A Bridgestone nyerte az E.on zöld díját

A vállalati kultúrát is igyekszik a zöldülés irányába mozdítani a cég. Azért, hogy ne csak papíron és a sajtóközleményekben mutasson ilyen jól a történet, a Bridgestone megbízta a Lloyd’s Register Quality Assurance minőségtanúsító szervezetet, hogy auditálja a gumigyár, környezetvédelmi folyamatait. Az ISO 50001:2011 minőségbiztosítási sztenderdnek is megfelelő folyamatokért, az elsők között kapták meg Olaszországban ezt a minősítést.

A rendszer lényege, hogy apró részletekre bontva monitorozza a fogyasztást és hulladékgazdálkodást. A fő fókuszpont az elektromos energia és a metángáz felhasználás csökkentése, a produktivitás sérülése nélkül.

Hosszú távú célkitűzése a Bridgestone-nak, hogy 2050-re felére csökkentse a gumiabroncs gyártás során keletkező széndioxid kibocsájtását. (A célhoz vezető mérföldkövek: 35%-os csökkenés 2020-ra, valamint 25%-os fejlődés a Bridgestone abroncsok gördülési ellenállásában.)
,A Bridgestone gumigyár, európai technikai központja (TCE=Technical Center Europe) Rómában található. Az E.on olaszországi kirendeltsége által szervezett, környezetbarát díj, 2012-es kiírásán az abroncsgyártó került ki győztesen.

A díjat Gianni Lampazzi, fejlesztésért felelős Bridgestone igazgató vette át. A figyelemreméltó kitüntetést, a 2010-es évben bevezetett energiatakarékossági folyamatrendszerrel érdemelte ki a Bridgestone, ami szerves részét képezi a gumiabroncsok gyártásának.