news/big_image/2021/10/crossclimate-2-cover.png

Michelin CrossClimate 2-Biztonság minden időben, egész évben

A klímaváltozás következtében egyre kiszámíthatatlanabbá válik időjárásunk, az évszakok közti határvonal eltűnik. Az egyre bizonytalanabbá váló időjárás miatt sok autós vált át a négyévszakos gumiabroncsok használatára. Azonban a minden évszakra megfelelő abroncsok használatával kompromisszumot kellett kötnünk, legalábbis eddig.  Mit szólnál hozzá, ha azt mondjuk, hogy létezik minden időjárási helyzetben kifogástalanul teljesítő, egész évben biztonságosan használható négyévszakos termék, és akár most is megveheted?

Az időjárás változásait az öltözködésünk is követi. Amit azonban saját egészségünkért a legnagyobb természetességgel megteszünk, az autónk biztonságáért nem mindig. Sokan úgy vezetnek, hogy az autón lévő gumiabroncs nem felel meg az aktuális időjárásnak. A Michelin megtalálta a megoldást arra, hogy minden körülmények között biztonságosan autózhassunk. A varázslat neve MICHELIN CrossClimate 2 négyévszakos gumiabroncs: egész évben meggyőző teljesítményt biztosít, az elsőtől az utolsó kilométerig.

Különleges képessége, hogy a váratlan helyzetekben is kifogástalanul teljesít. Egyszerűbbé lesz vele az autós élete. Miért? Mert ezzel a négyévszakos abronccsal nem kell téliről nyári abroncsra váltani, majd nyáriról megint télire. A MICHELIN CrossClimate 2 abroncs minden terepen -- minden időben -- meggyőzően teljesít.

A MICHELIN alapfelvetése az volt, hogy legyen egy egész évben használható abroncs, amivel ráadásul kifogástalan teljesítmény párosul. A CrossClimate 2 meggyőző száraz, nedves és havas teljesítményt, száraz és nedves útfelületen egyaránt kiváló fékhatást nyújt egész évben.

A MICHELIN által kifejlesztett EverwinterGrip technológiának köszönhetően remekül teljesít havas útfelületen is. Akkor sincs aggodalomra ok, ha a magashegyi sípályákhoz készül: a MICHELIN CrossClimate 2 abroncs téli minősítéssel rendelkezik (3PMSF (három hegycsúcs hópehellyel)).

A CrossClimate 2 mintázat jellegzetességei

A futófelület összetétele hőérzékeny, ami kiválóan alkalmazkodik a változó hőmérsékletű útfelülethez. A futófelület blokkok ferdeszögű kialakítást kaptak ezzel maximalizálja a talajjal való érintkezést a legjobb száraz fékezés érdekében. A futófelület blokk nyomata pedig megnöveli a hóban való vonóerőt. A vízelvezetésre kialakított V alakú barázdák biztosítják a kiváló nedves fékhatást.

Az abroncs P-edge technológiája megnöveli a hóban való tapadást. A MaxTouch Felépítés maximalizálja az úttal való érintkezést, ezáltal egyenletesen elosztva a gyorsulás, a fékezés és a kanyarodás közben támadó erőket, így kiváló élettartamot biztosít.

A "Cool Running" oldalfalnak köszönhetően csökkentet gördülési ellenállást nyújt, amely hatékonyan növeli az üzemanyagfogyasztás-hatékonyságot vagy elektromos járművek esetén az akkumulátor hatótávját.

Röviden jellemezve a CrossClimate 2 négyévszakos gumiabroncsot: időtakarékos és pénztárcakímélő, illetve hűséges társ a mindennapokban.