A Cooper gumiabroncs gyár vezetési tanácsai terepre

Fokozottan igaz ez, ha gödrös, saras terepen vezet, ahol élesebb sziklák színesítik a tájat. A mély sár betemeti a gödröket, ellepi a gumiabroncsokra veszélyes sziklákat. Ha nem biztos az adott útszakasz körülményeiben, akkor válasszon másik utat. Terepen vagyunk, erre minden lehetőségünk megvan.

Ha messze kerülünk a lakott területektől és a civilizációtól (pl. térerő), előzetesen mindig tudassuk valakivel, hogy kb. merre tervezünk kirándulni terepjárónkkal. Ilyen utak előtt érdemes bizonyos extra felszerelést bekészíteni a csomagtartóba.

A pótkerék vagy a gumiabroncs defektjavító szett mellett tegyünk be szerszámokat, kis lapátot, ásót és melegebb öltözéket, esetleg pokrócot, arra az esetre, ha valahol hosszabb ideig elakadnánk. Ne felejtsük el a vizet sem.
,A terepen való off-road érzésnek is megvannak a saját szabályai. Részben íratlan, részben pedig jogilag meghatározott szabályok, amiket mindenképpen tartsunk be, ha egy kis négykerék meghajtású kalandra vágyunk. Lássuk, mit tanácsol a Cooper gumiabroncs gyár a terepre vágyó kalandoroknak!

Először is bizonyosodjon meg róla, hogy az adott terepre való behajtás jogilag engedélyezett-e. Magánterületet ne túrjunk fel 4x4-es gumiabroncsainkkal, még ha nagyon hívogató is.

A száguldás okozza a gumiabroncs sérüléseket


Mindig figyeljen a sebességre! A 4x4-es járművek abroncsai leggyakrabban a túlzott sebesség miatt sérülnek meg vagy ragadnak be egy-egy nehezebb terepen.