Díjnyertes a Nokian WR D3 ár-érték aránya

„Hóban kiváló tulajdonságokat mutat a Nokian WR D3“, foglalta össze az  „Auto Zeitung“. „A vadonatúj Nokian WR D3 ennek az összehasonlításnak a fénypontja. A finn gumi nagy előnnyel nyert a vetélytársak előtt, azoknak esélyük sincs ellene. Öt tesztből négyszer végzett az élen a Nokian. … Havas úton minden mást maga mögött hagy az új WR D3. Még határhelyzetben is abszolút semlegesen viselkedik, és fantasztikusan fogja az utat. … Gyors köridők és vizes úton mutatott nagyfokú biztonság a pozitívumai. … A száraz úton fékezés a finn gumi erősségei közé tartozik…“

Képességeit az összes gumi közül legrövidebb féktáv, a leggyorsabb köridő, a legjobb havas útfogás bizonyítja, de a száraz pályán mutatott vezethetőség is jelzi képességeit. Környezetkíméletét a legcsekélyebb gördülési ellenállásból és az ebből adódó fogyasztási előnyből, illetve a második leghalkabb gördülésből lehet lemérni.
”Amelyik gumi élen végez a teszt pontversenyében, az ideálisnak bizonyul mindenféle útviszonyok között is,“ magyarázza az „auto motor und sport“. „Vagy legalább erősen kiemelkedik az egyik területen, így kisebb gyengéi kiegyenlítődhetnek a pontértékelésben. A legjobb példa erre az új finn Nokian WR D3, amely vizes úton viszonylag gyengén teljesít a szerényebb aquaplaning eredménye miatt, havon viszont felállítja a mércét a legrövidebb féktávval, a legnagyobb vonóerővel és a legkiegyensúlyozottabb viselkedéssel: 100 pontot kapott a lehetséges 100-ból. A Nokian nemcsak a legjobb köridőt érte el a havas pályán, hanem könnyedén és precízen vezethetőnek is bizonyult.“

A német ADAC autóklub megerősíti az eddigieket: „1,8-as csúcs-osztályzat száraz pályán“. Vezethetősége kiváló, 1,6-os. A hóban elért 2,1-gyel, illetve a jégen kapott 2,3-mal egyéb diszciplínákban is jól teljesített, ami nagyfokú biztonságot jelent. Környezetbarátságára a fogyasztás és a kopás osztályzata, a 2,0 utal. A német osztályzási rendszerben az 1-es a legjobb, és a 6-os a legrosszabb jegy.
A tartós Nokian WR D3 közép- és kiskategóriájú családi kocsik részére készült, ahol fontos a biztonság és a gazdaságosság. A Nokian WR A3 viszont a nagyobb és erősebb járműveké, különös hangsúllyal a nagy sebességnél mutatott érzékeny reakciókra.
A Nokian WR gumiabroncsok széles választékban kaphatók 13 és 20 col között, sebességindexük T-től W-ig terjed (190 – 270 km/óra). Különösen megfelelnek a közép-európai országokba, és máris kaphatók.


Nokian abroncsok jó kondíciókkal kaphatók a helyi kereskedőknél, felnivel együtt.
A Nokian abroncsok kizárólagos hazai forgalmazója a MARSO.
,
Az új Nokian WR D3 téli gumi „nagyon ajánlható” az elismert német „auto motor und sport“ és „Auto Zeitung“ 2011-es téli gumi tesztje szerint. Hóban és száraz úton is a legjobbnak bizonyult, tisztán nyerte a havas teszteket. „A vetélytársakhoz viszonyítva a legjobb téli tulajdonságok, és jó vezethetőség száraz úton“, méltatta az „auto motor und sport“. Maximális pontszám, a legrövidebb fékút, a vezethetőségi pályán elért legjobb időeredmény és a hóban kifejtett legnagyobb vonóerő szól a finn abroncs mellett. A Nokian WR D3 díjat kapott a győztes ár-érték arányáért is, mivel a legkevesebbe kerül a nagyon ajánlható, prémium téli gumik közül: 112 euró az ára, míg a többieké 133 euró körüli. Kiváló eredményeivel egyértelműen győzött a havas teszten: 100 pont a lehetséges 100-ból az „auto motor und sport“ tesztjén, 142 a lehetséges 150-ből az „Auto Zeitungnál“.

Tovább