news/big_image/2021/12/michelin-news-head.jpg

Érezze biztonságban magát a Michelin Alpin 6 gumiabronccsal

A Michelin Alpin 6 téli gumiabroncs kiváló vezetési és biztonsági tulajdonságokkal bír - különösen nehéz körülmények között és rossz időjárás esetén. A legmodernebb technológiának köszönhetően a modell még nagy futásteljesítmény mellett is átfogó védelmet nyújt.

MICHELIN ALPIN 6 - NAGY TELJESÍTMÉNYŰ TÉLI GUMIABRONCS

Akár hó, akár jég, a téli évszak különleges követelményeket támaszt a gumiabroncsokkal szemben annak teljes élettartama alatt. A Michelin Alpin 6 kifejlesztésekor a francia fejlesztők ezért arra összpontosítottak, hogy a kiváló téli tulajdonságokat ne csak akkor garantálják, amikor az abroncs új, hanem különösen alacsony futófelületi mélységnél, hosszas használat után is. Ebben az összefüggésben a Michelin az Alpin 6 esetében az úgynevezett "Michelin EverGrip Technology" technológiára támaszkodik. Ez egy önmegújító futófelület, amelyben a bemetszések a futófelület alja felé egyre nagyobbak lesznek.

Ezzel a kialakítással a Michelin Alpin 6 téli gumiabroncs lamellái a kopással kiszélesednek. Ennek eredményeképpen a gumiabroncs még sokéves használat után is elegendő biztonsági tartalékkal rendelkezik, például a havon való tapadás, az aquaplaning megakadályozása vagy a vízelvezetés tekintetében.

A TÖBBRÉTEGŰ GUMIKEVERÉK BIZTOSÍTJA A MICHELIN ALPIN 6 TARTÓSSÁGÁT

A legújabb keveréktechnológián alapuló speciális, többrétegű gumikeverék is hozzájárul az úttörő Alpin 6 tartósan jó gumiabroncs tulajdonságaihoz. A lényeg: Amikor a Michelin téli gumiabroncs felső futófelületi rétege elkopik, az úgynevezett "tapadásfokozó gumikeverék" veszi át a helyét. Még alacsony profilmélység esetén is nagyobb tapadást biztosít a havon, és így a teljes használati ciklus alatt rövidebb fékutat nyújt. 

Nézzük meg, hogy milyen eredményeket ért el a különböző teszteken:

Példás teljesítmény az AUTOBILD szerint

Hogy a Michelin Alpin 6 hogyan teljesít a tesztben más téli abroncsokkal összehasonlítva, azt többek között az AutoBild is alaposan megvizsgálta. Az Alpin 6 a 2020-as AutoBild 225/55 R17-es téli gumiabroncs tesztjében a legjobb 3 közé került. A tesztelők prémium kategóriás modellként értékelték, amely minden időjárási körülmények között stabil menettulajdonságokkal rendelkezik. Az általános eredmény: "példaértékű".

Michelin Alpin 6 Jó Minősítés az AUTO MOTOR UND SPORTTÓL

Az Auto Motor und Sport tesztelői is jó bizonyítványt állítottak ki. A prémium gumiabroncs különösen jól teljesített a kezelhetőség és a féktávolság terén száraz aszfalton. A gumiabroncsteszten a tesztelők az abroncs következő erősségeit emelték ki:

  • jó száraz teljesítmény
  • nagymértékben kiegyensúlyozott tulajdonságok hóban és száraz körülmények között
  • meglehetősen biztonságos kanyarodási viselkedés nedves felületen
  • jó együttműködés a különböző menetdinamikai szabályozó rendszerekkel

A fenti eredmények és saját tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy ha téli gumiabroncs vásárlás előtt állsz és fontos számodra a megbízhatóság és a tartósság, akkor nem tévedhetsz az Alpin 6 választásával.