A világ leggyorsabb nyári gumiabroncsa?


Ötvözött Michelin technológia az abroncsban


Ha arra a kérdésre kellene felelni, mi okozza a Pilot Super nyári gumiabroncs sikerét, három (elsőre értelmetlenül, de legalábbis ismeretlenül csengő) kifejezéssel válaszolnék. A Twaron technológia, amit az övbetéteken alkalmaztak, a kettős komponensű keverék és a váltakozó érintkezési felület teszi olyan gyorssá a Michelin, ezen mintázattal rendelkező gumiabroncsait.

Egyből érthetővé válik mindez, ha hozzátesszük, hogy csak a K+F részleg évi félmilliárd euróból gazdálkodik a Michelinnél. Ennyiből bizony lehet is gyors téli és nyári gumiabroncsokat fejleszteni .
,Akár le is hagyhattam volna a kérdőjelet a cím végéről, ha a – már sokszor mérleg nyelveként is emlegetett – TÜV SÜD minőségellenőrző és tanúsító szervezet végzett teszteredményeket vesszük alapul. A független csoport még 2010-ben végzett gyorsasági tesztet, két különböző méretkategóriában és mindkét esetben a Michelin Pilot Super Sport nyári gumiabroncsai végeztek az élen a konkurens gumikat egytől-egyig legyőzve.

A Michelin abroncsok – melyek kimondott célcsoportja a sportkocsik és tuning járgányok – 2011-től kerültek a nagyközönség elé, illetve a gumiabroncs kereskedők polcaira. Az extrém gyors gumiabroncs „előzménye” sem akármi. A francia mérnökök a híres le mansi 24 órás versenyen szerezték – több győzelmet is magában foglaló – versenytapasztalatukat, amit aztán a Pilot Super gyártásánál fel is használtak.