …

Éljen át minden egyes vezetési pillanatot a legteljesebb mértékben, fokozza a hosszú élettartamra tervezett MICHELIN Pilot Sport5 gumiabronccsal a tartós sportteljesítményt.

 • Kiváló élettartamra és tartós teljesítményre tervezték
 • Nagyfokú reakcióképességgel készült a precíz kormányzás érdekében
 • Maximális tapadás és fékezés nedves és száraz úton
 • Nagy teljesítmény és elegáns megjelenés
Michelin
PILOT SPORT A/S PLUS
Michelin
PILOT SPORT CUP 2
Michelin
PILOT SPORT EV
Michelin
PILOT SPORT PS3 GRNX
Michelin
PILOT SPORT PS4
Úttartás, hosszú távra terveztve Készüljön fel: valódi örömautózásban lesz része -  ezek a biztonságos abroncsok szinte ösztönösen látják előre, milyen döntést hoz majd a sofőr. Teljesítmény - hosszú távra tervezve. Pontos irányíthatóság és magas szintű reakciókészség Dynamic Response technológia:…

Úttartás, hosszú távra terveztve

Készüljön fel: valódi örömautózásban lesz része -  ezek a biztonságos abroncsok szinte ösztönösen látják előre, milyen döntést hoz majd a sofőr. Teljesítmény - hosszú távra tervezve.

Pontos irányíthatóság és magas szintű reakciókészség

Dynamic Response technológia: aramid és nylon összetételű hibrid övbetét gondoskodik róla, hogy a leadott kormánymozdulatokat pontosan hajtsa végre az abroncs. Ultra-érzékeny futófelületi mintázat, amely folyamatosan képes alkalmazkodni az útfelülethez, így optimális kontaktfelületet biztosít.

Úttartás és biztonság nedves útfelületen - hosszú távra tervezve 

Új, speciális, ún. funkcionális elasztomereket és víztaszító szilikát tartalmazó gumikeverék: kiváló tapadás és fékhatás nedves útfelületen 
Széles és mély mintázati csatornák: kiváló vízkiszorítás nedves útfelületen

Michelin
PILOT SPORT S 5
Michelin
PILOT SUPER SPORT
Michelin
PRIMACY 3
Első a nyári gumiabroncsok között Az ADAC 2015-ös nyárigumi tesztjének abszolút első helyezettje. A biztonság, hosszú élettartam és kényelem tökéletes kombinációja. Hosszú élettartam - 30%-kal jobb kopásállóság a piaci átlaghoz képest Új, szabadalmazott keverék Az új, szabadalmazott MICHELIN…

Első a nyári gumiabroncsok között

Az ADAC 2015-ös nyárigumi tesztjének abszolút első helyezettje. A biztonság, hosszú élettartam és kényelem tökéletes kombinációja.

Hosszú élettartam - 30%-kal jobb kopásállóság a piaci átlaghoz képest

Új, szabadalmazott keverék

Az új, szabadalmazott MICHELIN Primacy 3 gumikeverék és a különleges futómintázat optimalizálja a tapadást minden körülmények között, és csökkenti a féktávolságot.

Új futómintázat

Az egymást megtámasztó lamellákkal rendelkező, szabadalmazott, új futómintázatának köszönhetően a MICHELIN Primacy 3 abroncs teljes felülete kapcsolatban van az úttal, eltérően az előző generációktól.

Michelin
Primacy 3 grnx
Kiváló a fékezés terén száraz és nedves felületen Az egymást megtámasztó lamellák, szabadalmazott, új futómintázat Az új gumikeverék optimalizálja a tapadást minden körülmények között, és csökkenti a féktávolságot Első a nyári gumiabroncsok között Az ADAC 2015-ös nyárigumi tesztjének…
 • Kiváló a fékezés terén száraz és nedves felületen
 • Az egymást megtámasztó lamellák, szabadalmazott, új futómintázat
 • Az új gumikeverék optimalizálja a tapadást minden körülmények között, és csökkenti a féktávolságot

Első a nyári gumiabroncsok között

Az ADAC 2015-ös nyárigumi tesztjének abszolút első helyezettje. A biztonság, hosszú élettartam és kényelem tökéletes kombinációja.

Hosszú élettartam - 30%-kal jobb kopásállóság a piaci átlaghoz képest

Új, szabadalmazott keverék

Az új, szabadalmazott MICHELIN Primacy 3 GRNX gumikeverék és a különleges futómintázat optimalizálja a tapadást minden körülmények között, és csökkenti a féktávolságot.

Új futómintázat

Az egymást megtámasztó lamellákkal rendelkező, szabadalmazott, új futómintázatának köszönhetően a MICHELIN Primacy 3 abroncs teljes felülete kapcsolatban van az úttal, eltérően az előző generációktól.

Michelin
PRIMACY 4
Biztonságos újonnan - Biztonságos kopottan.  A Michelin emblematikus nyári abroncsa. Kiemelkedő fékhatás nedves úton újonnan és kopottan is  Evergrip technológia Egyedülálló biztonsági teljesítmény Az EverGrip technológiának köszönhetően új és kopott futóval egyaránt rendkívüli…

Biztonságos újonnan - Biztonságos kopottan. 

 • A Michelin emblematikus nyári abroncsa.
 • Kiemelkedő fékhatás nedves úton újonnan és kopottan is 
 • Evergrip technológia

Egyedülálló biztonsági teljesítmény

Az EverGrip technológiának köszönhetően új és kopott futóval egyaránt rendkívüli nedvesfékhatás-teljesítmény nyújt. 

Hosszú élettartamra hangolt futókialakítás

A biztonságot növelő új futókialakításnak köszönhetően a MICHELIN Primacy4 mintázata még kopott állapotban is megőrzi kiváló vízelvezető teljesítményét. Új futómintázat-kialakítás: 22%-kal több hely - jobb vízkiszorítás.

Legújabb generációs nedvesfékhatás-teljesítményű gumikeverék

Legújabb generációs nagy teljesítményű gumikeverékének köszönhetően, a MICHELIN Primacy4 abroncs hosszú élettartamot és egyedülálló fékhatást biztosít nedves útfelületen új és kopott állapotban egyaránt.

Innovatív kopásjelző

A MICHELIN Primacy 4 innovatív kopásjelzője megmutatja, mikor érdemes lecserélni az abroncsot 

Michelin
PRIMACY 4+
Michelin
PRIMACY HP GRNX
Sportos A Michelin Primacy HP sportos karakterű nyári abroncs. Felső kategóriás szedánokhoz és felső kategóriás túraautókhoz ajánlott. Hosszabb élettartam Az autógyártók körében a legnépszerűbb nagy teljesítményű abroncscsalád, amely 25%-al hosszabb élettartammal rendelkezik, mivel a Michelin Primacy…

Sportos

A Michelin Primacy HP sportos karakterű nyári abroncs. Felső kategóriás szedánokhoz és felső kategóriás túraautókhoz ajánlott.

Hosszabb élettartam

Az autógyártók körében a legnépszerűbb nagy teljesítményű abroncscsalád, amely 25%-al hosszabb élettartammal rendelkezik, mivel a Michelin Primacy HP átlagosan 25%-kal több kilométert képes futni a főbb versenytársaihoz képest.

Autógyártók kedvence

A Primacy HP a közel 200 homologizációval rendelkező Michelin Pilot Primacy termékcsalád utódja. Masszív mintázati blokkok, megnövelt stabilitás.

Elasto Sport

Különleges Elasto Sport gumikeverék, rövidebb féktávolság, nagyobb tapadási felület. Akár 2 méterrel rövidebb fékút, mint a Michelin Pilot Primacy esetében.

Michelin
XC4S

Hírek

pályázati logó