news/big_image/2023/03/profilmelyseg-1260-450.png

A nyári gumiabroncs profilmélysége

A nyári gumiabroncs profilmélysége fontos szerepet játszik az autó biztonságában, főleg esős időben. A jogszabályok szerint a nyári gumi profilmélysége legalább 1,6 mm-nek kell lennie, de sok szakértő azt javasolja, hogy ez a mélység legalább 3 mm legyen, hogy a lehető legjobb tapadást biztosítsa. 

Ha a profilmélység kevesebb, mint 1,6 mm, akkor a gumi nem képes hatékonyan elvezetni az esővizet, ami növeli az aquaplaning kockázatát. Emellett a vékony profil miatt a gumi nem képes megfelelően követni az út egyenetlenségeit, ami csökkenti az autó vezethetőségét és biztonságát. 

Amikor a nyári gumi profilmélysége kezd kopni, akkor érdemes lecserélni a gumikat, hogy biztosítsuk az autó biztonságát. A profilmélység ellenőrzését rendszeresen el kell végezni, főleg, ha sokat vezetünk esős időben. 

Végül, fontos megjegyezni, hogy a nyári gumiabroncsok kopásának sebessége függ a vezetési stílustól, az autó tömegétől és más tényezőktől is. Ha bizonytalan vagy a profilmélység mértékét illetően, akkor érdemes szakértőhöz fordulni, hogy ellenőrizhessék a gumik állapotát. 

Összefoglalva, a profilmélység nagyon fontos a biztonság szempontjából. Rendszeres ellenőrzést igényel, hogy biztosítsuk az autó biztonságos vezetését.