A Michelin gumiabroncs gyártó saját online útikalauza

Az alkalmazás az utazás minden fázisát igyekszik rendszerezni az utasok számára.

A ViaMichelin nyolc különböző nyelven használható alkalmazás. (Sajnos a magyar verzióra még várnunk kell.) Adatbázisában tizenegy ország úthálózata található meg, éttermekkel, szállodákkal és téli-nyári gumiszervizek elérhetőségeivel. Egyszerű „adathalmaznál” persze többet álmodtak a Michelin-nél, hiszen a gumigyártó ingyenes alkalmazása olyan funciókra is képes, mint a szállodafoglalás, vagy éppen komp jegyek vásárlása.

A 2012-ben ráncfelvarráson átesett ViaMichelin igyekszik követni a felhasználó tevékenységét és igényeit. Olyan apróságokat építettek be az alkalmazásba, mint az utolsó keresési állapotot követő térkép megjelenítése a kezdőlapra. Ennél persze több és komolyabb extra van. Mint például a leggazdaságosabb útvonal tervezése. (Az üzemanyag felhasználással ugye összefüggésben van a használt gumiabroncs is, azok gördülési ellenállásán keresztül.) A rendszer – közel – teljesértékű GPS-ként is üzemeltethető, aminek nagy előnye, hogy ingyenesen elérhető.
,A Michelin-t csúcsminőségű – és újabban extra takarékos – téli és nyári gumiabroncsairól ismerjük. Mostani bejegyzésemben, a francia cég egy kiegészítő szolgáltatását mutatom be pár szóval. Ez pedig nem más, mint a ViaMichelin, online működő – okostelefon applikációként is funkcionáló – útikalauza és útvonal tervezője.