Michelin gumiabroncsok

A francia Michelint Eduard Michelin alapította 1889-ben Clermont-Ferrandban. 10 évvel később pedig megszületett a Bibendum, közismertebb nevén a Michelin Emberke, aki a vállalat és termékei jelképévé vált.

A Michelin megalapítása óta a folyamatos fejlődésre és a társadalom igényeinek kielégítésére törekszik. Ezáltal érte el, hogy mára a legnagyobb gumiabroncs gyártó lett és a világ minden táján megtalálható. 69 gyára a világ 18 országában található, és ezekben 115,000 munkavállaló dolgozik.

A Michelin gumiabroncsok a prémium kategóriás gumikhoz sorolható. Termékeiben egyesül az innováció, a biztonság és a teljesítményt. Ajánljuk mindazoknak, akik fontosnak tartják a megbízhatóságot a változatos útkörülmények között.

A Michelin gumiabroncs mintázatai kiemelkedő teljesítményt nyújtanak autója számára. A Michelin csoport további tagjai: Taurus, Kormoran, Kleber, BFGoodrich

Michelin gumiabroncsot keresel?


Michelin
Pilot Alpin 5
Michelin
ALPIN 6
Michelin
ALPIN 5
Több blokk a futón (+12%**), több lamella (+16%**) nagyobb csatornázottsági arány (+17%**). Új vonalvezetésű oldalirányú csatornák. A 3D lamelláknak köszönhetően egymásba záródó futóblokkok. Új funkcionális elasztomerek biztosítják az egyenletes anyageloszlást nagyobb mennyiségű Silica alkalmazásakor.…
  • Több blokk a futón (+12%**), több lamella (+16%**) nagyobb csatornázottsági arány (+17%**).
  • Új vonalvezetésű oldalirányú csatornák.
  • A 3D lamelláknak köszönhetően egymásba záródó futóblokkok.
  • Új funkcionális elasztomerek biztosítják az egyenletes anyageloszlást nagyobb mennyiségű Silica alkalmazásakor.
  • A Helio Compound™ 4G gumikeverék napraforgó olajat tartalmaz, mely optimalizálja az abroncsteljesítményt, alacsony hőmérsékleten.
Michelin
PILOT ALPIN 4 ZP
Michelin
Alpin A4
Városi autókhoz, egyterűekhez és családi autókhoz. Vezessen teljes nyugalomban egy téllel hosszabb ideig. Jégen, hóban vagy esőben: Elindulás 10%-kal könnyebben Megállás 5%-kal rövidebb úton Használat egy téllel hosszabb ideig
Michelin
Alpin 3
Helio Compound™ Az új típusú gumikeverék napraforgó olajat tartalmaz, mely jobb fékezési tulajdonságot és a hatékonyabb keresztirányú tapadást biztosítja. Havas útfelületen az új Michelin Alpin A3 abroncs 9%-kal nagyobb intenzitással gyorsul a korábbi modellhez képest és 2%-al a főbb versenytársakhoz…

Helio Compound™

Az új típusú gumikeverék napraforgó olajat tartalmaz, mely jobb fékezési tulajdonságot és a hatékonyabb keresztirányú tapadást biztosítja. Havas útfelületen az új Michelin Alpin A3 abroncs 9%-kal nagyobb intenzitással gyorsul a korábbi modellhez képest és 2%-al a főbb versenytársakhoz képest.

Rendkívüli mobilitás havon

Az új Michelin Alpin A3 profilja 47%-kal több lamellát tartalmaz összehasonlítva a főbb versenytársak átlagával.

Megnövelt stabilitás nagy sebességnél

A minden Michelin abroncsban meglévő kétirányú lamella-szerkezeten túl az új Alpin A3 abroncs profiljának belső szerkezetébe még több oldalirányú támasztást tettek. Amikor az Alpin A3 profilmélysége eléri a 4mm-t, a lamella sűrűsége még mindig 75%-kal több, mint a fő versenytársáé és még ilyen állapotában is több lamellát tartalmaz, mint a versenytársa új korában.

Hosszú élettartam

Az új Michelin Alpin A3 több, mint 40%-al több kilométert tud megtenni, mint fő versenytársai átlagosan, – ami még egy plusz téli szezonnyi használatot jelent.

Michelin
Pilot Alpin 3
VTS lamellák Lehetővé teszi, hogy ugyanazon abroncs egyik oldalának fő funkciója a kapaszkodás legyen, maximális mennyiségű víz és hó megtartásával. A támasztófelület az optimalizált száraz talajon, a lamellák gyorsabb záródását eredményezi, ami lehetővé teszi a kiváló úttartást. Aszimmetrikus mintázat…

VTS lamellák

Lehetővé teszi, hogy ugyanazon abroncs egyik oldalának fő funkciója a kapaszkodás legyen, maximális mennyiségű víz és hó megtartásával. A támasztófelület az optimalizált száraz talajon, a lamellák gyorsabb záródását eredményezi, ami lehetővé teszi a kiváló úttartást.

Aszimmetrikus mintázat

Aszimmetrikus mintázat a precíz kormányzás és úttartás érdekében.

Remek teljesítmény

Kiváló teljesítmény nedves és havas útfelületen egyaránt. Alacsony hőmérsékleten is megfelelően nagy tapadást biztosít az abroncs.

Helio Compound™

Az új típusú gumikeverék napraforgó olajat tartalmaz, mely jobb fékezési tulajdonságot és a hatékonyabb keresztirányú tapadást biztosítja.

Michelin
PILOT ALPIN 4
Sűrűn barázdált futómintázat Sok barázdát és több lamellát tartalmazó futómintázat. Előnyök: vonóerő és fékezés havon és jégen. StabiliGrip Mély, háromdimenziós, változó szögben elhelyezett lamellák melyek: a nagyobb vonóerő érdekében több barázdát biztosítanak, áttörik a vízréteget hogy az abroncs…

Sűrűn barázdált futómintázat

Sok barázdát és több lamellát tartalmazó futómintázat. Előnyök: vonóerő és fékezés havon és jégen.

StabiliGrip

Mély, háromdimenziós, változó szögben elhelyezett lamellák melyek:

  • a nagyobb vonóerő érdekében több barázdát biztosítanak,
  • áttörik a vízréteget hogy az abroncs száraz burkolaton gördüljön,
  • megnövelik a gumiblokkok szilárdságát.

Előnyök: tapadás és pontos irányítás

Helio Compound™ 3G

A Helio Compound gumikeverék 3. generációja. Napraforgó olajat tartalmazó Silica alapú új gumikeverék, mely hideg időben jobb tapadást biztosít. Előnyök: jobb tapadás nedves úton, havon és jégen.

Ridge N Flex

Egy csúcstechnológia a téli útviszonyok közötti nagyobb tapadás és pontosabb irányíthatóság érdekében.