news/big_image/2021/03/news-mg.png

Középpontban a mezőgazdasági abroncsok

Amikor mi, személyautó tulajdonosok még épp a jeget kaparjuk az autóinkról februárban vagy épp március első napján, addig egy mindenre odafigyelő mezőgazdász már jócskán túl van az erőgépének az ajánlott éves átvizsgálásán. De vajon elég figyelmet szentelt-e az abroncsokra? És vajon tudja-e, hogy mennyit számít egy jó mezőgazdasági abroncs?

Korábbi években sokszor keringett a Facebookon egy kép, amelyen egy luxusautót hasonlítottak össze egy traktorral abból a szemszögből, hogy melyikkel könnyebb ismerkedni a hölgyek körében. Akkor sokan értetlenkedve álltak a kép mondanivalója előtt, de lényegében semmi többet nem kell ebbe belegondolni, mint azt, hogy egy új típusú mezőgazdasági erőgép ára jócskán több tízmillió forint fölött van. Gumiabroncs forgalmazóként viszont egy kicsit tovább megyünk, hiszen ha egy szett mezőgazdasági gumiabroncs árát vesszük figyelembe, az is egy jelentős összeg. De idővel biztosan megtérül a befektetett tőke, hiszen hosszabb élettartalmat, megfelelő területteljesítményt, nagyobb vonóerőt érhetünk el a tökéletesen kiválasztott mezőgazdasági abroncsunkkal! Gondoljunk csak bele, hogyha egy nagyobb mezőgazdasági gép kopott gumiabroncsokkal dolgozik a mostanában igencsak vizes földeken: a teljesítménye biztosan csökken, miközben a fogyasztása egyre csak nő és még a talajtömörítésről nem is beszéltünk. A talajművelés idejének csökkentéséért vívott küzdelem (a költségek mérséklése miatt) a traktorok teljesítményének és teljes tömegének növeléséhez is vezetett, amely növeli a talaj tömörítési arányát. Mivel a súlyok nem mindig csökkenthetőek, a talajtömörítés egyetlen módja a talajra gyakorolt specifikus nyomás minimalizálása (ami jelen esetben a gumiabroncs talajlenyomatának növelését jelenti). Ragozhatnánk ezt még tovább, de egy odafigyelő mezőgazdász pontosan tudja, sok múlik az abroncsokon is, no meg természetesen az olyan, hozzá kínált plusz szolgáltatásokon, mint amilyen a kiterjesztett időbeli garancia.

Ez alkalommal a MARSO által kínált mezőgazdasági abroncsok egyik legkedveltebb márkáját, a BKT-t vettük kicsit nagyító alá. Gondoltad volna, hogy az indiai abroncsgyártó vállalat a világon az egyik legszélesebb méret- és mintaválasztékkal rendelkezik? Évek hosszú munkája járult ehhez hozzá és ahhoz is, hogy a gazdák ma már nemcsak, hogy ismerik, de meg is bíznak a BKT márka abroncsaiban! Nem csoda, hiszen versenyképes áron jó minőségű mezőgazdasági abroncsot nem is olyan könnyű találni. A BKT az utóbbi évek fejlesztésével azonban kivívta ezt a két jelzőt, amelyre a legjobb bizonyíték az, hogy számos gépgyártóhoz, traktorgyártóhoz ma már közvetlenül szállítanak be és a piacra BKT abroncsokkal szerelve kerül forgalomba számos jármű. A hazai gazdák pedig előszeretettel keresik az igen széles szortimenttel rendelkező márkát, hiszen a saját tapasztalatuk is azt mutatja, megéri befektetni a BKT abroncsokba. Ezt bizonyítja az is, hogy Magyarország legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági és gépipari szakkiállításán, az AGROmashEXPO-n minden évben egyre több új gazdász érdeklődik a márka iránt, és évről évre folyamatosan több a visszatérő márkahasználó pozitív visszajelzése. Bár idén a kiállítás a pandémia miatt elmarad – illetve a digitális térbe költözik -, a MARSO nem hagyja cserben most sem a gazdákat, hiszen az eddigi 2 éves garancia helyett már 5 évre szóló garanciát nyújt a BKT mezőgazdasági abroncsok nagy teljesítményű mintázataira, amely gyakorlatilag lefedi a közép és nagy kategóriás mezőgazdasági traktorok legfőbb abroncsait.

Összegezve, ha mezőgazdász vagy és ha már több tízmillió forintot kiadtál a gépparkod egy-egy darabjára, akkor érdemes kellő figyelmet fordítanod azok abroncsaira is! Amennyiben pedig nem elégszel meg ennyi információval, bátran ajánljuk ügyfélszolgálatunkat a +36-42-20-40-80-as telefonszámon vagy irány a legközelebbi MARSOPONT, ahol kollégáink készséggel válaszolnak minden kérdésedre!