A Michelin Primacy 3 nyári gumiabroncs


És még egy érdekességet rejt a Michelin nyári abroncs. Mégpedig a deformációtól védő, önzáró barázdákat
A kapható méreteket megtalálhatjátok webáruházunkban , a nyári gumiabroncs ajánlatok között. ,
A 2012-es évben jelentkezett a Michelin, új nyári gumiabroncs mintázatával, a Primacy sorozat harmadik darabjával. A francia gumigyártó húszezer (egytől egyig személyi sérüléssel járó) autóbalesetet elemzett, az abroncsa fejlesztése során.
A Primacy 3 nyári gumiabroncs már a száraz tapadás teszten megvillantotta méregfogát, ugyanis több mint két méterrel jobb fékutat produkált konkurenseinél. (A nedves tapadás kategóriában is rávert a Primacy 3, jó másfél métert a többi nyári abroncsra.) A kanyarokat pedig három km/h-val gyorsabban lehetett biztonságosan bevenni a Michelin nyári gumijával, mint a többi gyártó abroncsával.
A teszt hitelességét a TÜV SÜD, német minőségellenőrző szervezet garantálja.

A megújult gumikeveréknek köszönheti a Michelin nyári abroncsa az eddig mért talán legjobb fékutat. A keveréket az Elasto Sport és a Full Silica alkotja. A mintázattal karöltve a nyári gumiabroncs gördülési ellenállása is több mint kielégítő. Utóbbiért a Green X-nek nevezett technológia is felel. A Michelin úgy számolt, hogy a Primacy 3-mal, az előírt élettartam, azaz 40-50 ezer km alatt mintegy hetven liter benzint lehet megspórolni.