A világ legkeményebb gumiabroncs tesztpályái I.

A Contidrom, a Continental abroncsok tesztelésén túl, rendszeresen ad helyszínt a különböző autós szaklapok, független téli – nyárigumi tesztjeinek is.

A pályát egyébként a világ legnedvesebb gumiteszt pályájának is nevezik, a locsolórendszer miatt. (Bár saját véleményem szerint, az ivalói Nokian tesztpálya, a maga sajátosságaival és finn időjárásával minimum felveszi a versenyt.)
,Így jellemezte a Continental azt a Hannovertől nem messze fekvő területet, ami a futurisztikus Contidrom névre hallgat. Az 1967-ben épült, 160 hektáron elterülő pálya, a gumiabroncs tesztek minden fajtáját felvonultatja, a sofőrt próbáló fékteszttől kezdve a nedves tapadásig.

A rettentő kanyargós pálya egy komplett locsolóhálózattal van felvértezve, hogy szimulálni lehessen a különböző nedves útfelületeket, intenzitás szerint. Így lehetőség van a téli és nyári gumik, aquaplaningre, azaz vízre való felúszásra adott válaszreakcióit. (Ez egy rettentő veszélyes jelenség, amt nagyon nem mindegy, mennyire tudja kiküszöbölni a gumiabroncs.)

A döntött kanyarok egészen elképeztő élményt nyújtanak a tesztelőknek.