news/big_image/2023/03/fenntarthatosag-1260-450.png

A Nokian Tyres abroncs gyártó és a fenntarthatósággal kapcsolatos ambiciói

A Nokian Tyres abroncs gyártó vállalat sajtóközleményben foglalta össze fenntarthatósággal kapcsolatos ambiciózus céljait, melyet a vállalat szívügyének tekint:

“Ismét szerepelünk a Dow Jones fenntarthatósági indexében, ezzel Európa egyik legfenntarthatóbb tőzsdén jegyzett vállalata vagyunk!  Ezen túlmenően, a Dow Jones Sustainability Europe Indexben szereplő három vállalat közé tartozunk az autóipar és az autóalkatrészek ágazatából.  A DJSI Europe a fenntarthatóság terén az S&P Global által azonosított vállalati vezetőkből áll.  Évente csak az egyes iparágak vezető vállalatai szerepelnek az indexben.

A fenntarthatóság az egyik értékünk, és ambiciózus fenntarthatósági célokat tűztünk ki magunk elé a biztonságosabb világ felé vezető utunk során. Célunk, hogy 2030-ra 50%-ra növeljük az újrahasznosított vagy megújuló nyersanyagok arányát abroncsainkban, és nemrégiben bejelentettük, hogy megépítjük Romániában az első nulla CO2-kibocsátású gumiabroncs-gyárat.  Fenntarthatósági utunkon már elért mérföldkövek közé tartozik, hogy az első gumiabroncsgyártó cégként hivatalosan is jóváhagyták a CO2-kibocsátás csökkentésére vonatkozó tudományos alapú célokat, 2015 és 2022 között 43%-kal csökkentjük a gyártásból származó CO2-kibocsátást, valamint átlagosan 8,5%-kal csökkentjük a gumiabroncsok gördülési ellenállását, ami évente 65 000 autó kipufogógázának felel meg.

Fenntarthatósági tevékenységünkről bővebben a fenntarthatósági jelentésünkben olvashat: https://lnkd.in/gCjc-VJ “
 

Forrás: A Nokian Tyres Linkedin oldala