A legjobbak között a Nokian line nyári gumi az idei ADAC teszten!

Amit külön kiemelt az ADAC a Nokian gumival kapcsolatba, a jó teljesítmény nedves felületen, valamint a relatíve alacsony fogyasztás. Utóbbiban meg is verte az első két helyezettet a Nokian line. Ami pedig a nedves tapadást illeti, nem tűnik teljesen logikusnak az ADAC, már abból a szempontból, hogy a Nokian line nedves tapadását emelte ki a pozitívumok között, holott a száraz felületen mért teljesítményre még jobb pontszámot adott a Nokian-nak. Bár lehet egy nyáriguminál ez már alap a németek szerint.

A téli abroncsoknál már megszokhattuk, de most már a nyári szettek között is akad olyan Nokian gumi, amely bőven felveszi a prémium kategóriás jelzőt és a versenyt a legnagyobbakkal.

A vizsgált gumiabroncs méretkategória: 185/60 R15
,
A német ADAC talán a legismertebb és legjobban várt téli-nyári gumiabroncs tesztek szolgáltatója. Minden évben szállítja a friss gumis eredményeket. A 2013-as nyárigumi vizsgálat minden idők legsűrűbb – úgy is mondhatnám legszínvonalasabb – mezőnyét hívta össze, köztük természetesen egy Nokian nyári gumi mintával.

És ha már ott volt, nem is kellett szégyenkeznie a Nokian guminak. A Nokian line ugyanis éppúgy „jó” összértékelést kapott, mint a győztes Michelin Energy Saver+ vagy a további dobogós abroncsok.